Ιουνίου 11, 2010

Ο Ήλιος της Ελλάδος

Posted in ταινίες, Ομηρικά Έπη tagged στις 1:14 ΜΜ από elzin


https://i1.wp.com/i37.servimg.com/u/f37/11/37/18/83/dcover10.jpg

Αλέξανδρος: Ο στρατηγός των  ενωμένων Ελλήνων και …των Λακεδαιμονίων!

Υπερβόρειος,  ημίθεος, ακοίμητος φρουρός στη Πύλη του Βορρά!

Όταν… το Χόλλυγουντ εμπνέεται από την Ελλάδα στο βαθμό που μπορεί να την κατανοήσει...

Όλα αρχίζουν με τη ρήση του Βιργιλίου, «η τύχη βοηθά τους τολμηρούς» θέλοντας μας φέρει σε επαφή από τη πρώτη κιόλας στιγμή με την θρυλική προσωπικότητα του Μακεδόνα στρατηλάτη. Η ιστορία ξεδιπλώνεται στα μάτια των θεατών μέσω της αφήγησης του Πτολεμαίου, ο οποίος μας εξιστορεί τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη γέννησή του το 356 π.Χ. ως το θάνατό του το 323 π.Χ. Γιος του Βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου ΒΑ και της Ολυμπιάδας, ο Αλέξανδρος μεγαλώνει σε μία περίοδο μεγαλεπήβολων στόχων για την πατρίδα του, αλλά και μεγάλων προστριβών στο οικογενειακό του περιβάλλον. Αναπτύσσει την προσωπικότητά του και αποκτά παιδεία από μεγάλους δασκάλους της εποχής όπως ο Αριστοτέλης. Μετά τη δολοφονία του πατέρα του, ο 20χρονος Αλέξανδρος ανεβαίνει στο θρόνο. Σύντομα καλείται να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του πατέρα του εκστρατεύοντας εναντίων των Περσών και επιχειρώντας να εξαλείψει οριστικά την περσική απειλή για τους Έλληνες. Τελικά θα επιτύχει πολλά περισσότερα από τη νίκη ενάντια στο Δαρείο παρά τον πρόωρο όσο και αινιγματικό θάνατό του σε ηλικία 33 ετών.

Είναι μια ταινία καθαρά προσωποκεντρική, με έμφαση στους χαρακτήρες αποφεύγοντας τις επικές σκηνές μάχης, πράγμα ενδιαφέρον αλλά και παράδοξο, αν σκεφτούμε τις τάσεις του Hollywood. Η αφήγηση του Πτολεμαίου δείχνει αντικειμενική και αποτελεί τον άξονα πάνω στον οποίο κινείται η πλοκή. Από πλευράς ερμηνειών το cast τα πηγαίνει καλά, αν και υπάρχουν ορισμένες αντιρρήσεις όπως για παράδειγμα ποιος είχε τη λαμπρή ιδέα η Angelina Jolie να μιλά με μία προφορά σλαβική. Θα ξεχωρίζαμε πάντως τους Antony Hopkins και Val Kilmer, με τον Colin Farrel να ακολουθεί.  Μία ταινία που στο πλήθος της μπορείς και χάνεσαι με την μαγεία της από τις διδαχές του Αριστοτέλη, στις πλάνες τις Ανατολής, στα βάθη της Ινδίας και πίσω στα οράματα των ανθρώπων, στην αλαζόνα και την δύναμη του καθενός, στην αμαρτία του ονείρου, στην κατάκτηση του μεγαλείου αλλά και στην πτώση στα πιο βαθιά σκοτάδια του Άδη.

Η ταινία είναι ένα αφηγηματικό ταξίδι στην πορεία της ζωής του Μεγάλου Αλέξανδρου μέσα από τα μάτια του Πτολεμαίου, φίλου απ τα παιδικά χρόνια και συντρόφου του στην μάχη και την εκστρατεία για την κατάκτηση του κόσμου. Σταματώντας σε σημεία σταθμούς στην πορεία της ζωής του, η ταινία προσπαθεί να αποδώσει μια κινητήρια δύναμη στο τι ήταν αυτό που ώθησε τον Αλέξανδρο να εκστρατεύσει τόσο βαθιά στην Ανατολή, να κατακτήσει τον κόσμο, κάτι που το καταφέρνει άριστα. Παρουσιάζει σε κάθε σταθμό της ζωής του ένα όνειρο που μεγαλώνει, που εξαπλώνεται όπως οι κατακτήσεις του και που μεταλλάσσεται σαφώς προκειμένου να εξυπηρετήσει τους στόχους του ήρωα.
Σεναριακά η ιστορία έχει βάθος και απλότητα, παίζει με τα συναισθήματα των χαρακτήρων και δεν αναλώνεται απλά σε μια παράθεση επικών, αλλά άστοχων και ανούσιων διαλόγων. Το μεγαλύτερο και πιο θετικό στοιχείο του σεναρίου είναι πως είναι διακριτικά τολμηρό απέναντι σε προκλητικούς διαλόγους και στο σύνολο του χειρίζεται θαυμάσια το υλικό πιστό στο πνεύμα της εποχής του και της ιστορίας που παρουσιάζει.
Οι λεπτομέρειες στην ταινία είναι ιδιαίτερα προσεγμένες και περισσότερο εμφανής στα κοστούμια και τα σκηνικά. Υπάρχει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα για κάθε πόλη, κάθε τοπίο, κάθε μία απ τις μάχες, κάθε μία από τις φυλές που στο διάβα της μας συστήνει η ιστορία. Αυτό προσδίδει στην μεγαλειότητα των κατακτήσεων και στην επέκταση της εκστρατείας. Σαφή βαρύτητα δίνεται στην Βαβυλώνα, στην ομορφιά της Ανατολής, στην πόλη που έκλεψε την καρδιά του Αλέξανδρου, αυτήν που νιώθει περισσότερο σαν σπίτι του. Σε αντιπαράθεση οι υπόλοιπες πόλεις μοιάζουν μικρές και ασήμαντες, μαρτυρία στον πόθο του να βρει ένα μέρος που να μπορεί να το νιώσει πραγματικά δικό του.
Η σκηνοθεσία στο σύνολο της δεν παύει να χρησιμοποιεί εμφανείς συμβολισμούς σε κάθε πλάνο της, ιδιαίτερα όταν αυτό είναι υπό οπτική γωνία των ηρώων. Δίνει βάση στην ιστορία, στις εικόνες και τους μύθους, στα έθιμα και τους οιωνούς της εποχής. Χρησιμοποιεί μεγαλειώδη πλάνα όπου χρειάζεται, οικεία για τις ιδιωτικές και ενδόμυχες σκηνές, αλλά και δεν διστάζει να πέσει στην μάχη ορμώμενη στους αντιπάλους.
Οι δύο σκηνές μάχης είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Βάση δίνεται στην μάχη των Γαυγαμήλων και την στρατηγική του Αλέξανδρου με χρήση υπότιτλων για το ποιο σημείο της μάχης παρουσιάζεται (πχ Mecedonian Centre, Macedonian Left). Αυτή η έξυπνη μετάβαση από το ένα σημείο στο άλλο βοηθά τον θεατή και κάθε άλλο παρά τον αποσπά από το θέαμα της μάχης. Η κάμερα πετά ψηλά και βυθίζεται στην σκόνη του μακελιού προσπαθώντας να ξεχωρίσει σιλουέτες μαχόμενων στρατιωτών, παίρνει τον ρόλο τους πολεμώντας και αυτή και παραμένει ασταθής πάνω στο τρεμάμενο έδαφος του πεδίου της μάχης.
Στον αντίποδα η μάχη στην Ινδία δεν θα μπορούσε να ήταν πιο διαφορετική. Εκεί δεν υπάρχει στρατηγική, δεν υπάρχει σχέδιο, υπάρχει μόνο το πλήθος που σφάζεται για ένα όνειρο που έχει πια εξανεμισθεί. Ο θρίαμβος έχει χαθεί και υπάρχει μόνο θάνατος και αίμα, είναι η στιγμή που πεθαίνει το μεγάλο όνειρο, σαν ένα τοίχος που υψώνεται και σταματά την πορεία του ήρωα. Δεν είναι τυχαίο πως η κάμερα πλέον δεν πετά ψηλά, παρά μένει εσώκλειστη στο κλειστοφοβικό περιβάλλον του δάσους, χτυπιέται και σπρώχνεται αριστερά και δεξιά χωρίς ενθουσιασμό και μένος.
Το ατού της ταινίας είναι αδιαμφισβήτητα η σκηνοθεσία που με τις γωνίες λήψεις που έχει επιλέξει ο Stone για κάθε σκηνή δίνει με ευκολία τα συναισθήματα των ηρώων, από την παιδικότητα και την ανεμελιά, στις ευθύνες και τις ρήξεις, στην γέννηση της εκστρατείας, στην κατάκτηση της Ανατολής, στην κατάρρευση του ονείρου στην Ινδία και στο τέλος τον θάνατο. Σύμμαχος στα πλάνα του σκηνοθέτη είναι η φωτογραφία και ο φωτισμός που παίζει υπέροχα με τις σκιές που έρχονται στην ιστορία να στοιχειώσουν τον ήρωα.
Ερμηνευτικά ο Colin Farrell είναι σίγουρα η έκπληξη της ταινίας, παρουσιάζοντας ένα Αλέξανδρο με βάθος εξερευνώντας πολλές πτυχές του χαρακτήρα του, αλλά εμμένοντας ενοχλητικά ίσως στον Αλέξανδρο-αλαζόνα και τον Αλέξανδρο-παιδί πιο πολύ απ όσο θα έπρεπε. Η Angelina Jolie φέρνει στο φως μια Ολυμπιάδα περισσότερο ένοχη και πανούργα κάνοντας το όμως διακριτικά και υπό την σκοπιά της καλής μητέρας δίνοντας στον χαρακτήρα της μια σκοτεινή πλευρά η οποία αφήνει ερωτηματικά για το αν θέλει ο θεατής να την αγαπήσει ή να την μισήσει. Ο Φίλιππος του Val Kilmer είναι εύστοχα άσχημος και σχετικά ρηχός, υπερβολικός σε κάποια σημεία αλλά παρόλα αυτά πιστός στο κλίμα της ταινίας. Ένας γηραιός Anthony Hopkins φέρνει στον καίριο ρόλο του αφηγητή την σοφία των χρόνων του, τα βάρη και τις ενοχές της ζωής του με τρόπο που του επιτρέπει να επέμβει στην ιστορία και να αναρωτιέται για τα κίνητρα του βασικού ήρωα. Πράγματι αυτή η ευρεσιτεχνία που εφαρμόζεται στο σενάριο είναι και αυτή που το διακρίνει μιας και κανείς δεν μπορεί να ξέρει την πραγματική έκταση των πράξεων του καθένα όπως αυτός μόνο τις σχεδιάζει στο μυαλό του.
Ο Ηφαιστείων του Jared Leto είναι χλωμός ερμηνευτικά και απλός σαν χαρακτήρας, η Ρωξάνη της Rosario Dawson έχει πνεύμα και ορμή αλλά μένει πολύ σωστά στο περιθώριο μιας και δεν έχει να προσφέρει πολλά στην ιστορία, ο Αριστοτέλης του Christopher Plummer αφήνει το στίγμα του προσφέροντας με απλότητα τις διδαχές του στις οποίες επιστρέφουν οι ήρωες μας, ενώ το υπόλοιπο cast είναι ένας συνδυασμός όχι πάντα ξεκάθαρων χαρακτήρων και προθέσεων οι οποίοι δεν παύουν όμως να εξυπηρετούν την προώθηση της ιστορίας.
Μια μεγάλη πληγή της ταινίας είναι οι προφορές… Υπάρχει μια διάνθιση διαλέκτων η οποία είναι ευπρόσδεκτη από διαφορετικές φυλές, αλλά ενοχλητική μέσα στον πύρινα των Ελλήνων. Μέσα από αυτές ξεχωρίζουν αυτές των Angelina Jolie και Rory McCann (Κρατερός). Από την πλευρά της τέτοια χρήση διαλέκτων μπορεί να δικαιολογηθεί μέσα στην ταινία όταν αυτή παρουσιαστεί με την σκοπιά του διχασμού που πάντα υπάρχει στο υπόβαθρο της ιστορίας, αυτό όμως όσο σοφά μπορεί να ερμηνευτεί από μια φιλοσοφική προσέγγιση της πορείας του Αλέξανδρου, δεν είναι αρκετά προσεγμένο για να γίνει αποδεκτό από τον θεατή.

Η μουσική που έχει γράψει ο Βαγγέλης Παπαθανασίου πλημμυρίζει μελωδικά την εικόνα με την απλότητα της. Ταξιδεύει μαζί με την ιστορία παραθέτοντας μια πληθώρα μουσικών θεμάτων που εναλλάσσονται άψογα μεταξύ τους χτίζοντας μία άριστη συνέχεια με δυναμικούς αλλά και μελωδικά τρυφερούς σταθμούς. Είναι επική, ατμοσφαιρική, σαγηνευτική και συγκινητική και δουλεύει θαυμάσια με την εικόνα. Συνοδεύει την ταινία μόνο εκεί που χρειάζεται και δεν κουράζει με υπερβολές αλλά ούτε και επαναλήψεις.
Στο σύνολο της η ταινία έχει όλα τα στοιχεία που μπορούν να την κάνουν ένα έπος θριάμβου αφιερωμένο σε έναν άθρωπο που έπλασε με την χαρισματικότητα του μια αυτοκρατορία στα σύνορα του τότε γνωστού κόσμου. Η ταινία όμως δεν μένει εκεί, αλλά προχωράει ένα βήμα πιο κάτω. Χτίζει τον μύθο με σκοπό να τον διασκορπίσει, φεύγει μακριά από τα τετριμμένα επικά παραμύθια και παρουσιάζει τον μόχθο του ανθρώπου, δεμένου στην μοίρα να μην φτάσει ποτέ στο μεγαλείο των θεών, χωρίς όμως να παύει στιγμή να ονειρεύεται.Κριτική του Αλέξανδρου Πατεράκη

https://i1.wp.com/thumbnail028.mylivepage.com/chunk28/700664/515/small_%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%99%20%CE%A4%CE%97%CE%A3%20%CE%92%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%A3.jpg.jpg

………………………………………….Το αστέρι του Βορρά!

Μείνε στην Πύλη,  Φρυκτωρός,  πρωτοπαλίκαρο των Ελλήνων, με την γυναίκα σου την Ιφιγένεια, αγαπημένη σύντροφο να προστατεύει από αριστερά την καρδιά και μην αφήσεις κανένα εχθρό της Ελλάδος να διαβεί. Η ασπίδα του Αχιλλέα να ενεργοποιηθεί και κάθε σκεπτομορφή που καταδυναστεύει το μυαλό των Ελλήνων να καταστραφεί!


Advertisements

116 Σχόλια »

 1. elzin said,

  Alexander!!!!!!!!!!!!

  • ΚΛΕΙΩ said,

   Υπάρχει και μία άλλη ταινία το 1956 με τον Ριτσαρντ Μπάρτον σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ρόσεν
   THE ALEXANDER THΕ GREAT

   Νά ακούσουμε και τον Βάγγέλη Παπαθανασίου τι έχει να μας πεί για τον Αλέξανδρο μέσα από την μουσική του.

   • elzin said,

    Είναι δύσκολο για ένα ενδοστρεφή και πυριφλεγή αργού μετασχηματισμού Σκορπιό, σαν τον Ρίτσαρντ Μπάρντον να προσεγγίσει, να κατανοήσει και να αποδώσει τον Άρειο παρορμητικό, ταχύτατο, εξωστρεφή χαρακτήρα του Αλεξάνδρου, αστραπιαίων καύσεων. Ο ρόλος του κατασκόπου που γύρισε από το κρύο… του ταίριαζε καλύτερα;)

   • Ανδρόγεως said,

    Σε ρόλο κατασκόπου που γύρισε από το κρύο….από τον αετό, μετά την ανακεφαλαίωση στο ζωδιακό του σύμβολο!
    Πως να του ταιριάξει μετά ο ρόλος του….κριαριού του πολέμαρχου επιβήτωρα…ειρηνικών προββάτων; 🙂

   • Ανδρόγεως said,

    Σαν άνδρας θα χάραζα τον δρόμο μου μακρυά από σχεδιασμούς ιερατείων και θα φρόντιζα να μην ανοίξω τους ασκούς του Αιόλου στην πατρίδα μου και πριν φύγω για την μάχη θα είχα απογαλακτιστεί από την μαμά Ολυμπιάδα.
    Το σίγουρο είναι ότι δεν θα γινόμουν Δαρείος στην θέση του Δαρείου κι ούτε θα απαιτούσα να με θεοποιήσουν όπως το έκανε αυτός

   • elzin said,

    Μια γυναίκα του έλλειπε να ισορροπήσει! Αλλά δεν βρέθηκε…καμία ξύπνια και η Ιφιγένεια … έφυγε και έμεινε το ελάφι της Νταϊάνα στη θέση της. Ήταν πολύ νέος! Τι να κάνει και ένας άνδρας μόνος του, ακόμη και ημίθεος! Η νεότητα έχει πολλά άλλοθι και δικαιολογητικά 😉

   • elzin said,

    Πάνω κάτω είπα και …ανάποδα!
    Αγόρι …η σειρά σου λέει η Νταϊάνα.. …!
    Όλα είναι ένας κύκλος!

    Είπα ανάποδα
    You’re turnin’ me Είσαι Turnin ‘μένα
    You’re givin’love instinctively Είσαι givin’love ενστικτωδώς
    Round and round You’re turnin’ me Γύρο και γύρος Είσαι Turnin ‘μένα

    Upside down Ανάποδα
    Boy, you turn me Το αγόρι, εσείς με τη σειρά του
    Inside out Μέσα έξω
    And round and round Και γύρω από και κύκλος
    Upside down Ανάποδα
    Boy, you turn me Το αγόρι, εσείς με τη σειρά του
    Inside out Μέσα έξω
    And round and round Και γύρω από και κύκλος

    Instinctively you give to me Ενστικτωδώς δίνετε σε μένα
    The love that I need Η αγάπη που χρειάζομαι
    I cherish the moments with you Τρέφω τις στιγμές μαζί σας
    Respectfully I say to thee Το λέω με σεβασμό σοι
    I’m aware that you’re cheating Γνωρίζω ότι είστε εξαπάτηση
    When no one makes me feel like you do Όταν κανείς δεν με κάνει να νιώθετε σαν να κάνετε

    I know you got charm and appeal Ξέρω ότι έχεις γοητεία και τη μαγεία
    You always play the field Παίζετε πάντα το πεδίο
    I’m crazy to think you are mine Είμαι τρελός για να νομίζετε ότι είστε ορυχείο
    As long as the sun continues to shine Όσο ο ήλιος συνεχίζει να λάμπει
    There’s a place in my heart for you Υπάρχει μια θέση στην καρδιά μου για σένα
    That’s the bottomline Αυτό είναι το bottomline

    Upside down you’re turnin’ me Ανάποδα είστε Turnin ‘μένα
    You’re givin’love instinctively Είσαι givin’love ενστικτωδώς
    Round and round You’re turnin’ me Γύρο και γύρος Είσαι Turnin ‘μένα
    I say to thee respectfully Το λέω με σεβασμό σοι

    Upside down You’re turnin’ me Ανάποδα Είσαι Turnin ‘μένα
    You’re givin’love instinctively Είσαι givin’love ενστικτωδώς
    Round and round You’re turnin’ me Γύρο και γύρος Είσαι Turnin ‘μένα
    I say to thee respectfully Το λέω με σεβασμό σοι
    Upside down You’re turnin’ me Ανάποδα Είσαι Turnin ‘μένα
    You’re giving love instinctively Δίνετε την αγάπη ενστικτωδώς
    Round and round you’re turnin’ me Γύρο και γύρος είστε Turnin ‘μένα

   • Ανδρόγεως said,

    Ακόμη και σήμερα ένας άνδρας με τέτοια λατρεία στην….μαμά του δεν μπορεί να κάνει σχέση προκοπής με καμία γυναίκα και καμία γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της δεν θα τον επέλεγε για σύντροφο της γιατί ποτέ δεν θα αντικαθιστούσε την μαμά του στο πλευρό του

   • elzin said,

    Υπερβολές μιας ανθελληνικής προπαγάνδας ! Οι Ηπειρώτισσες γυναίκες, οι Κρητικές και οι Σπαρτιάτισσες βγάζουν σπουδαίους πολεμιστές … γιατί είναι δυνατές;)

   • Ανδρόγεως said,

    ΑΥΤΟΓΝΩΣΤΙΚΉ ΔΙΑΠΊΣΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ
    ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ….ΒΕΝΤΕΤΑ…ΚΑΙ ΜΑΚΕΛΙΑ….

   • elzin said,

    Καταπιεσμένα ένστικτα! Μετά ή πριν …πήγαιναν στην εκκλησία προφανώς;)

   • Ανώνυμος said,

    Φυσικά στην εκκλησία που αλλού θα μάθαιναν πως να ελέγχουν την συνείδηση του άνδρα από παιδί για να μην έχει πρόβλημα ο θεός τους αργότερα;

   • elzin said,

    Ο σταυρός αποτελεί μέρος του συμβολισμού των πλανητών, δεν είναι εφεύρεση ειδικά κάποιου μεσσία. Στον Άρη είναι πάνω από τον κύκλο και γίνεται βέλος αιχμηρό, στη Αφροδίτη κάτω. Σαν κύριο σύμβολο όμως του χριστιανισμού, βρίσκεται στο επίπεδο ΧΨ, αφαιρώντας την κάθετη δυνατότητα του Ζ στο τρισδιάστατο χώρο αντίληψης. Έτσι οι δισδιάστατοι δούλοι του δεν μπορούν να αντιληφθούν πως τους χειρίζεται στην συνείδηση και τους ληστεύει στην ενέργεια ο … » αληθινός θεός » 😉

   • Ανώνυμος said,

    μα γιαυτό και έχουν δαιμονοποιήσει την μελέτη της αστρολογίας και την χρησιμοποιούν μόνο εκχυδαισμένη μαζί με καφεμαντίες…χαρτομαντίες κλπ

   • elzin said,

    Την έχουν δαιμονοποιήσει..μαζί με τη μαγεία …που κρύβονται πίσω της! Τους βολεύει, έτσι τους συμφέρει για να έχουν «το μονοπώλιο θεού».
    Η άγνοια είναι ευτυχία, λέει ο Σήθερ στον Νίο, και ο μεσσίας τονίζει πως οι πτωχοί των πνεύματι είναι μακάριοι. Δυστυχώς λέει την σκληρή αλήθεια. Οι φτωχοί στο πνεύμα και μειωμένης αντίληψης οπαδοί δεν το καταλαβαίνουν φυσικά και παραμένουν μακαρίζοντες και δοξολογούντες με το μπλε χάπι της άγνοιας….πτωχοί.

  • elzin said,

   Ένας άνδρας απαιτείται να έλθει σε επαφή και βαθιά γνωριμία με τον Άρη και την Άρεια ενέργεια του και αυτό να γίνει νωρίς στην νεανική ηλικία όταν διαπλάθεται το φυσικό σώμα και σφυρηλατείται το ενεργειακό. Εκεί που συναντάει την Αφροδίτη στις παράνομες συναντήσεις τους πρώτα και αργότερα την Αθηνά στο κεφάλι του και την Ήρα στην συντροφική ωριμότητα.
   Ο καλύτερος τρόπος για την ειρήνη είναι να ετοιμάζεσαι για τον πόλεμο και ο Άρης είναι ετοιμοπόλεμος μαζί με την επίθεση που είναι η καλύτερη άμυνα. Η τεστοστερόνη να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και το σπέρμα να είναι δυνατό.
   Η φυσική άσκηση, οι πολεμικές τέχνες, οι ιστορίες πολέμου και σημαντικών μαχών, δυναμικά μουσικά κομμάτια, η διατροφή με τροφές δύναμης βοηθούν ένα αγόρι, ένα νεαρό άνδρα, στην μάχη του με τον ανδρισμό και τον στηρίζουν. Πρότυπα «αληθινών» αγύμναστων θεών λιπόσαρκων αγίων και τα πτώματα τους που μιλούν συνέχεια για ειρήνη και αγάπη πριν μάθει κάποιος να πολεμά και να ερωτεύτεται, να ζει τον φυσικό έρωτα, καλό είναι να αποφεύγονται γιατί συντελούν σε πολυποίκιλες νευρώσεις και υστερίες. Οι παραβολές των παράνομων εραστών του Ολύμπου και οι βιογραφίες δυναμικών προσώπων εκτονώνουν αρμονικά την περισσευούυενη ενέργεια μέσω της ανασκόπησης και η άρεια δράση του πολέμου μετατρέπεται στην σοφή τέχνη του πολέμου της Αθηνάς αρμονικά.
   Ο κατάσκοπος , δεν επιβιώνει αν δεν είναι Τζέιμς Μποντ, γυρίζοντας από δύσκολες αποστολές. Ο Αλέξανδρος, ο Αχιλλέας και ο Άρης του Κριού είναι πρότυπο για ένα άνδρα στην σωστή του αναλογία 1:6 της αρσενικής αρχής. Και …η Αφροδίτη του το αναγνωρίζει πάντα αυτό;)

   • Ανδρόγεως said,

    Μα φυσικά και δεν διαφωνεί…η Αφροδίτη…ή οι Αφροδίτες…ειδικά αν είναι και ξωτικόμορφες με τους καθρέπτες στο χέρι….και πεινασμένες για…έναν….βαρβάτο Πάρη…..του υπόσχονται και πολλά…..αθανασίας μηλαράκια…..

   • elzin said,

    Ο καθένας διαλέγει τον ρόλο του και κάνει τις αντίστοιχες επιλογές του!

   • elzin said,

    Δεν μπορείς να αφαιρέσεις τον Άρη από ένα άνδρα, τον ευνουχίζεις. Το δύσκολο είναι να τον έχεις στην σωστή δόση που δεν είναι ούτε έλλειψη ούτε υπερβολή;)

   • elzin said,

    Ο ρόλος του Αλεξάνδρου υπήρξε καθοριστικός στις εξελίξεις τις ιστορικές του Ελληνισμού και πρέπει να εξετάζεται με τις ανάλογες ιστορικές συνθήκες. Αν δεν εμφανιζόταν ο Αθάνατος Χαιλάντερ, η Ελλάς θα είχε αφανισθεί και δεν πρέπει να το παραβλέπουμε αυτό. Μαζί της θα είχε καταστραφεί κάθε ίχνος ανθρώπινου πολιτισμού. Αν ΠΑρεις τον Άρη, τον γιο του Δία και της ¨Ηρας, τον αφαιρέσεις από ένα άνδρα θα έχεις ένα δειλό ΠΑρη-Αλέξανδρο που κρύβεται στα φουστάνια της Ελένης και αφήνει τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και να πληρώσουν τον λογαριασμό και τα σπασμένα.

    Η Πηνελόπεια ενέργεια όταν καταβαίνει τα σκαλιά τοποθετεί τον Άρη στην φυσική του θέση στο κεφάλι αρχίζοντας με την πολεμική Ιλιάδα. Άγριο πολύ. Και την ασπίδα του Αχιλλέα! Η Δήμητρα με το άροτρο στο λαιμό, το κέντρο των αποφάσεων οργώνει και καλλιεργεί αγρούς. Ο Ερμής αναπτύσσεται και αναλαμβάνει τον έλεγχο της σωστής αναπνοής των πνευμόνων και της εκφώνησης του ορθού λόγου και της κίνησης των χεριών. Μαζεύει τους ανέμους αφήνοντας ένα ελαφρό αεράκι τη σκέψης να οδηγεί το πλοίο της Ελευθερίας στην Ιθάκη και δαμάζει τα άλογα του Διομήδη.
    Ο Απόλλων αρχίζει να το ακολουθεί και μαζεύει το κοπάδι του διευρύνοντας την αντίληψη του και μεταθέτοντας το σημείο της .
    Η Ήρα αναλαμβάνει την Λερναία Ύδρα και μέσω της ανακεφαλαίωσης την εξοντώνει, με το ΚΛέος του Ηρακλή. Ο Οδυσσέας βγαίνει από την σπηλιά του Κύκλωπα με απώλειες συντρόφων που καταβρόχθισε ο Πολύφημος. Η Εστία αναλαμβάνει το καθαρισμό και τον εξαγνισμό της περιοχής των εντέρων των Στυμφαλίδων Ορνίθων και του παλατιού και της θεραπείας με την βοήθεια του Χείρωνα. Η Αφροδίτη στην περιοχή των νεφρών και των δύο ποταμών ρυθμίζει τις συμφωνίες και καθορίζει τους κόπρους του Αυγεία ανάμεσα από την Σκύλλα και την Χάρυβδη περνά ο Οδυσσέας, ο Πλούτων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων ελέγχει την Κίρκη, δεν την σκοτώνει, και η κόρη από τον Άδη ανεβαίνει, η Αθηνά στους μηρούς τις Σειρήνες και τις Αμαζόνες κρατά μακριά, ο Ζεύς από τα γόνατα και το συκώτι τον άνθρωπο όρθιο κρατά,η Άρτεμις τρέχει γρήγορα και από τους αστραγάλους με το κυκλοφορικό της καρδιάς συνεργάζεται και βοηθά και ο Ποσειδών τα πρησμένα πόδια και κουρασμένα του ταξιδευτή με τον νερό των Νίπτρων ξεπλένει μαζί με τις ομίχλες σε μια τελετή. Από εκεί και μετά ο Οδυσσέας μπαίνει στο παλάτι, παίρνει τον έλεγχο των αποφάσεων κόβοντας τον λαιμό του Αντίνοου, , παίρνει την ηγεσία του νου σκοπεύοντας το συκώτι του Ευρύμαχου και ανεβαίνει τις σκάλες του που οδηγούν στα ψηλά δώματα του κεφαλιού. Εκεί συναντά μια γυναίκα που μοιάζει με την Αφροδίτη, την Άρτεμη, την Αθηνά και, ο Ζευς είναι ικανοποιημένος στου Ολύμπου την κορυφή την αγαπημένη του Ήρα αγκαλιάζει κρυφά και… χαμογελά;)

    Ο Άρης φτιάχνει τον Αχιλλέα και την Ιλιάδα , την κατακτηση της Ύλης και του Γνωστού και η Αθηνά, τον Οδυσσέα, τη εξερεύνηση του Αγνωστου και την Οδύσσεια. Και οι δυο ,τον Όμηρο, πολεμιστή τρίτης προσοχής, που ενώνει και τις δυό προσοχές σε αμφίδρομες γέφυρες μαζί του Ι, Ι, Η, του Ιλιακού Κύκλου και Τόξου Οδυσσειακού στην Υ επιλογή του δύσκολου μονοπατιού!

   • Ανδρόγεως said,

    Αν πάρεις τον Άρη από έναν άνδρα φτιάχνεις έναν δειλό, άρα ο Άρης είναι το θάρρος και η τόλμη. Πως αφαιρείς τον Άρη, μήπως ξοδεύοντας του την ενέργεια του ασκόπως; Τι άραγε αφαίρεσε την Αρεια ενέργεια του ημίθεου Αλέξανδρου και έφυγε τόσο μα τόσο νέος, εν αντιθέσει με την επιβίωση του Λέοντα της Αβάνας, τόσων μα τόσο αποπειρων δολοφονικών και δεν ήταν και Έλλην και υιός Άμμωνος Διός;

   • elzin said,

    Ο Αλέξανδρος συμπύκνωσε τον χρόνο! Αυτά που έκανε ο ημίθεος θα χρειαζόνταν αιώνες να κατανοηθούν και να φανούν τα αποτελέσματα της παρουσίας του και της νίκης του. Ο Κάστρο είναι ένας ανθρωπος του 20ου αιώνα σημαντικός. Μερικά πράγματα τα βρήκε έτοιμα όπως …και άλλοι και τα συνέχισε επαξίως. Οι βάσεις της Γνώσης και του πολιτισμού θεμελιώθηκαν από …άλλους Τιτάνες!

   • Ανδρόγεως said,

    Ο Αλέξανδρος, μια πανίσχυρη προσωπικότητα, τον έστειλαν στην ανατολή δύο πανίσχυρα μαντεία, των Καβείρων ,οπου κατα την μαγική ιερογαμική τελετή της βασίλισσας – ιέρειας και του Ιερέα – βασιλιά, έγινε η σύληψη του και το μαντείο του Αμμμωνα της Αιγύπτου, τον έστειλαν ως προωθημένο κατακτητή- ανιχνευτή στην Ασία, χωρίς να του διδάξουν τις τέσσαρες ιδιότητες της πολεμικότητας κι έτσι όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον γόρδειο δεσμό έκανε ότι κι ο Καστανέντα τον έκοψε βιαίως και προσγειώθηκε αν και δεν το κατάλαβε ηττημένος στα πόδια των μάντεων….τον Καστανέντα τον δίδαξαν μετά για τον Αλέξανδρο τέτοια στοιχεία δεν δίνει η ιστορία του, αντίθετα η…συμπύκνωση…του χρόνου του…που πέτυχε παραπέμπει κατευθείαν στην αντίστοιχη….άνοδο και πτώση του Ίκαρου!

   • elzin said,

    Ο Αλέξανδρος έζησε την εποχή του Κριού και έδρασε …σαν Άρης ! Η παρουσία του ήταν η προβολή του Αχιλλέα και το περπάτημα του στη Γη. Δίδαξε όλες τις αρχές τις πολεμικότητας, το θάρρος την ανδρεία, την φυσική δύναμη, την στρατηγική ευφυία.
    Ένας άνδρας θα πρέπει και να πολεμάει αν χρειαστεί και …να ΜΠΟΡΕΙ. Ο ιδρώτας του μαχητή πολεμιστή σε φυσική μάχη είναι διαφορετικός από τον ιδρώτα του γραφιά σε ένα γραφείο. Και έχουμε πολλούς τέτοιους ανίκανους σε όλα τα επίπεδα. Αν αποφασίσει να αποσυρθεί ένας πολεμιστής να είναι από δύναμη και όχι από αδυναμία. Είναι διαφορετικό… το θέλω και δεν μπορώ και άλλο, το μπορώ …και κάνω μια άλλη επιλογή. Το πρώτο είναι όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, το δεύτερο είναι πραγματική αρετή. Ο Καστανέντα είναι ένας διανοούμενος του 20ου αιώνα και η ενασχόληση του με την μαντική τον κάνει αξιοσημείωτο αλλά όχι αυθεντία. Οι Έλληνες έχουν την δική τους σημαντική κληρονομιά και άλλο χαρακτήρα και προτίμησης χρώμα. Δεν μπορούν να γίνουν γιόγκι ή Ινδιάνοι με σαμάνου φτερά, ή Αμερικάνοι της γνώσης με δανεική ιστορία.
    Ο Αλέξανδρος είναι μεγάλος πολεμιστής!
    Δίδαξε στους άνδρες πώς να είναι άνδρες και να μπορούν… να τα καταφέρουν παντού! Τίποτα να μην είναι αδύνατο για αυτούς. Ο ρόλος του ήταν ταχύς και τελείωσε νωρίς. Τα σχοινιά χρησιμοποιούνται ποικιλοτρόπως και αναλόγως των περιστάσεων. Είναι για να σε δένουν στο κατάρτι, να σε βγάζουν από τον Λαβύρινθο, να σε μπλέκουν σε άλυτους κόμπους και αινίγματα, να σε τυλίγουν σε πηνία και υφαντά και ….άλλους ιστούς. Αναλόγως δρας. Πότε τα κόβεις και πότε τα δένεις …αλλά πάντα πολεμάς 😉

   • Ανδρόγεως said,

    Ναι το δίδαξε καλά βρήκε και…..μιμητές τον Ιούλιο Καίσαρα που τον ακολούθησε καίγοντας την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, τον χριστιανισμό που με την βία και τον πόλεμο μας ισοπέδωσε, τους αμερικάνους με τις υπόγειες βάσεις…λαβυρίνθους της άρειας φωτιάς του πολέμου….την παγκοσμιοποίηση….

   • elzin said,

    Έχεις διαφορετική πρόταση διδαχής; Έσύ αν ήσουν «Αλέξανδρος» στην εποχή του τι θά έκανες; Θα καθόσουν στα αυγά σου σεμνά και ταπεινά; θα κουβέντιαζες με τον Δαρείο σε ατέλειωτες διαπραγματεύσεις; Ή θα εβγαζες λόγους συνέχεια; Ή … θα έγραφες βιβλία;

 2. elzin said,

  Αχιλλέας!!!!!!!!!!!!
  Troy

 3. elzin said,

  Το αστέρι του Βορρά … Αμέρικα Αμέρικα… θα φέρει ξαστεριά!

  Τ’ αστέρι του βοριά
  θα φέρει η ξαστεριά
  μα πριν φανεί μέσα από το πέλαγο πανί
  θα γίνω κύμα και φωτιά
  να σ’ αγκαλιάσω ξενιτιά

  Κι εσύ χαμένη μου Πατρίδα μακρινή
  θα γίνεις χάδι και πληγή
  σαν ξημερώσει σ’ άλλη γη

  Τώρα πετώ για της ζωής το πανηγύρι,
  Τώρα πετώ για της χαράς μου τη γιορτή

  Φεγγάρια μου παλιά
  καινούρια μου πουλιά
  διώχτε τον ήλιο και τη μέρα απ’ το βουνό
  για να με δείτε να περνώ
  σαν αστραπή στον ουρανό.

  Μάριος Φραγκούλης – Τ’ αστέρι του βοριά North star

 4. ΔΑΙΔΑΛΟΣ said,

  Επειδή νοιώθω περήφανος που είμαι Έλληνας όταν μιλούν για τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ
  Ο Μέγας Αλέξανδρος , Μέγας Στρατηλάτης , φορέας φιλοσοφικών αρχών και στρατιωτική ιδιοφυία, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ιστορία τον ανέδειξε «Μέγα». Η ζωή του, το έργο του και οι πράξεις του είναι ενσάρκωση μιας μεγάλης κοσμοθεωρίας και φιλοσοφημένων ιδεών για όλο τον κόσμο. Το αποδεικνύει με την γνωστή γενναιοδωρία του, με τις ιδιαίτερες μεθόδους ενοποίησης του κόσμου και την στάση του απέναντι στις γυναίκες, τους άλλους πολιτισμούς και τις θρησκείες των υπόλοιπων κοινωνιών για τις οποίες ήταν λιγότερο κατακτητής και περισσότερο απελευθερωτής.
  Μια ανεπανάληπτη ανθρώπινη μορφή.
  Και η ταινία νομίζω ,δεν στάθηκε στο ύψος και το μεγαλείο αυτού του Ανδρα.

 5. elzin said,

  Γεια σου περήφανε Έλληνα Δαίδαλε!
  Είναι μεγάλο το ύψος! Πώς να ανεβεί κάποιος εκεί και πώς να σταθεί;
  Πόσο μάλλον… οι χολλυγουντιανοί;
  Ο Αλέξανδρος και η Ασπίδα του Αχιλλέα!
  Α λέξανδρος:
  Η εμφάνιση του Αχιλλέα… επί της γης!
  Ο Αλέξανδρος, θα είναι στο μυαλό μας, στην καρδιά μας, στην μνήμη μας, χαραγμένος από τον Ήφαιστο, με τα ανεξίτηλα χρώματα της Ίριδας, για πάντα.
  Στην εποχή του Κριού, που έζησε ο γιος της Ολυμπιάδος, ο Ήφαιστος ολοκληρώνει και παραδίνει στον γιο της Θέτιδος, τα όπλα και την ασπίδα του ανθρώπινου ενεργειακού σώματος.

  Ο Όμηρος αφιερώνει πάνω από 200 στίχους στην ραψωδία Σ, για να υπογραμμίσει, την σημασία του γεγονότος αυτού.
  Ο νεαρός βασιλιάς εμφανίστηκε τότε και κατέπληξε τους πάντες.
  Ο Όμηρος, προέβλεψε και περιέγραψε με ακρίβεια την εμφάνιση του ημίθεου Αχιλλέα και όλος ο κόσμος είδε την λάμψη του και γνώρισε το μεγαλείο του.
  Ήταν ο Αλέξανδρος, ο Μέγας!!!
  http://elzin.wordpress.com/2009/01/09/%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%BB%CE%AD%CE%B1/

 6. ΔΑΙΔΑΛΟΣ said,

  Τα ιστορικά κατορθώματα των προγόνων μας, οι ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας, όπως και η οικουμενικότητα μυθικών μορφών –Ηρακλής, Αχιλλέας, Οδυσσέας, Ιάσωνας και τόσοι άλλοι, αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία της εκάστοτε ταινίας, και προσέλκυαν ανέκαθεν το ενδιαφέρον των παραγωγών και των σκηνοθετών του Χόλιγουντ.
  Υπάρχει ένα ντοκυμαντερ του BBC ΄΄ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΆΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ΄΄Νομίζω ότι αξίζει να το δεί κάποιος.

  • elzin said,

   Και στο Χάρβαντ…τα έχουν αξιοποιήσει αναλόγως;). Νομίζω πως πρέπει να το προσέξουμε και αυτό. Τι διδάσκουμε στα δικά μας σχολεία και πανεπιστήμια
   και να βάλουμε την μορφή του Αριστοτέλη, του δασκάλου του Αλεξάνδρου…..στο Αριστοτέλειο!

 7. Ανδρόγεως said,

  Ναι ήταν ο Αλέξανδρος με την ολοκληρωμένη ασπίδα….και την ανεξίτηλη σφραγίδα της…..Ίριδας..? στον τρόπο και στον πρόωρο θάνατο του!!!

  • elzin said,

   Χρειάζεται ένα βάθος ΧΡΟΝΟΥ … στο αιώνιο ΤΩΡΑ για να ολοκληρωθεί κάτι,να κατανοηθεί και το Άγνωστο να γίνει Γνωστό. Ο Όμηρος το γνώριζε αυτό
   και το έγραψε με φωτεινά αστέρια στον ένθεο άθρησκο Ουρανό του Σύμπαντος;) Εκεί που μόνο οι πρωταθλητές της γνώσης και του πνεύματος ανεβαίνουν και έχουν όλοι τους Ελληνικά Ονόματα!

   • Ανδρόγεως said,

    Ναι χρειάζεται βάθος ΧΡΟΝΟΥ για να ολοκληρωθεί κάτι, όπως η αλλαγή που έφερε η σύντομη ζωή, όση και το κόψιμο του κόμπου με το σπαθί του, η θεοποιημένη βασιλεία των Μήδων, με την κλεμμένη λάμψη της Ελλάδας….
    Αλέξανδρος: ισότιμος των προφητών του Αλλάχ, των Μωάμεθ, Μωυσή, Αβραάμ,Ιησού στο ιερό βιβλίο του Ισλάμ….στα πλαίσια πάντα μιας παγκοσμιοποιημένης….ανταλλαγής θεών……

  • elzin said,

   Οι άνθρωποι ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν
   το ονομάζουν θεό ή …διάβολο;)

 8. ΚΛΕΙΩ said,

  Ο Αλέξανδρος, θα είναι στο μυαλό μας, στην καρδιά μας, στην μνήμη μας….
  και μας άφησε την Ασπίδα του Αχιλλέα!

  Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος έφτασε ύστερα από τη νίκη του Γρανικού ποταμού (333 π. Χ.) στην πόλη Γόρδιο της Φρυγίας είδε στην ακρόπολή της τη μυθική άμαξα του ιδρυτή της πόλης. Ο ζυγός της ήταν δεμένος στο ρυμό (το τιμόνι) μ’ ένα ταχτικότατο κόμπο από φλούδα κρανιάς, που δεν μπορούσε να ξεμπερδευτεί και ένας χρησμός είχε πει πως όποιος κατόρθωνε να τον λύσει θα κυριαρχούσε στην Ασία. Ο Αλέξανδρος μη βρίσκοντας καμιά από τις άκρες του κόμπου αλλά και μη θέλοντας να τον αφήσει άλυτο, μια και είχε ξεκινήσει να κατακτήσει την Ανατολή, τον έλυσε κόβοντάς τον με το σπαθί του και είπε: «Δεν έχει να κάνει με ποιον τρόπο θα λυθεί» (Αρριανός

  Η μάχη του Γρανικού χαράχτηκε βαθειά στη συνείδηση του λαού και γι αυτό. αιώνες αργότερα, στην Κωνσταντινούπολη, όταν οι «μακελλάρηόες» (= χασάπηδες) γιόρταζαν στον ιππόδρομο την καθιερωμένη συντεχνιακή εορτή τους, χόρευαν ένα χορό που οι βηματισμοί θύμιζαν το βηματισμό των Μακεδόνων στο Γρανικό. Ο χορός ήταν αναπαράσταση της μάχης. Λεγόταν δε «μακελλάρικο;». Είναι ο δικός μας “χασάπικος”.

  • elzin said,

   Η στρατιωτική ιδιοφυΐα και η οξυδερκή ματιά του Αλεξάνδρου εντόπισε αμέσως τα αδύνατα σημεία του Περσικού στρατού και αξιοποίησε το πλεονέκτημα της στιγμής. Ο Ήλιος ήταν υπέρ του και τύφλωνε τον αντίπαλο! Το Αλεξανδρινό σπαθί σε σκουριασμένους κόμπους και δεσμούς επιβάλλεται χωρίς χρονοτριβή, πριν ‘»παγώσει το τσιμέντο» και δεν μπορείς να βγείς από την «Φυλακή»;)

 9. elzin said,

  Πάμε για μια Φραγκοσυριανή
  Μια φλόγα στην καρδιά!
  Χασάπικο με το δεξί!

  Μία φούντωση, μια φλόγα
  έχω μέσα στην καρδιά
  λες και μάγια μου ‘χεις κάνει
  Φραγκοσυριανή γλυκιά
  λες και μάγια μου ‘χεις κάνει
  Φραγκοσυριανή γλυκιά

  Θα ‘ρθω να σε ανταμώσω
  κάτω στην ακρογιαλιά
  Θα ήθελα να σε χορτάσω
  όλο χάδια και φιλιά
  Θα ήθελα να σε χορτάσω
  όλο χάδια και φιλιά

  Θα σε πάρω να γυρίσω
  Φοίνικα, Παρακοπή
  Γαλησσά και Nτελαγκράτσια
  και ας μου ‘ρθει συγκοπή
  Γαλησσά και Nτελαγκράτσια
  και ας μου ‘ρθει συγκοπή

  Στο Πατέλι, στο Nυχώρι
  φίνα στην Αληθινή
  και στο Πισκοπιό ρομάντζα
  γλυκιά μου Φραγκοσυριανή
  και στο Πισκοπιό ρομάντζα
  γλυκιά μου Φραγκοσυριανή

 10. ΔΑΙΔΑΛΟΣ said,

  Ο Μέγας Αλέξανδρος έμεινε στην ιστορία σαν ο μεγαλύτερος στρατηλάτης μέχρι σήμερα. Η σοφία του, η ευφυείς ιδέες, η τόλμη του, ιδιαίτερα οι επιτυχημένες πολεμικές ικανότητες ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές ,είναι αναμφισβητητες. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που διδάσκονται σε όλες τις στρατιωτικές σχολές του κόσμου.
  Ο τρόπος που εμψύχωνε τους στρατιώτες του ,ήταν πάντα μπροστά στην μάχη, όπως και μετά την μάχη πήγαινε ο ίδιος να δεί τους τραυματίες.
  Στην έρημο που δεν υπήρχε νερό, του έδωσαν μία κούπα να πιεί και αυτός την έχυσε λέγοντας ΄΄ Αφού δεν υπάρχει νερό για τους στρατιώτες μου δεν θα πιώ ούτε εγώ.΄΄
  Την ίδια μεγαλοψυχία ,ευγένεια, και ήθος έδειξε και στους αιχμαλώτους του.
  Στην μητέρα, την γυναίκα , τα παιδιά του Δαρείου, που τους εγκατέλειψε πανικόβλητος, στην μάχη της Ισσού.
  Ο δάσκαλός του ο Αριστοτέλης του μετέδωσε την αγάπη του για τον Ομηρο
  και ο ίδιος θεωρούσε την Ιλιάδα το απαραίτητο εγχειρίδιο για κάθε στρατιώτη. Το είχε πάντα μαζί του με το σπαθί του.
  Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ!

  • elzin said,

   Το πρότυπο του ήταν ο Αχιλλέας και του έμοιασε πολύ!
   Ο Αλέξανδρος κατάφερε το θαύμα των ενωμένων Ελλήνων!
   Μια χούφτα Έλληνες, από σπίθα μια φωτιά, να νικούν μια βαρβαρότητα και μια
   Μηδική στρατιά!

   • Ανδρόγεως said,

    Ναι το πρότυπο του ο Αχιλλέας…που κατά τον μύθο τα δύο αθάνατα άλογα του, ο Βαλίος και ο Ξάνθος, είχαν γεννηθεί από την ένωση….μιας ΆΡΠΥΙΑΣ με τον ΖΕΦΥΡΟ τον δυτικό άνεμο
    Την ίδια καταγωγή βεβαίως έδιναν και στα άλογα των Διοσκούρων τον Φλόγο και τον Άρπαγο!!!!!!!!!!

   • elzin said,

    Αν ο Αγαμέμνων δεν επέσυρε την μήνιν του και δεν αποφάσιζε να θυσιάσει το παιδί του για την επιτυχία της αποστολής και τις φιλοδοξίες του και η Ιφιγένεια παντρευόταν τον Αχιλλέα δεν θα υπήρχε αδύνατο σημείο στον ημίθεο. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά να διορθώσουμε ένα λάθος μας και να κλείσουμε μαύρες τρύπες και διαρροές ενέργειας.

   • Ανδρόγεως said,

    Οι μαύρες τρύπες και τα λάθη….κλείνουν και διορθώνονται μόνο με τον τρόπο του Οδυσσέα, που είδε το μέλι στην κλωστή….εμ….την ομορφιά της Ελένης και ξέφυγε…λόγω της προτίμησης του στον πικρό χυμό της ελιάς κι έτσι αντί της ωραίας αδερφής των Διοσκούρων προτίμησε την κόρη του Ικάριου, την δική του πικρή εμπειρία – αντίληψη – γνώση….από τα δώρα των κατοίκων του Λαβυρίνθου της Σκιάς

   • elzin said,

    Πήρε όμως και τα όπλα του Αχιλλέα… ο πολυμήχανος 😉

   • ΔΑΙΔΑΛΟΣ said,

    Θα το ξανακάνουμε εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ το θαύμα και δεν θα αφήσουμε τους
    βαρβάρους να περάσουν.Μάθαμε πια από τα λάθη μας.
    Πιάστε τα σπαθιά σας ορε Ελληνες να λύσουμε σκουριασμένους κόμπους
    που μας κρατούν δεμένους τόσους αιώνες.
    Μας ανήκει η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

 11. Ανδρόγεως said,

  Αλέξανδρος: Άλλη μια αρπαγή της βόρειας ομορφιάς της Ελένης, γιατί ο Αριστοτελικός μαθητής απώλεσε την νηφαλιότητα του και την είδε υιός του Άμωνος Διός, μιμούμενος τον υιό της Ευρώπης

  • elzin said,

   Το πρόβλημα το αντιμετώπισε ο Ανατολικός Έκτωρ και όχι η Βόρεια Ελένη…

   • Ανδρόγεως said,

    Η βόρεια Ελένη δεν αντιμετωπίζει προβλήματα!

 12. elzin said,

  -Έλα να χορέψουμε, λέει ο Έλληνας Ζορμπάς Οδυσσέας, στον νεαρό μελετητή.
  -Μάθε με να χορεύω ανάμεσα σε βραχέα φωνήεντα και μακρά, δεξιά και αριστερά χασάπικα και συρτά!
  Ώωωπαα! Η Ελληνική Φωνή! Βόρεια, Νότια, Δυτική και Ανατολική με μια του ανέμου πνοή σε όλα τον κόσμο να ακουστεί!
  Zorba The Greek

 13. elzin said,

  Θα το ξανακάνουμε το θαύμα, Δαίδαλε, γιατί οι Έλληνες είναι πρωταθλητές!
  Πρωταθλητές του πνεύματος και της γνώαης! Ολυμπιονίκες υψηλών κορυφών και προδιαγραφών!
  Ο Ελληνισμός είναι παγκόσμιο ιδεώδες είναι προσφορά, κατάθεση στο ανθρώπινο Πνεύμα, Ομορφιά και Νίκη μιας σοφής θεάς!
  Πληρώνουμε τους λογαριασμούς μας και παίρνουμε τα Τόξα μας. Δεν υπάρχει χρόνος για ηττημένους!
  Είμαστε οι πρωταθλητές του Γαλαξία μιας Ηρωικής Αθάνατης Ψυχής
  και πετούμε με τα φτερά μιας Αντίληψης Οικουμενικής!

  Έχω καταβάλει τα τέλη μου –
  Time after time – Κάθε φορά –
  I’ve done my sentence Έχω κάνει πρόταση μου
  But committed no crime – Αλλά δεν υπέπεσε έγκλημα –
  And bad mistakes Και κακά λάθη
  I’ve made a few Έχω κάνει μερικές
  I’ve had my share of sand kicked in my face – Είχα το μερίδιό μου της άμμου κλώτσησε στο πρόσωπό μου –
  But I’ve come through Αλλά έχω έρθει μέσω

  We are the champions – my friends Είμαστε οι πρωταθλητές – οι φίλοι μου
  And we’ll keep on fighting – till the end – Και εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα – μέχρι το τέλος –
  We are the champions – Είμαστε οι πρωταθλητές –
  We are the champions Είμαστε πια πρωταθλητές
  No time for losers Δεν υπάρχει χρόνος για τους ηττημένους
  ‘Cause we are the champions – of the world – Γιατί είμαστε οι πρωταθλητές – του κόσμου –

  I’ve taken my bows Έχω πάρει τα τόξα μου
  And my curtain calls – Και καλεί κουρτίνα μου –
  You brought me fame and fortuen and everything that goes with it Σας έφερε φήμη και fortuen και όλα όσα συνοδεύουν την
  – –
  I thank you all – Σας ευχαριστώ όλους –

  But it’s been no bed of roses Αλλά έχει, δεν στρωμένη με ροδοπέταλα
  No pleasure cruise – Δεν κρουαζιέρα αναψυχής –
  I consider it a challenge before the whole human race – Θεωρώ ότι είναι μια πρόκληση πριν από ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή –
  And I ain’t gonna lose – Και εγώ δεν είναι gonna χάσει –

  We are the champions – my friends Είμαστε οι πρωταθλητές – οι φίλοι μου
  And we’ll keep on fighting – till the end – Και εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα – μέχρι το τέλος –
  We are the champions – Είμαστε οι πρωταθλητές –
  We are the champions Είμαστε πια πρωταθλητές
  No time for losers Δεν υπάρχει χρόνος για τους ηττημένους
  ‘Cause we are the champions – of the world – Γιατί είμαστε οι πρωταθλητές – του κόσμου –

 14. ΚΛΕΙΩ said,

  Πράγματι δεν υπάρχει χρόνος για loosers και η Ιστορία δεν θα τους περιμένει.
  Ο ρόλος της Αφροδίτης, μου είναι δύσκολο στην κατανόησή του……

  • Ανδρόγεως said,

   Ο ρόλος της Αφροδίτης κατανοείται ταυτοχρόνως με την κατανόηση της ενεργειακής κλοπής…..ήρθε από την θάλασσα….μια επιθυμία που γενήθηκε από τα κομμένα γενητικά όργανα του Ουρανού….τι γενούσε ο Ουρανός όταν έσμιγε με την Γαία?

 15. elzin said,

  Η ψυχολογία του looser, ταπεινού και καταφρονημένου , που χάνει στην Γη για να ανταμειφθεί και να κερδίσει τον Παράδεισο στον ουρανό υποβαθμίζοντας την αξία της ζωής, τις χαρές της και τις δωρεές, έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους σε ψυχικές αναπηρίες και ψυχολογικά προβλήματα, νευρώσεις του «πολιτισμένου» εκχριστιανισμένου αλλόφρονος θεόπληκτου πλήθους.
  Το πρόβλημα αρχίζει από την καταστροφή του φυσικού σώματος , την μη κατανόηση των αναγκών του, τον εξοστρακισμό, την καταπίεση και την ενοχή μαζί με την κατάργηση των Ολυμπιακών αγώνων και την φυσική άθληση και εκτόνωση της περίσσειας της ενέργειας. Η ομορφιά θεωρείται αμαρτία και η θέα του ανθρωπίνου σώματος ακόμη και σε αγάλματα ενοχή. Τα λιπόσαρκα γερασμένα σώματα πτωμάτων και αγίων θεοποιούνται και προσκυνούνται, βλοσυρά άδεια βλέμματα, θλιμμένα πρόσωπα καταθλιπτικά, εξαντλητικές νηστείες, σαδομαζοχιστικοί αυτοβασανισμοί, ανέραστοι θεοί, παρθένες γυναίκες αποκλειστικά, οδηγούν το ανθρώπινο μυαλό στην σχιζοφρένεια και το αφύσικο τρελαίνει την λογική. Την καταργεί. Στόχος να μην επιστρέψει ποτέ και να βασιλεύει μια βάναυση μνηστηριακή αντινόηση, παρασιτική.
  Η Αφροδίτη έχει μέσα μια δια τροφή με τον αναγραμματισμό, έχει και την όμορφη μορφή, την ενδελεχή ενός αγάλματος με τις αρμονικές αναλογίες του φυσικού σώματος και όλα τα ενεργειακά του κέντρα να συνεργάζονται ευφυώς και ευθυτενώς.
  Ο Ηρακλής ενώνει τους δύο ποταμούς στο άθλο και ο Οδυσσέας περνάει ανάμεσα από δύο τέρατα στο αντίστοιχο σταθμό. Επιλύνοντας την δύσκολη εξίσωση «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα και την μέση αναμμένα κάρβουνα». Είναι πρωταθλητισμός η ισορροπία σε λεπτό σχοινί στη κόψη ενός σπαθιού … του Άγνωστου και του Γνωστού και η μεταβαση από τον οριζόντιο άξονα στο κάθετο!
  Όταν το Ένα γίνεται Δύο και το Εγώ… Εμείς
  σε ευφυή συνεργασία Έσπερος και Αυγερινός Αφροδιτική 😉

  • ΚΛΕΙΩ said,

   Υπάρχει κάποια μαγική συνταγή να ισορροπήσει κάποιος όταν βρίσκεται ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη και στην μέση αναμμένα κάρβουνα;

   • elzin said,

    Συνταγές …όχι! Μόνο αυτοσχεδιασμοί, γιατί κάθε περίπτωση μπορεί να είναι διαφορετική. Η Σκύλλα και η Χάρυβδη είναι ένα δίλημμα άλυτο και ένα κόμπος μπερδεμένος χωρίς άκρη σε σχοινί. Παίρνεις φόρα , το Αλεξανδρινό σπαθί, και πηδάς άψογα στον κενό και στα κάρβουνα. Εκεί χορεύεις τον χορό … των αναστενάρηδων με κέφι και μπρίο πολύ;-)

   • ΚΛΕΙΩ said,

    Κατάλαβα… μαθαίνεις και χορεύεις ..το τραγούδι επιτρέπεται θαρρώ… χωρίς αναισθητικό.O Καστανέτα, όταν τον ζόριζε πολύ ο Δον Χουάν, του ζήτησε κάποιο φυτικό χαλαρωτικό οργανικό βάλιουμ .Ο Δον Χουάν σαστισμένος του απάντησε, ΄ότι είναι κλασσική περίπτωση άνθρωπου της Δύσης, που με ένα μαγικό χαπάκι θέλει να εξαφανίσει ότι τον εκνευρίζει, χωρίς καμμία προσπάθεια εκ μέρους του. Με ένα καταπότι και λύνετε τα προβλήματα σας.΄΄

   • elzin said,

    Σε αυτές τις περιπτώσεις μόνο το κόκκινο χάπι είναι αποτελεσματικό αλλά, πρέπει να έχεις φροντίσει το σχοινί να είναι γερό για να αντέξεις μια έρημο στο … πραγματικό;)

   • ΚΛΕΙΩ said,

    Πάντα έρχεται κάποια στιγμή σε κάθε άνθρωπο που θα πρέπει να αποφασίσει
    άν θα φύγει ή θα μείνει, με ποιους θα πάει και ποιούς θα αφήσει.
    Αν θα φύγει θα αναγκαστεί να δεί την πραγματικότητα, γιατί δεν θα έχει να στηριχθεί παρά μόνο στον απογυμνωμένο εαυτό του.Δεν θα μπορεί να κρυφτεί πίσω από τους φίλους του, την σπουδαία δουλειά του, αυτά που αποκαλεί ενδιαφέροντά του, και τον κάνουν να νοιώθει τόσο σημαντικός.
    Ο Οδυσσέας στον Σταθμό της Σκύλλας και της Χάρυβδης χάνει όλους τους
    συντρόφους του. Είναι δύσκολη διαδρομή, έρχονται στιγμές που νομίζεις
    οτι δεν θα αντέξεις, έρχεται όμως και η στιγμή που σε δικαιώνει αυτή η απόφασή σου. Τότε είναι που νοιώθεις την μεταμόρφωση, αργή μεν, βασανιστική αλλά ουσιαστική.
    Γι΄αυτούς που δείλιασαν και διάλεξαν να μείνουν στην υποτιθέμενη ΄΄ασφάλεια΄΄ τους
    έρχεται η στιγμή αργά ή γρήγορα που ο ίδιος τους ο εαυτός δεν τους το συγχωρεί και θα τους ζητήσει τον λόγο.

    Να μείνουμε ή να φύγουμε;;;
    SHOULD I STAY OR SHOULD I GO

    Darling you got to let me know
    Should I stay or should I go?
    If you say that you are mine
    I’ll be here ’til the end of time
    So you got to let me know
    Should I stay or should I go?

    Always tease tease tease
    You’re happy when I’m on my knees
    One day is fine, next day is black
    So if you want me off your back
    Well come on and let me know
    Should I stay or should I go?

    Should I stay or should I go now?
    Should I stay or should I go now?
    If I go there will be trouble
    An’ if I stay it will be double
    So come on and let me know!

    This indecision’s bugging me
    If you don’t want me, set me free
    Exactly who’m I’m supposed to be
    Don’t you know which clothes even fit me?
    ¿ Come on and let me know
    Should I cool it or should I blow?

    Should I stay or should I go now?
    Should I stay or should I go now?
    If I go there will be trouble

    And if I stay it will be double
    So you gotta let me know
    Should I cool it or should I go?

    Should I stay or should I go now?
    If I go there will be trouble
    And if I stay it will be double
    So you gotta let me know
    Should I stay or should I go?

    Αγάπη μου πρέπει να με ενημερώσεις
    Να μείνω ή να φύγω;
    αν λες ότι είσαι δική σου
    Θα είμαι εδώ μέχρι το τέλος του χρόνου
    Έτσι, πρέπει να με ενημερώσεις
    να μείνω η να φύγω;

    Πάντα πειράγματα, πειράγματα, πειράγματα
    Είσαι ευτυχισμένη όταν πέφτω στα γόνατά
    Μια ημέρα είναι μια χαρά, την επόμενη μέρα είναι μαύρο
    Έτσι, αν με θέλεις πάλι πίσω
    Λοιπόν έλα και πες μου
    να μείνω ή να φύγω;

    να μείνω ή να φύγω τώρα;
    να μείνω ή να φύγω τώρα;
    Αν πάω θα υπάρξει πρόβλημα
    Μια αν μείνω θα είναι διπλό
    Έτσι έλα και άσε με να ξέρω!

    Αυτή η αναποφασιστικότητα με υποκλέβει
    Αν δεν με θέλεις, απελευθέρωσε με
    Ποιος ακριβώς υποτίθεται ότι είμαι
    Δεν ξέρεις ποια ακριβώς ρούχα μου ταιριάζουν;;
    Έλα και πες μου
    Θα πρέπει να το πάρω ψύχραιμα ή θα πρέπει να το αφήσω στον αέρα;

    Θα πρέπει να μείνω ή να φύγω τώρα;
    Θα πρέπει να μείνω ή να φύγω τώρα;
    Αν φύγω θα υπάρξει πρόβλημα
    Και αν μείνω, θα είναι διπλό
    Έτσι πρέπει να με ενημερώσεις
    Θα πρέπει να το πάρω ψύχραιμα ή να φύγω;

   • elzin said,

    Με τον ένα ή άλλο τρόπο θα βρει την λύση
    γιατί είναι …του απόγονου ο Ερμής του νου ο ταξιδευτής και ερμηνευτής;)

    Ένα ή τον άλλο τρόπο είμαι θα βρω ya
    I’m gonna getcha getcha getcha getcha Είμαι θα getcha getcha getcha getcha
    One way or another I’m gonna win ya Ένα ή τον άλλο τρόπο είμαι gonna ya νίκη
    I’m gonna getcha getcha getcha getcha Είμαι θα getcha getcha getcha getcha
    One way or another I’m gonna see ya Ένα ή τον άλλο τρόπο είμαι gonna ya δείτε
    I’m gonna meetcha meetcha meetcha meetcha Είμαι θα meetcha meetcha meetcha meetcha
    One day, maybe next week Μια μέρα, ίσως την επόμενη εβδομάδα
    I’m gonna meetcha, I’m gonna meetcha, I’ll meetcha Είμαι θα meetcha, είμαι gonna meetcha, εγώ θα meetcha
    I will drive past your house Θα οδηγείτε το παρελθόν το σπίτι σας
    And if the lights are all down Και αν τα φώτα είναι όλα τα κάτω
    I’ll see who’s around Θα δείτε ποιος γύρω

    One way or another I’m gonna find ya Ένα ή τον άλλο τρόπο είμαι θα βρω ya
    I’m gonna getcha getcha getcha getcha Είμαι θα getcha getcha getcha getcha
    One way or another I’m gonna win ya Ένα ή τον άλλο τρόπο είμαι gonna ya νίκη
    I’ll getcha, I’ll getcha Θα getcha, εγώ θα getcha
    One way or another I’m gonna see ya Ένα ή τον άλλο τρόπο είμαι gonna ya δείτε
    I’m gonna meetcha meetcha meetcha meetcha Είμαι θα meetcha meetcha meetcha meetcha
    One day, maybe next week Μια μέρα, ίσως την επόμενη εβδομάδα
    I’m gonna meetcha, I’ll meetcha Είμαι θα meetcha, εγώ θα meetcha

    And if the lights are all out Και αν τα φώτα είναι όλα έξω
    I’ll follow your bus downtown Θα ακολουθήσει το λεωφορείο στο κέντρο της πόλης σας
    See who’s hanging out Δείτε ποιος κρέμονται

    One way or another I’m gonna lose ya Ένα ή τον άλλο τρόπο είμαι gonna ya χάνουν
    I’m gonna give you the slip, a slip of the lip or another Είμαι θα σας δώσω την απόδειξη, σε μια ταινία του χείλους ή άλλο
    I’m gonna lose ya, I’m gonna trick ya Είμαι gonna ya χάσω, είμαι gonna ya τέχνασμα
    One way or another I’m gonna lose ya Ένα ή τον άλλο τρόπο είμαι gonna ya χάνουν
    I’m gonna trick ya trick ya trick ya trick ya Είμαι θα κόλπο ya ya τέχνασμα τέχνασμα ya ya τέχνασμα
    One way or another I’m gonna lose ya Ένα ή τον άλλο τρόπο είμαι gonna ya χάνουν
    I’m gonna give you the slip Είμαι θα σας δώσω την απόδειξη

    I’ll walk down the mall Θα περπατήσετε στο εμπορικό κέντρο
    Stand over by the wall Σταθεί πάνω από το τείχος
    Where I can see it all Όπου μπορώ να τα δείτε όλα
    Find out who ya call Μάθετε ποιος ya κλήση
    Lead you to the supermarket checkout Σας οδηγήσει στο ταμείο σούπερ μάρκετ
    Some specials and rat food, get lost in the crowd πάρετε κάποια αφιερώματα και τα τρόφιμα αρουραίων, χάνονται μέσα στο πλήθος

    One way or another I’m gonna getcha, I’ll getcha, I’ll getcha getcha Ένα ή τον άλλο τρόπο είμαι gonna getcha, εγώ θα getcha, εγώ θα getcha getcha
    getcha getcha getcha getcha
    (Where I can see it all, find out who ya call) (Πού μπορώ να τα δείτε όλα, μάθετε ποιος ya κλήση)
    One way or another I’m gonna getcha, I’ll getcha, I’ll getcha getcha Ένα ή τον άλλο τρόπο είμαι gonna getcha, εγώ θα getcha, εγώ θα getcha getcha
    getcha getcha getcha getcha
    (Where I can see it all, find out who ya call) (Πού μπορώ να τα δείτε όλα, μάθετε ποιος ya κλήση)
    One way or another I’m gonna getcha, I’ll getcha, I’ll getcha getcha Ένα ή τον άλλο τρόπο είμαι gonna getcha, εγώ θα getcha, εγώ θα getcha getcha
    getcha getcha getcha getcha
    (Where I can see it all, find out who ya call) (Πού μπορώ να τα δείτε όλα, μάθετε ποιος ya κλήση)

    Blondie – One Way Or Another

 16. elzin said,

  Η σπουδαιότητα του φυσικού σώματος είναι μεγίστη! Πρωτίστως διότι είναι ο ναός, ο χώρος που φιλοξενεί τον νου, την ψυχή και το πνεύμα του ανθρώπου! Το φροντίζουμε, το αγαπούμε, το θαυμάζουμε, το προσέχουμε, το διατρέφουμε σωστά, το γυμνάζουμε και το εκπαιδεύουμε. Δεν το μισούμε ,δεν το ενοχοποιούμε, δεν το επιδεικνύουμε αυτάρεσκα, δεν του κάνουμε όλα τα χατίρια αλλά, δεν το βασανίζουμε. Το σώμα μας έχει την δική του λογική και πρέπει να μάθουμε να το ακούμε. Να το νοιώθουμε. Η γνώση μας να είναι σωματική και όχι στείρα παπαγαλική. Τα σώμα μας γνωρίζει πράγματα που επίσημα το μυαλό μας αγνοεί. Βλέπει ακούει, μυρίζει, διαισθάνεται, γεύεται ,αγγίζει! Απολαμβάνει την πνοή του ανέμου μέσα του, την ζεστασιά του ήλιου, την δροσιά του νερού, την θαλπωρή του χώματος, τον φυσικό έρωτα, την γνήσια αγάπη, την μάχη, την ηρεμία. Χαίρεται την ζωή, Δεν την απαξιώνει, δεν την καταδυναστεύει, δεν την μισεί.
  Ο Απόλλων, ο γιός του Δία, στο παράλληλο με την πλάτη επίπεδο χ ψ, κοντά στην καρδιά μετακινεί και περιστρέφει το σημείο της Αντίληψης, την συνείδηση, σε όλες τις θέσεις του Γνωστού, κυνηγός μαζί με τον Διόνυσο και ηθοποιός. Ο Ποσειδών, ονειρευτής, ο αδελφός του Δία, μεταθέτει κάθετα το σημείο και ο άξων Ζ του Άγνώστου ορίζεται στον χώρο.
  Έτσι ο πολεμιστής έχει τρισδιάστατη αντίληψη σφαιρική του χωροχρόνου στο … εδώ και εκεί και τώρα. Οι Πράξεις του αποκτούν «Βάθος …Χρόνου»!
  Καμία μετακίνηση, αναμέτρηση με το Άγνωστο δεν μπορεί να αντέξει χωρίς ένα γερό φυσικό σώμα και αυτοπειθαρχία. Τα προβλήματα της γνώσης και της υγείας είναι πάντα εμφανή σε αυτό και η σχέση είναι αμφίδρομη. Το γερό μυαλό κατοικεί σε ένα γερό σώμα και ο Ελληνισμός είναι η επιτομή της σωματικής, ψυχικής και νοητικής υγείας και ομορφιάς!

 17. ΔΑΙΔΑΛΟΣ said,

  Ο Νούς του ανθρώπου και η ψυχή δεν μπορεί να λειτουργήσουν σε αρμονία μέσα σε ένα άρρωστο σώμα. Οι ‘Ελληνες πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του, ενθαρρύνοντας την περιέργεια που είχε γιά τον εαυτόν του και γιά τον κόσμο που τον περιτριγύριζε. Πίστευαν στην τελειότητα σε όλα τα πράγματα, γι? αυτό μας κληροδότησαν την ομορφιά, που φτάνει από τον Παρθενώνα και τα ελληνικά αγάλματα, στις τραγωδίες του Αισχύλου, του Ευρυπίδη και του Σοφοκλή, την ποίηση του Ησίοδου και του ‘Ομηρου.

  Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν.
  ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ

  • elzin said,

   Ο Ηρακλής παίρνει τα βόδια του Γηρυόνη και φτιάχνει το σώμα του ανθρώπου δυνατό πολύ σε τρισδιάστατη αναλογική. Οι Κίκονες αρπάζουν τους συντρόφους του Οδυσσέα σώμα και μυαλό, με μια παράλογη λογική, πριν κάνουν το πρώτο βήμα στην Επιστροφή.
   Αλλά τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει τον ταξιδευτή να φθάσει στο Νησί;)

   • Ανδρόγεως said,

    Τίποτα πέρα από μια εμμονή στο γνωστό! Ο δον Χουάν απώλεσε την φυσική δύναμη του όταν άρχισε να πηγαίνει με γυναίκες….και τότε επέστρεψε… αφού ανακεφαλαίωσε και πέθανε για μια μέρα…. στο σπίτι του ναγουάλ. Όταν άνοιξε το πέπλο ο Ναγουάλ και τους πέταξε μέσα ο μόνος που δεν κινδύνεψε ήταν ο Σύλβιο Μανουέλ ο μόνος που ακολούθησε τις οδηγίες…για σεξουαλική αποχή!

 18. elzin said,

  Η εμμονή στο γνωστό φτιάχνει και τους μικρούς τυράννους και εμμονή μπορεί να είναι οτιδήποτε που παγώνει και παγιώνει το σημείο αντίληψης, είτε πρόκειται περί εμμονής στην σεξουαλική αποχή, είτε αφορά την εμμονή στο σεξ. Οι εξαγνιστικές περίοδοι στην ζωή του πολεμιστή περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της αυτοπειθαρχίας του χωρίς νοσηρότητες και αυτοτιμωρίες αλλά ζει και την ζωή, είναι μέσα σε αυτή. Η νεότητα έχει δικαιώματα και άλλοθι που η ωριμότητα δεν τα υιοθετεί γιατί… απλά δεν τα χρειάζεται. Είναι η δύναμη του χορτάτου και όχι η αδυναμία του καταπιεσμένου και πεινασμένου. Τα προβλήματα του Δον Χουάν, όταν έφυγε θυμωμένος από το σπίτι του ναγουάλ, με την γυναίκα τα παιδιά, στην δουλειά ξεκίνησαν όταν προσκολλήθηκε σε αυτά. Η προσκόλληση και η εμμονή του σε αυτά ήταν η αιτία της ενεργειακής του απώλειας και του θανάτου του.

  • Ανδρόγεως said,

   Αφήνεις επιλεκτικά ασχολίαστο το περιστατικό με τον Σύλβιο Μανουέλ
   Όταν η κλοπή της ενέργειας αφορά μάντεις δεν αντιμετωπίζεται με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται όταν μιλάμε για μη μάντεις….

 19. elzin said,

  Η επιλεκτικότητα αφορά την… μη εμμονή σε μάντεις 😉
  Όλοι οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την γλώσσα των μάντεων και χρειάζεται να συμπεριλαμβάνονται και άλλες γλωσσολογικές προτάσεις. Ο Σύλβιο ήταν ένα μάντης στο Μεξικό …στο βαθμό που αφορά ένα Έλληνα στο…εδώ.

 20. ΚΛΕΙΩ said,

  Να σπάσουμε τις αλυσίδες της καρδιάς μας φωνάζει ο JOE COCKER

  Και τρέξουμε στην Ελευθερία..

  Unchain my heart baby let me be
  Cause you don’t care please set me free

  Unchain my heart
  Baby let me go
  Unchain my heart
  Cause you don’t love me no more
  Every time I call you on the phone
  Some fella tells me your not at home
  Unchain my heart set me free

  Unchain my heart
  Baby let me be
  Unchain my heart
  Cause you don’t care about me
  You got me sewed up like a pillow case
  But you let my love go to waist
  Unchain my heart set me free

  I’m under your spell
  Like a man in a trance
  You know darn well that I don’t stand a chance
  Unchain my heart let me go my way
  Unchain my heart you worry me night and day
  I live a life of misery
  And you don’t care a bag of beans for me
  Unchain my heart set me free

  Solo

  I’m under your spell
  Like a man in a trance
  You know darn well that I don’t stand a chance
  Unchain my heart let me go my way
  Unchain my heart you worry me night and day
  I live a life of misery
  And you don’t care a bag of beans for me
  Unchain my heart set me free

  Αποδέσμευσε καρδιά μου
  Μωρό άσε με να φύγω
  αποδέσμευσε την καρδιά μου
  γιατί δεν με αγαπάς πια
  Κάθε φορά που σε καλώ στο τηλέφωνο
  κάποιος φίλος σου μου λέει ότι δεν είσαι σπίτι
  Unchain καρδιά μου απελευθερώσε με

  αποδέσμευσε καρδιά μου
  Μωρό άσε με να
  Unchain καρδιά μου
  γιατί δεν νοιάζεσαι για μένα
  με έραψες πάνω σε ένα μαξιλάρι
  Αλλά άφησε την αγάπη μου αποδέσμευσε καρδιά μου ,
  Άφησέ την ελεύθερη

  Είμαι κάτω από τα μάγια σου
  Όπως ένα άτομο σε έκσταση
  Ξέρεις μαντάρισμα καλά και δεν έχω κάποια πιθανότητα
  Unchain καρδιά μου άσε με να φύγω με τον τρόπο μου
  Unchain καρδιά μου με κάνεις να ανησυχώ νύχτα και μέρα
  Ζω μια μίζερη ζωή
  Και δεν δίνεις δεκάρα για μένα
  αποδέσμευσε την καρδιά μου άφησέ την ελεύθερη

 21. elzin said,

  Να σπάσουμε τις αλυσίδες και να βρούμε τα αντίδοτα για τις πολύχρονες ασθένειες;)
  Αχ Ευλαμπία …με την ευλάβια τι μου κάνεις! Να προσέχουν οι νεαροί Άρηδες και Αφροδίτες με μέτρο…μη το παρακάνουν! Λέει ο Σύλβιο μάντης… από το Μεξικό;)

  Αχ Αχ Αχ Ευλαμπία!
  Σε γνώρισα στο ΙΚΑ, στην ουρά μπροστά μου σ’ είχα για τον οδοντογιατρό
  Τα χρόνια σου 16, μα είχες ξεπετάξει ολόκληρο το Κολωνό
  Σου έκλεισα το μάτι, μα εσύ ζητούσες κάτι να διώξεις το πονόδοντο
  Ξέχασα τ’ όνομα μου, στο ξάφνου γύρισμα σου, που μου ‘δωσες φιλί γλυκό (All together now…)
  Αχ Ευλαμπία, η ασθένεια σου έγινε χρονία
  Αχ Ευλαμπία, εγώ θα ψάξω να σου βρω γιατρό

  Σε κάποιο μαγειρείο μερίδες πήρα δύο και είπες στα πληρώνω εγώ
  Με πήγες στα κλαρίνα, νταγκλάδες και τσαλίμια και ήσουν πρώτη στο χορό
  Τη πάτησα μαζί σου, τη γλύκα, το φιλί σου, τρελάθηκα και δεν μπορώ
  Θα ψάξω για κουμπάρο, μου λείπει το κολάρο, αλλά κουστούμι που θα ‘βρω;
  (Έχει μυαλό η Ευλαμπία)
  Αχ Ευλαμπία, η ασθένειά σου κόλλησε και ‘μενα
  Αχ Ευλαμπία, αντίδοτο να ‘δούμε πού θα ‘βρω

  Φόρεσα τα καλά μου, το είπα στο μπαμπά μου και πήρα φόρα για να ‘ρθω
  Στο σπίτι σου απ’ έξω είμαι και περιμένω μα μέσα δεν τολμώ να ‘μπω
  Το σκέφτομαι λιγάκι, κουμπώνω το σακάκι και το κουδούνι σου χτυπώ
  Μ’ ανοίγει η γριά σου, φωνάζει το μπαμπά σου και μου ‘παν πως δεν είσαι ‘δω

  Πού ‘σαι Ευλαμπία;
  Αχ Ευλαμπία, η ασθένεια σου έγινε χρονία
  Αχ Ευλαμπία, εγώ θα ψάξω να σου βρω γιατρό

  One more time…

  Αχ Ευλαμπία, η ασθένεια σου κόλλησε και ‘μένα (Ξανά…)
  Αχ Ευλαμπία, αντίδοτο να ‘δούμε πού θα βρω

  αχ ευλαμπια γιαννης γιοκαρινης ax eulampia giannis giokarinis

 22. elzin said,

  Οι νέοι μετά τα 18 να ζουν και να χαίρονται την ζωή και τις χαρές της με μέτρο αλλά χωρίς ενοχές. Λέει, ένα ναγουάλ από την Ελλάδα, ο Αριστοτέλης, δάσκαλος της λογικής και συγγραφέας της μετα φυσικής;).
  Οι άνδρες να ξέρουν να κάνουν έρωτα και να μπορούν να πολεμούν! Και αντιστρόφως! Να μπορούν να κάνουν έρωτα και να ξέρουν να πολεμούν! Να πηγαίνουν στρατό και να υπερασπίζονται τον ανδρισμό. Οι αγαπησιάρηδες του Τζεσσουά και οι μάρτυρες του Γιαχωβά καλό είναι να αναθεωρήσουν κάποιες απόψεις τους με αντίληψη πλατιά. Όποιος άνδρας μιλάει συνέχεια για ειρήνη, μονόπλευρα και πονηρά, είναι μια αλεπού χωρίς ουρά και προσπαθεί να πείσει και τις υπόλοιπες να την κόψουν για να έχει συντροφιά.
  Στο στρατό τώρα! Εμπρός… Μαρς! Ο Άρης στον πόλεμο να μη το παρακάνει και η Αφροδίτη να μη ανακατεύεται και τρέχει στην Διώνη να παρηγορηθεί, γιατί ο Διομήδης, ανεψιός του Ηρακλή και καλός φίλος του Οδυσσέα, δεν θα της χαριστεί;)

  Οι διακοπές σε μια ξένη γη
  Uncle Sam does the best he can Θείος Σαμ κάνει το καλύτερο που μπορεί να
  You’re in the army now Είσαι στο στρατό τώρα
  Oh, oh, you’re in the army now Ω, είσαι στον στρατό σήμερα

  Now you remember what the draftman said Τώρα θυμηθείτε τι ο συντάκτης εν λόγω
  Nothing to do all day but stay in bed Δεν έχει τίποτα να κάνει όλη την ημέρα αλλά μείνετε στο κρεβάτι
  You’re in the army now Είσαι στο στρατό τώρα
  Oh, oh, you’re in the army now Ω, είσαι στον στρατό τώρα

  You’ll be the hero of the neighbourhood Θα είστε ο ήρωας της γειτονιάς
  Nobody knows that you left for good Κανείς δεν ξέρει ότι έφυγες για πάντα
  You’re in the army now Είσαι στο στρατό τώρα
  Oh, oh, you’re in the army now Ω, είσαι στον στρατό τώρα

  Smiling faces as you wait to land Χαμογελαστά πρόσωπα που σας περιμένουν να προσγειωθεί
  But once you get there no one gives a damn Αλλά μόλις φτάσετε εκεί κανείς δεν δίνει δεκάρα
  You’re in the army now Είσαι στο στρατό τώρα
  Oh, oh, you’re in the army now Ω, είσαι στον στρατό τώρα

  Handgrenades flying over your head Handgrenades που πετούν πάνω από το κεφάλι σας
  Missiles flying over your head Πύραυλοι που πετούν πάνω από το κεφάλι σας
  If you want to survive get out of bed Αν θέλετε να επιβιώσουν σηκωθώ από το κρεβάτι
  You’re in the army now Είσαι στο στρατό τώρα
  Oh, oh, you’re in the army now Ω, είσαι στον στρατό τώρα

  Shots ring out in the dead of night Πυροβολισμοί έξω δαχτυλίδι στους νεκρούς της νύχτας
  The sergant calls [stand up and fight!] Η sergant κλήσεις [σηκωθούν και πάλη!]
  You’re in the army now Είσαι στο στρατό τώρα
  Oh, oh, you’re in the army now Ω, είσαι στον στρατό τώρα

  You’ve got your orders better shoot on sight Έχεις τις παραγγελίες σας καλύτερα πυροβολούν για θέαμα
  Your finger’s on the trigger δάχτυλό σας στη σκανδάλη
  But it don’t seem right Αλλά αυτό δεν φαίνεται σωστό
  You’re in the army now Είσαι στο στρατό τώρα

  Night is falling and you just can’t see Νύχτα πέφτει και δεν μπορείτε ακριβώς να δείτε
  Is this illusion or reality Είναι αυτή η ψευδαίσθηση ή πραγματικότητα
  You’re in the army now Είσαι στο στρατό τώρα
  Oh, oh, you’re in the army now Ω, είσαι στον στρατό τώρα

  Status Quo – In The Army Now

 23. elzin said,

  Συμφωνεί και ο Κλιντ Ιστγουντ, βετεράνος πολέμου και πιάνει τον Δούκα της μαγκιάς από το αυτί …χωρίς να χάσει στιγμή;)
  Heartbreak Ridge – Pool Hall

 24. ΚΛΕΙΩ said,

  Καλά…μας έφτιαξες την μέρα με τον Clint….δεν μιλάει ποτέ πολύ…..αλλά

  ένα βλέμμα του αρκεί για να μαρμαρώσεις…..Το ύφος του είναι μοναδικό..
  Πόσους δρόμους άραγε πρέπει ένας άνδρας να περπατήσει,πόσες θάλασσες
  να διασχίσει…..μέχρι να….

  ΒLOWING IN THE WIND ΦΥΣΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ
  How many roads must a man walk down,
  before you call him a man?
  How many seas must a white dove fly,
  before she sleeps in the sand?
  And how many times must a cannon ball fly,
  before they’re forever banned?

  The answer my friend is blowing in the wind,
  the answer is blowing in the wind.

  How many years can a mountain exist,
  before it is washed to the sea?
  How many years can some people exist,
  before they’re allowed to be free?
  And how many times can a man turn his head,
  and pretend that he just doesn’t see?

  The answer my friend is blowing in the wind,
  the answer is blowing in the wind.

  How many times must a man look up,
  before he sees the sky?
  And how many ears must one man have,
  before he can hear people cry ?
  And how many deaths will it take till we know,
  that too many people have died?

  The answer my friend is blowing in the wind,
  the answer is blowing in the wind.

  The answer my friend is blowing in the wind,
  the answer is blowing in the wind.

  Πόσους δρόμους πρέπει ένας άνδρας να περπατήσει,
  για να ονομαστεί άνδρας;
  πάνω από πόσες θάλασσες πρέπει ένα άσπρο περιστέρι να πετάξει,
  πριν κοιμηθεί στην άμμο;
  Και πόσες φορές πρέπει μια μπάλα κανονιού να πέσει,
  πριν να απαγορευτεί για πάντα;

  Η απάντηση φίλε μου πνεοντας με τον άνεμο,
  η απάντηση είναι πνέοντας στον άνεμο.

  Πόσα χρόνια μπορεί να υπάρχει ένα βουνό,
  πριν πλυθεί μέσα στη θάλασσα;
  Πόσα χρόνια μπορεί να υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι,
  πριν να τους επιτραπεί να είναι ελεύθεροι ;
  Και πόσες φορές μπορεί ένας άντρας να γυρίζει το κεφάλι του,
  και να υποκριθεί ότι απλά δεν βλέπει;

  Η απάντηση φίλε μου πνέοντας στον άνεμος,
  η απάντηση είναι πνέοντας με τον άνεμο.

  Πόσες φορές πρέπει ένα άνθρωπος να κοιτάξει ψηλά,
  για να δεί τον ουρανό;
  Και πόσα αυτιά πρέπει να έχει ένας άνδρας,
  για να μπορέσει να ακούσει ότι οι άνθρωποι φωνάζουν;
  Και πόσοι θάνατοι θα συμβαίνουν μέχρι να μάθουμε,
  ότι πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει;

  Η απάντηση φίλε μου πνέοντας με τον άνεμος,
  η απάντηση είναι πνέοντας στον άνεμο.

  Η απάντηση φίλε μου είναι άνεμος,
  η απάντηση είναι πνέοντας στον άνεμο.

  • elzin said,

   Ο κ. Highway άριστα εκπαιδεύει τους πεζοναύτες στου πολέμου την λογική και έχει περπατήσει πολύ, αλλά με την γυναίκα του δεν μπορεί να συνεννοηθεί και διαβάζει …περιοδικά μόδας να μορφωθεί 😉

 25. elzin said,

  Because… οι γυναίκες έχουν τον άνεμο … μιας Σκάρλετ μέσα τους! Άλλον νομίζουν πως αγαπούν και άλλο συνειδητοποιούν ….πως έχουν αγαπήσει πηγαίνοντας με αυτόν…τον άνεμο εννοώ 😉
  Χρειάζεται κανείς ένα … σωστό φιλί …για να τον αφορά ο σκοπός του!
  Ανάμεσα … στους Βόρειους και τους Νότιους;)
  Gone with the Wind – You Need Kissing Badly

 26. elzin said,

  because …η νύχτα ανήκει σε δύο εραστές γιους και κόρες… του ανέμου!

  because tonight there are two lovers
  πάρτε τώρα μωρό εδώ όπως είμαι
  pull me close, try and understand έλξη μου να ολοκληρώσω, να προσπαθήσουμε και να κατανοήσουμε
  desire is hunger is the fire I breathe επιθυμία είναι πείνα είναι η πυρκαγιά που αναπνέω
  love is a banquet on which we feed η αγάπη είναι ένα συμπόσιο σχετικά με τα οποία τρεφόμαστε
  come on now try and understand έλα τώρα προσπαθήσουμε και να κατανοήσουμε
  the way I feel when I’m in your hands τον τρόπο που αισθάνομαι όταν είμαι στα χέρια σας
  take my hand come undercover παίρνει το χέρι μου έρχεται μυστικός
  they can’t hurt you now, δεν μπορούν να σας βλάψουν τώρα,
  can’t hurt you now, can’t hurt you now δεν μπορεί να σας βλάψει τώρα, δεν μπορεί να σας βλάψει τώρα
  because the night belongs to lovers γιατί η νύχτα ανήκει στους εραστές
  because the night belongs to lust γιατί η νύχτα ανήκει στη σφοδρή επιθυμία
  because the night belongs to lovers γιατί η νύχτα ανήκει στους εραστές
  because the night belongs to us γιατί η νύχτα ανήκει σε μας
  have I doubt when I’m alone έχω αμφιβολία όταν είμαι μόνος
  love is a ring, the telephone η αγάπη είναι ένα δαχτυλίδι, το τηλέφωνο
  love is an angel disguised as lust η αγάπη είναι ένας άγγελος που μεταμφιέζεται ως σφοδρή επιθυμία
  here in our bed until the morning comes Εδώ στο κρεβάτι μας μέχρι το επόμενο πρωί
  come on now try and understand έλα τώρα προσπαθήσουμε και να κατανοήσουμε
  the way I feel under your command τον τρόπο που αισθάνομαι υπό τις διαταγές σας
  take my hand as the sun descends παίρνει το χέρι μου καθώς ο ήλιος κατεβαίνει
  they can’t touch you now, δεν μπορούν να σας αγγίξει τώρα,
  can’t touch you now, can’t touch you now δεν μπορεί να σας αγγίξει τώρα, δεν μπορεί να σας αγγίξει τώρα
  because the night belongs to lovers … γιατί η νύχτα ανήκει στους εραστές with love we sleep με την αγάπη κοιμόμαστε
  with doubt the vicious circle με την αμφιβολία ο φαύλος κύκλος
  turn and burns στροφή και εγκαύματα
  without you I cannot live χωρίς εσάς δεν μπορώ να ζήσω
  forgive, the yearning burning συγχωρήσουν, το κάψιμο λαχτάρα
  I believe it’s time, too real to feel Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα, πάρα πολύ πραγματικό για να αισθανθεί
  so touch me now, touch me now, touch me now έτσι μου αφή τώρα, με αγγίζει τώρα, με αγγίζει τώρα
  because the night belongs to lovers … γιατί η νύχτα ανήκει στους εραστές .

  because tonight there are two lovers γιατί απόψε υπάρχουν δύο εραστές
  if we believe in the night we trust αν πιστεύουμε στη νύχτα εμπιστευόμαστε
  because tonight there are two lovers … γιατί απόψε υπάρχουν δύο εραστές …

  Patti Smith Group – Because the night 1978

 27. ΚΛΕΙΩ said,

  …..έχω μία υποψία …ότι μου έχεις κλέψει όλη την λίστα με τα τραγούδια…
  ή μήπως σου την έχω κλέψει …και δεν το κατάλαβα…..
  ….Μας αποτελείωσες με τον CLARK GABLE, στο ρόλο του RHETT BUTLER….
  καταπληκτική η Σκάρλετ, λίγο κακομαθημένη…ποτέ μου δεν κατάλαβα
  γιατί προτιμούσε τον άχαρο Ασλευ…προφανώς γιατί ήταν ο μοναδικός
  που της είπε όχι. Αργότερα όταν κατάλαβε ότι αγαπούσε τον RHETT ήταν πλέον αργά…με την γνωστή ατάκα του της απαντά….΄΄Ειλικρινά αγαπητή μου δεν δίνω δεκάρα.΄΄΄. Το είχε παρακάνει και αυτή…νομίζω.
  Δεν βρίσκει άκρη κανείς με μας τις γυναίκες.
  Πάντως η GRACE KELLY τον ήθελε σαν τρελλή στο ΄΄MOCAMBO΄΄
  και τον διεκδικούσε και μία άλλη καλλονή η AVA GARDNER.

 28. elzin said,

  Ενημερωμένη και θαυμάστρια του CLARK GABLE… διαπιστώνω Κλειώ;)
  Νόμιζε πως αγαπούσε τον άχαρο και άχρωμο Άσλευ επειδή της ξυπνούσε το μητρικό άισθημα. Μια γυναίκα αγαπάει ένα άνδρα σαν τον γιο της ή σαν τον σύζυγο της …νομίζω. Ο RHETT BUTLER, δεν ήταν ο «Υιός» και δεν μπορούσε να γίνει.
  Έίπαμε ο κλέψας του κλέψαντος και ο ψεύτης κατεργάρης Ερμής θεός! Είμαι «ένα ψέμα που λέει την αλήθεια» λέει, ο Ζαν Κοκτώ με ελικρίνεια και η ψεύτρα Λαμπέτη!
  ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ -ΖΑΝ ΚΟΚΤΩ-Η ΨΕΥΤΡΑ

 29. ΚΛΕΙΩ said,

  Οταν όμως εμείς οι γυναίκες αγαπάμε ,αγαπάμε για πάντα,
  και δίνουμε την ψυχή μας γιατι θεωρούμε τον καλό μας τον μοναδικό
  τον τέλειο τον καλύτερο……;)

  I call you when I need you, my heart’s on fire
  You come to me, come to me wild and wired
  Mmm, you come to me
  Give me everything I need
  Give me a lifetime of promises and a world of dreams
  Speak a language of love like you know what it means
  Mmm, it can’t be wrong
  Take my heart and make it strong, baby

  You’re simply the best, better than all the rest
  Better than anyone, anyone I’ve ever met
  I’m stuck on your heart, I hang on every word you say
  Tear us apart no, no, baby, I would rather be dead

  In your heart I see the star of every night and every day
  In your eyes I get lost, I get washed away
  Just as long as I’m here in your arms
  I could be in no better place

  You’re simply the best, better than all the rest
  Better than anyone, anyone I’ve ever met
  I’m stuck on your heart, I hang on every word you say
  Tear us apart no, no, baby, I would rather be dead

  Each time you leave me I start losing control
  You’re walking away with my heart and my soul
  I can feel you even when I’m alone
  Oh baby, don’t let go

  Ooh you’re the best (woo)
  Better than all the rest
  Better than anyone, anyone I’ve ever met
  Ooh, I’m stuck on your heart,
  I hang on every word you say
  Don’t tear us apart no, no, no,
  Baby, I would rather be dead
  Oooh, you’re the best!

  Θα σε καλώ κάθε φορά που σε χρειάζομαι,όταν η καρδιά μου καίγεται
  Έρχεσαι σε μένα, έλα σε μένα άγριος και συνδεδεμένος
  Μμμ, έρχεσαι σε μένα
  μου δίνεις όλα όσα χρειάζομαι
  μου δίνεις μια ζωή των υποσχέσεων και έναν κόσμο των ονείρων
  μου μιλάς μια γλώσσα της αγάπης όπως εσύ ξέρει τι σημαίνει
  Μμμ, δεν μπορεί να είναι λάθος
  Πάρε την καρδιά μου και θα κάνε την ισχυρή, μωρό μου

  Είσαι απλά ο καλύτερος, καλύτερα από όλους
  Καλύτερος από όσους, όσους έχω γνωρίσει
  εχω κολλήσει στην καρδιά σου, κρέμομαι από κάθε σου λέξη
  αν είναι να μας χωρίσουν τα δάκρυα όχι, όχι, μωρό μου, εγώ θα προτιμούσα να είμαι νεκρός

  Στην καρδιά σου βλέπω το άστρο κάθε νύχτα και κάθε μέρα
  Στα μάτια σου χάνομαι, και παρασύρομαι
  Ακριβώς όσο είμαι εδώ στην αγκαλιά σου
  δεν θα μπορούσα να είμαι σε καλύτερη θέση

  Είσαι απλά ο καλύτερος, καλύτερος από όλους
  Καλύτερος από όσους, όσους έχω γνωρίσει
  Εχω κολλήσει στην καρδιά σου, κρέμομαι σε κάθε σου λέξη
  τα δάκρυα δεν θα μας χωρίσουν όχι, όχι, μωρό μου, εγώ θα προτιμούσα να είμαι νεκρός

  Κάθε φορά που με αφήνεις αρχίσω να χάνω τον έλεγχο
  Περπατώ μακριά με την καρδιά μου και την ψυχή μου
  Μπορώ να σε αισθανθώ ακόμα και όταν είμαι μόνη
  Το μωρό OH, μην με αφήσεις

  Ooh εσείς είναι ο καλύτερος (woo)
  Καλύτερος από όλους
  Καλύτερος από όσους, όσους έχω γνωρίσει
  Ooh, είμαι κολλημένη στην καρδιά σου,
  Κρέμομαι σε κάθε σου λέξη
  τα δάκρυα δεν θα μας χωρίζουν δεν, δεν, δεν,
  Μωρό μου, εγώ θα προτιμούσα να είμαι νεκρός
  Oooh, είσαι ο καλύτερος!

 30. elzin said,

  Μια ζωή …την έχουμε! Λέει ο Δημήτρης Χορν.. ο καλύτερος Κλεό!
  Μια ζωή την έχουμε!

  Σε μια κυρία …με αληθινά μαργαριτάρια που αγαπάει το ταξίδι στα Κύθηρα τελικά 😉
  Mia zoi tin exoume

 31. ΚΛΕΙΩ said,

  Ναι.. είναι αλήθεια , ότι και ένας ερωτευμένος άνδρας μπορεί να κάνει πολλά
  για την καλή του, ακόμη να γίνει και κλέφτης….
  αλλά τι θα μπορούσε να αναγκάσει ένα άνδρα να σκοτώσει την όμορφη
  νέα γυναίκα του…. όπως θέλει να μας το πεί ο HITCHCOCK στο ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΟ ΔΡΑΣΗ΄΄..

 32. elzin said,

  ¨Ενας άνδρας ….να αποφύγει να γίνει δεσμώτης του ιλίγγου και να ξέρει να … φιλά σωστά!
  Kiss from Vertigo

 33. elzin said,

  Να παραμείνει ….Σιωπηλός μάρτυρας …..σε κόκκινα παράθυρα με μια Αφροδίτη να τον φιλά… μέχρι το πόδι του να γίνει καλά!
  Rear Window: The Kiss: My Favorite Film Scene

 34. elzin said,

  … και να πιάσει τον κλέφτη … στο κυνήγι του κλέφτη;)
  Το να είναι κανείς κυνηγός, δεν σημαίνει ότι κυνηγά πάντα αλλά, ότι ξέρει να κυνηγά καλά όταν χρειάζεται… ότι χρειάζεται 😉

  To Catch a Thief – The Kiss

 35. ΚΛΕΙΩ said,

  Απαραίτητη προυπόθεση το φιλί να είναι ρομαντικό ….
  λέει κάποιος που…. ξέρει;)
  Και ο Cary GRANT πρέπει να είναι καλός κλέφτης … και ενίοτε και καλός ψεύτης;)
  για να μπορεί να ξεφεύγει εύκολα από από την γοητευτική και σαγηνευτική
  GRACΕ …..αλλά μάλλον, απ΄ότι βλέπω δεν θέλει να γλυτώσει….

  TO CATCH THΕ THIEF

 36. ΚΛΕΙΩ said,

  Γράφαμε συγχρόνως …. τι να πώ….H επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά…

 37. ΚΛΕΙΩ said,

  Εικοσι τέσσερις χιλιάδες φιλιά προτείνει ο Andriano Celentano στην αγαπημένη του, (Venti-quattro mila baci)

  Ah… ma mi…
  Ti voglio bene

  Con 24 mila baci
  oggi saprei perche’ l’amore
  vuole ogni tanto mille baci
  mille carezze all’ora all’ora
  Con 24 mila baci
  felici corrono le ore
  un giorno splendido perche’
  ogni secondo bacio te

  Niente bugie meravigliose
  frasi d’amore appassionate
  ma solo baci che do a te.. ie..
  ie.. ie.. ie.. ie.. ie.. ie
  Con 24 mila baci
  cosi’ frenetico e’ l’amore
  in questo giorno di follia
  ogni minuto e’ tutto mio

  Niente bugie meravigliose
  frasi d’amore appassionate
  ma solo baci che do a te.. ie..
  ie.. ie.. ie.. ie.. ie.. ie
  Con 24 mila baci
  cosi’ frenetico e’ l’amore
  in questo giorno di follia
  ogni minuto e’ tutto mio
  Con 24 mila baci
  felici corrono le ore
  un giorno splendido perche’
  Con 24 mila baci
  tu mi hai portato alla follia
  Con 24 mila baci
  ogni secondo e’ tutto mio
  Con 24 mila baci
  ogni secondo bacio te…

  Είκοσι τέσσερις χιλιάδες φιλιά)
  Ah … αλλά εγώ …
  Σ ‘αγαπώ

  Με 24 χιλιάδες φιλιά
  Τώρα ξέρω γιατί αγαπώ
  γιατί η αγάπη θέλει χίλια φιλιά
  χίλια χάδια ώρα με την ώρα
  Με 24 χιλιάδες φιλιά
  Ευτυχισμένες κυλούν οι ώρες
  μια όμορφη μέρα, επειδή »
  κάθε δεύτερο σε φιλώ

  όχι ψέματα όμορφα
  όχι παθιασμένα λόγια της αγάπης
  αλλά μόνο φιλιά δίνω σε σένα .. δηλαδή ..
  δηλαδή .. δηλαδή .. δηλαδή .. δηλαδή .. δηλαδή .. εγώ
  Με 24 χιλιάδες φιλιά
  μα τι ταραχώδη αγάπη
  αυτή την τρελλή μέρα
  κάθε λεπτό είναι δικό μου.

 38. elzin said,

  Ο Κριστώφ λέει κάτι άλλο, όμως σε μια όμορφη κοπέλα που είχε φύγει…και κλαίει πικρά;) Φωνάζει να επιστρέψει…. καθισμένος σε μια αμουδιά.

  J’avais dessiné sur le sable J’avais dessiné sur le σαμούρι
  Son doux visage qui me souriait Ο γιος doux visage qui μου souriait
  Puis il a plu sur cette place Puis il ένα sur plu τόπο cette
  Dans cet orage elle a disparu Dans cet orage elle ένα disparu
  Et j’ai crié, crié, Aline pour qu’ell’ revienne Et j’ai CRIE, CRIE, Aline pour qu’ell »revienne
  Et j’ai pleuré, Et j’ai pleuré,
  pleuré, oh, j’avais trop de peine. pleuré, OH, j’avais trop de peine.
  2 2
  Je me suis assis près de son âme Je suis συνδρομή μου près de γιος âme
  Mais la belle dame s’était enfuie Mais la belle dame s’était enfuie
  Je l’ai cherchée sans plus y croire Je l’ai cherchée sans συν y croire
  Et sans un espoir pour me guider Et sans un espoir pour μου οδηγητής
  Et j’ai crié… Et j’ai CRIE …
  3 3
  Je n’ai gardé que ce doux visage Je n’ai garde que ce όψη doux
  Comme un épave sur le sab Comme un épave sur le ΔΣΠ
  le mouillé le mouillé
  Et j’ai crié… Et j’ai CRIE … Et j’ai crié… Et j’ai CRIE …
  η Ιανουαρίου
  Είχα που στην άμμο μου είχε επιστήσει την σαμούρι
  γλυκό πρόσωπό της χαμογελούσε Ο γιος γλυκό πρόσωπο χαμογελώντας ότι μου
  Στη συνέχεια, έβρεχε σε αυτό το site τότε θα βρέξει σε ένα τόπο αυτό
  Σε αυτή την καταιγίδα έχει εξαφανιστεί στην καταιγίδα εξαφανίστηκε ένα
  Και ούρλιαξα, φώναξε, Aline έτσι ώστε να «επιστρέψει Κι εγώ φώναζαν, φώναξε, Aline έτσι ώστε να» επιστρέφει
  Και φώναξα, Και φώναξα,
  φώναξε, ω, σ ‘πολύ κόπο. φώναξε, OH, είχα πάρα πολύ κόπο.
  2η Φλεβάρη
  Κάθισα κοντά την ψυχή του που είμαι σχεδόν συνδρομή μου γιος ψυχή
  Αλλά η όμορφη κοπέλα είχε φύγει, όμως η όμορφη κοπέλα είχε φύγει
  Επεδίωξα δεν πιστεύουν πλέον έχω προσπάθησε πιστεύω, δεν συν
  Και χωρίς την ελπίδα να με καθοδηγήσει Και δεν υπάρχουν ελπίδες για μου οδηγητής
  Κι έκλαψα … Και εγώ Screaming …
  3 Μαρτίου
  Κράτησα το γλυκό πρόσωπο δε με νοιάζει που όψη γλυκιά
  Σαν ένα πλήγμα στη SAB Όπως ένα ναυάγιο στο ΔΣΠ
  Wet Wet
  Κι έκλαψα … Και εγώ Screaming … Κι έκλαψα … Και εγώ CRIE

  Aline – Christophe

 39. ΚΛΕΙΩ said,

  Και ο Jonny Halliday μας εξηγεί με πάθος πόσο ερωτευμένος είναι με το κορίτσι του
  και για ποιό λόγο, και παρομοιάζει τον έρωτα με τον πόλεμο. Κάτι θα ξέρει
  τόσες γυναίκες είχε…..

  Quand tes cheveux s’ étalent
  Comme un soleil d’ été
  Et que ton oreiller
  Ressemble aux champs de blé
  Quand l’ombre et la lumière
  dessinent sur ton corps
  Des montagnes des forêts
  Et des îles aux trésors

  Que je t’aime, que je t’aime, que je t’aime,
  Que je t’aime, que je t’aime, que je t’aime !

  Quand ta bouche se fait douce
  Quand ton corps se fait dur
  Quand le ciel de tes yeux
  D’un seul coup n’est plus pûr
  Quand tes mains voudraient bien
  Quand tes doigts n’osent pas
  Quand ta pudeur dit non
  D’ une toute petite voix

  Que je t’aime, que je t’aime, que je t’aime,
  Que je t’aime, que je t’aime, que je t’aime !

  Quand tu n’te sens plus chatte
  Et que tu deviens chienne
  Et qu’à l’appel du loup
  Tu brises enfin tes chaînes
  Quand ton premier soupir
  Se finit dans un cri
  Quand c’est moi qui dis non
  Quand c’est toi qui dit oui

  Que je t’aime, que je t’aime, que je t’aime,
  Que je t’aime, que je t’aime, que je t’aime !

  Quand mon corps sur ton corps
  Lourd comme un cheval mort
  Ne sait pas ne sait plus
  S’ il existe encore
  Quand on a fait l’Amour
  Comme d’autres font la guerre
  Quand c’est moi le soldat
  Qui meure et qui la perd

  Que je t’aime, que je t’aime, que je t’aime,
  Que je t’aime, que je t’aime, que je t’aime !

  Όταν τα μαλλιά σου απλώνονται
  Σαν ήλιος του καλοκαιριού
  Και το μαξιλάρι σου
  Μοιάζει με χωράφια σιταριών
  Όταν τη σκιά και το φως
  ζωγραφίζουν πάνω στο σώμα σου
  βουνά και δάση
  Και νησιά με θησαυρούς

  Σ ‘αγαπώ, σ αγαπώ, σ΄΄ αγαπώ,
  Σ ‘αγαπώ, σ΄ αγαπώ, σ΄ αγαπώ!

  Όταν το στόμα σου γίνεται μαλακό
  Όταν το σώμα σου γίνεται σκληρό
  Όταν οι ουρανοί των ματιών σου
  Ξαφνικά δεν είναι αγνοί
  Όταν τα χέρια σου με θέλουν
  Όταν τα δάχτυλά σου δεν τολμούν
  Όταν η σεμνότητά σου σου λέει όχι
  με μια μικρή φωνή

  Σ ‘αγαπώ, σ΄ αγαπώ, σ΄ αγαπώ,
  Σ ‘αγαπώ, σ΄ αγαπώ, σ΄ αγαπώ!

  Όταν δεν αισθάνεσαι γατούλα
  Και καθώς γίνεσαι σκύλος
  Και στο κάλεσμα του λύκου
  σπάς επιτέλους τα δεσμά σου
  Όταν ο πρώτος σου αναστεναγμός
  Καταλήγει σε μια κραυγή
  Όταν είμαι εγώ που λέει όχι
  Όταν είσαι εσύ που λέει ναι

  Σ ‘αγαπώ, σ΄ αγαπώ, σ΄αγαπώ,
  Σ ‘αγαπώ, σ΄αγαπώ, σ΄ αγαπώ!

  Όταν το σώμα μου πάνω στο σώμα σου
  Βαρύ σαν ένα νεκρό άλογο
  Δεν ξέρω, δεν ξέρω
  Εάν εξακολουθεί να υπάρχει
  Όταν κάνουμε έρωτα
  Όπως οι άλλοι κάνουν πόλεμο
  Όταν είμαι στρατιώτης
  Που πεθαίνει και την χάνει

  Σ ‘αγαπώ, σ΄ αγαπώ, σ΄ αγαπώ,
  Σ ‘αγαπώ, σ΄ αγαπώ, σ΄ αγαπώ!

 40. elzin said,

  Πηγαίνοντας με τον θεό ή βαδίζοντας … χωρίς αυτόν και ένα σταυρό… στο λαιμό;)
  Ξύπνα Αγγελίτα! Στο Puerto Rico και … οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη αυτό! Άναψε το φως και ένα κερί στο σκοτάδι … είναι απλό;)

  Ξυπνήστε Angelita, μαμά σας ακριβώς Turn Off The Light
  Manolo is already waiting by the old water-pipe Ήδη Manolo περιμένει από το παλιό νερό σωλήνα
  Her shoes in one hand she carefully walks down the stairs τα παπούτσια της στο ένα χέρι περπατά κάτω από τις σκάλες προσεκτικά
  Holding her breath ’cause there’s danger and love in the air. Κρατώντας την αναπνοή της να προκαλέσει «υπάρχει κίνδυνος και η αγάπη στον αέρα.

  Aie aie aie aie aie aie Puerto Rico AIE AIE AIE AIE AIE ΑΙΕ Πουέρτο Ρίκο
  Aie aie aie aie aie aie Puerto Rico AIE AIE AIE AIE AIE ΑΙΕ Πουέρτο Ρίκο

  Your papa will beat him if he ever finds out μπαμπάς σας θα τον κερδίσουμε έξω εάν εγώ ποτέ Ευρήματα
  Begging the Virgin won’t help when you hear Manolito shout, Επαιτεία η Virgin δεν θα βοηθήσει Όταν ακούτε Manolito Κραυγή,
  Manolito shout Shout Manolito
  He’s already standing under the starlit sky Είναι Ήδη στέκεται κάτω από τον έναστρο ουρανό
  You run to his arms and you laugh and you cry as he holds you tight Τρέχετε στα όπλα του και να γελάς και να κλαις, όπως έχετε Συγκρατεί σφιχτά

  He says he’ll be leaving you soon still you beg him to stay Λέει ότι σύντομα θα σας Φεύγοντας Ακόμα μπορείτε να τον παρακαλέσω να μείνετε
  But he wants to make it somewhere in the USA Αλλά εγώ θέλει να γίνει κάπου στις ΗΠΑ
  And though he’ll be far he promises he’ll write every day Αν και θα είναι πολύ Και εγώ Υποσχέσεις ότι θα γράψω κάθε μέρα
  When time will be right, he’ll come back and he’ll take you away Όταν ο χρόνος θα είναι σωστό, αυτός θα επανέλθει και αυτός θα σας μεταφέρει μακριά

  Your papa don’t like him, he says he’s no good μπαμπάς σου δεν τον ήθελα, μου λέει ότι δεν ωφελεί
  He steals and he fights and he never behaves, like a young man should Κλέβει και έχω πάλες και εγώ ποτέ δεν Συμπεριφέρεται σαν νέος άνθρωπος θα πρέπει να
  Angelita she knows, he’s not that bad inside Angelita ξέρει, αυτός δεν είναι αυτό κακό στο εσωτερικό
  She takes the medal, she wears on a chain, and presses it into his palm. Παίρνει το μετάλλιο, φορά σε μια αλυσίδα, και πιέζει το Into παλάμη Του.

  Vaya Con Dios – Puerto Rico (lyrics)

 41. ΚΛΕΙΩ said,

  Μάτι Αετού….ομολογώ ότι δεν το είχα προσέξει τον τεράστιο χρυσό
  σταυρό στο λαιμό του……

  • elzin said,

   Όλα πρέπει να τα προσέχει κανείς;) Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, προδίδουν την πρόθεση και τον σκοπό. Δεν μπορεί να αγαπά κάποιος με την αλυσίδα στο λαιμό, για τον απλούστατο λόγο πως δεν είναι ελεύθερος να αγαπά. Η αγάπη προυποθέτει και ελευθερία εκτός από αυτογνωσία.

 42. Ανδρόγεως said,

  Μετά την συλλογή καλησπεροκαλημέρων….προχωρήσατε βλέπω στην συλογή των φιλιών….και με σταυρό στο…..λαιμό…..;

  • elzin said,

   Κάνουμε μία τουρνέ … στο διεθνές τζετ σετ… στο πνεύμα του κοσμοπολίτικου Αλεξάνδρου και τον πετύχαμε και αυτό… τον σταυρό και την αλυσίδα στο λαιμό;)

 43. Ανδρόγεως said,

  Αναρωτιέμαι όταν το βέλος σου, χτυπήσει τον λαιμό του Αντίνοου… μέσα στα πλαίσια της αλληλεπίδρασης… το δικό σου σώμα θα το καταγράψει… το συμβάν;

  • elzin said,

   Λογικά πρέπει…θα νιώσεις την άνοδο της ενέργειας μέχρι τον λαιμό και την ευεξία της ελευθερίας συνειδητοποιώντας για πρώτη φορά ίσως … τι σημαίνει ΑΠΟΦΑΣΗ!

 44. Ανδρόγεως said,

  Επομένως, λογικά πάντα η επταπλή σύνοδος στον Ταύρο το 2000, ήταν η καταγραφή του γεγονότος στον ουρανό….κι όπως ξέρουμε, ότι συμβαίνει πάνω πάντα επαναλαμβάνεται και κάτω!

  • elzin said,

   Απόλλων, Ήρα, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Ζευς και η Αθηνά…το αποφασίσαν με τον Ποσειδώνα στον Υδροχόο και την Άρτεμη και δώσαν την εντολή ! Περιμένοντας την είσοδο του Πλούτωνα στο Αιγόκερω…για την ουσιαστική αλλαγή!

 45. Ανδρόγεως said,

  Και φυσικά, όποιος έχει πετύχει την αλλαγή και έχει καταγράψει την ενέργεια ως πάνω στο κεφάλι του, μπορεί να καταγράφει και του άλλου, άρα είναι αδύνατον να ξεγελαστεί….

 46. elzin said,

  Πάντα να είναι κανείς προσεκτικός… γιατί και η διαύγεια μπορεί να αποβεί ένας θανάσιμος για τον πολεμιστή …εχθρός;)

 47. elzin said,

  Ο φόβος, η διαύγεια, η δύναμη και τα γηρατειά!
  Οι τέσσερις εχθροί του πολεμιστή!
  Μια ζωή πολεμά χωρίς ποτέ να επαναπαυτεί!
  Έχει μια άγνωστη θάλασσα πάντα να περάσει και άγρια κύματα να δαμάσει!
  Γι αυτό…λέει ένας τραγουδιστής Μακεδών,κοσμοπολίτης αρκετά;)

  Είχα μια φορά μια θάλασσα
  που από λάθος μου τη χάλασα
  κι από τότε φτιάχνω κύματα
  έρωτες, καημούς κι αισθήματα
  μα με ζαβολιές κι άλλες διαβολιές
  δεν ανθίζουν αγκαλιές

  Γι’ αυτό κάτσε καλά
  κοίτα λίγο χαμηλά
  η ζωή κατρακυλάει, μη λες πολλά
  τα λόγια είναι φτηνά
  αν δεν είναι αληθινά
  σ’ αγαπώ, μη λες πολλά
  κάτσε καλά
  ποτέ δε θα ξεχάσω αυτή τη θάλασσα
  αυτή που χάλασα για να σε βρω
  παλεύαμε στα κύματα κι εσύ κι εγώ
  μα είχαμε οδηγό
  τον ουρανό

  Έχω δυο ψυχές αγάπη μου
  κλειδωμένες στο ντουλάπι μου
  με τη μια μιλάω για θαύματα
  η άλλη ζει μέσα στα τραύματα
  ειν’ αναποδιά, να ‘χεις δυο παιδιά
  κλειδωμένα στην καρδιά

  Γι’ αυτό κάτσε καλά
  κοίτα λίγο χαμηλά
  η ζωή κατρακυλάει, μη λες πολλά
  τα λόγια είναι φτηνά
  αν δεν είναι αληθινά
  σ’ αγαπώ, μη λες πολλά
  κάτσε καλά
  ποτέ δε θα ξεχάσω αυτή τη θάλασσα
  αυτή που χάλασα για να σε βρω
  παλεύαμε στα κύματα κι εσύ κι εγώ
  μα είχαμε οδηγό
  τον ουρανό

  Kostas Makedonas – Katse kala

 48. elzin said,

  Το δεκαεξάκτινο αστέρι της Βεργίνας έδωσε το έναυσμα σε ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Αθηνών να συνθέσει μεγαλομόρια, πολυμερή, στο ίδιο σχήμα. Παρασκευάστηκε για πρώτη φορά ένα αστεροειδές πολυμερές που αποτελείται από 16 κλάδους. Κάθε κλάδος έχει μια πολυμερή αλυσίδα. Οι 8 αποτελούνται από πολυστυρένιο, πλαστικό, και οι υπόλοιποι 8 από πολυισοπρένιο, καουτσούκ. Η σύνθεση πραγματοποιήθηκε με εξειδικευμένη τεχνική και διήρκεσε 2 χρόνια. Η Σημασία του είναι μεγάλη εκτός από την ομοιότητα με το Ελληνικό σύμβολο γιατί συνδυάζει τις ιδιότητες δύο διαφορετικών υλικών. Λόγω της πρωτότυπης μορφής του εμφανίζει ξεχωριστές ιδιότητες με μεγάλο ενδιαφέρον για την εφαρμογή των φυσικών νόμων που διέπουν τα μεγαλομόρια στο επίπεδο των εφαρμογών.

  Αναζητώντας την Ελευθερία!
  Τέσσερις άνδρες, του Βορά, του Νότου, της Ανατολής και της Δύσης, οχτώ γυναίκες κυνηγοί και ονειρευτές και τέσσερις αγγελιοφόροι αποτελούν τα μέλη του πληρώματος ενός πλοίου του «Λόγου» με στόχο και προορισμό την Ελευθερία.
  Η γυναίκα ναγουάλ σε ένα παλάτι στο ευθύ νησί είναι μπροστά, φάρος, οδηγός και ανιχνευτής για να μη χαθούν στα σκοτεινά.

  Αναζητώντας την …Ιθάκη…

  Όσο μπορείς!

  Όσο, αν δεν μπορείς να κανείς την ζωή σου,
  όπως την θέλεις,
  τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
  Όσο μπορείς:
  μη την εξευτελίζεις
  Μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
  μες στές πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

  Μην την εξευτελίζεις πιάνοντας την,
  γυρίζοντας συχνά κ’εκθέντοντάς την,
  στων σχέσεων και των συναναστροφών
  καθημερινή ανοησία,
  ως που να γίνει σαν μιά ξένη φορτική.
  http://e-lions.blogspot.com/2008/04/k.html

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ-ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ-AS MUCH AS YOU CAN

 49. ΚΛΕΙΩ said,

  Τον Λ ό γ ο ο Έλληνας τον έχει μέσα του. Τα χαρακτηριστικά του, όπως η σοφία και ο στοχασμός, η ψυχική και κοινωνική ανατομία και η ποίηση, το θέατρο και το τραγούδι, όσο και αν οι κοινωνίες μεταβάλλονται από οάσεις ανάπαυλας, πνευματικής ανάτασης και ηρεμίας σε αποξηραντικούς λάκκους περιτριγυρισμένοι από άγριους του σήμερα, είναι και μένουν ζωντανά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

  ΒΑΙΟΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ -ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ που ζεί στην Γερμανία.

  Ε, εσείς, απόγονοι του Ομήρου, τι κάνετε;
  Κι είμαστε κάμποσοι, γυναίκες και άντρες ξεχασμένοι, άγονοι και θαμμένοι με χώμα ξερό
  Είμαστε κάμποσοι, που αδιάκοπα υφαίνουμε το νήμα της ζωής
  Κι ας μένουνε στη λησμονιά, γυμνοί και διψασμένοι
  Στους αργαλειούς μας συντροφιά οι Μούσες μας κρατούν
  Αυτές ακούμε πα στα ξεσπάσματα τ’ αγέρα, αυτές θωρούμε μητέρες και αδερφές
  Αυτές μας φροντίζουν και μας αγαπούν / Στ’ αχνάρια του Ομήρου μάς οδηγούν
  Ανά τους αιώνες δάδες πυρός, φωτός στα χέρια τους κρατούν
  Για να πυρώνουν τις καρδιές μας και να φωτίζουνε το νου
  Και φέγγουν γύρα τ’ ανθρώπινα σκοτάδια να γίνονται γλυκό κι ήρεμο λυκαυγές
  Αυτά τα σκοτάδια, τα φτιαχτά από χέρια απογόνων του Ομήρου.

  Κι είμαστε κάμποσοι εμείς…
  Οι Μούσες μάς αφαίρεσαν την πολυτέλεια της σιγής, της σήψης και της υποταγής
  Μαζί τους έχουμε και τις θεές / Κι όλες μαζί, με λάβαρά τους τη σοφία, την αρετή και την αγάπη
  Για χάρη μας σκιάξανε ως και το θάνατο
  Για να ζούμε εμείς, οι ξεχασμένοι και άγονοι, ως απόγονοι του Αθάνατου
  Κρατώντας στα χέρια μας Ομηρικά λυχνάρια
  Ανοίγουμε με τις βοές μας περάσματα, μέσα απ’ του κόσμου τα χαλάσματα

  Στους ξεραμένους τόπους μας, όπου εδράζεται το φως και η πυρά
  Απάνωθέ μας άλαλα πετούνε τα πουλιά
  Ζητούν να ακούσουν τις σκεπασμένες από σκόνες δικές μας μελωδίες
  Που κι αυτές, πάνω στα αβάκιά μας, τα φωτισμένα μ’ αθάνατο φως και πνεύμα
  τις χρωματίζουμε χρυσές / Σβήνοντας με τέχνη τις κακίες, τις κάνουμε στολίδια και αρετές
  Και στολίζουμε τον κόσμο, όπως και τ’ άστρα απέραντα το σύμπαν
  Έτσι κι εμείς αντικρούουμε σθεναρά του Αιόλου τις σφοδρές επιδρομές
  Που σύγχρονοι απόγονοι του Ομήρου άνοιξαν τους ασκούς του
  Και φυτεύουμε αιωνόβια δέντρα σοφίας / Για σας, άσπρα πουλιά, που πια δεν τραγουδάτε

  Μελοποιείστε τους στίχους και τους λόγους μας και κάντε τα τραγούδια
  Πάρτε τα και σκορπίστε σε όλα τα σημεία του ορίζοντα
  Να ακούνε από έξω για μας, που όσο κι αν ξεχαστήκαμε και διψάσαμε
  Όσο κι αν γίναμε ένα με την ξεραμένη γη
  Μέσα απ’ τις χαραματιές μας δε θα πάψουμε ποτέ να καταδιώκουμε τους απογόνους
  του Ομήρου και να φωνάζουμε: Ε! Εσείς! Απόγονοι του Ομήρου, τι κάνετε;

  Κι όπως αυτό γίνεται κάθε φορά στους τόπους της ξηρασίας μας / Χιλιάδες φτάνουν γύρα μας σκιές
  Μας δίνουν τα χέρια, αγγίζουν το νου μας κι αμέσως παίρνουν μορφές
  Κι ένα φωτεινό Συμπόσιο ξεκινά
  Και μια μορφή, σαν δικαστής, μες στο κατάλευκο πανωφόρι της καλεί σε αναφορά
  Όλους τους απογόνους τους θέλει εδώ, μπροστά
  Κι όπως η ξεραμένη γη μαλάκωσε και οι χαραγματιές άνοιξαν διάπλατα και τα πουλιά
  άλαλα κούρνιασαν γύρα μας από τ’ άστραμμα / Καθώς μας κράταγαν τα χέρια, βρεθήκαμε έξω

  Κι αμέσως μια φωνή ακούστηκε, που έσκισε τους αιθέρες, γονάτισε τα δέντρα και έσεισε τη γη
  Μια φωνή, που δυνάμωνε το εκθαμβωτικό άστραμμα και σύγκορμα έσκυψαν πάνω μας
  τα ουράνια αστέρια / Και κάποιες σκιές λιγοστές, σαν μαύρα πουλιά, που κατασπαράζουν
  το θήραμα, πέταξαν τρομαγμένες / Αφήνοντας πίσω τους αιχμηρά τσαπιά και λισγάρια:
  Μ’ αυτά που ανοίγουν τάφους και σκεπάζουν το φως

  Ε! Εσείς! Απόγονοι του Ομήρου, τι κάνετε;
  Ε! Εσείς! που θέλετε να λέγεστε απόγονοί μου, σταθείτε…

  Κι αυτοί οι κάμποσοι, είμαστε και οι πολλοί και οι λίγοι / Και οι φωτισμένοι και οι αφώτιστοι.
  Και οι δώθε και οι πέρα / Είμαστε αυτοί, που προικιστήκαμε να ξεχωρίζουμε το φως από το σκότος Κι έχουμε χρέος ως πολίτες του Ομήρου και του κόσμου Ως Εραστές και Οπλίτες των Μουσών μας να το πράττουμε
  Να μένουμε Δραγάτες και να φυλάμε τα αιωνόβια Δέντρα μας
  Από σκιές και άγρια πουλιά, που θρέφονται με κορφές και ρίζες
  Αφήνοντας τον κορμό να τον κάψει ο χρόνος και να τον σκεπάσει η σκόνη
  Κι ας είμαστε κάμποσοι, γυναίκες και άντρες, που μείναμε ξεχασμένοι,
  ξεχασμένοι, άγονοι και θαμμένοι με χώμα ξερό
  Είμαστε εμείς που θα πάρουμε τα τσαπιά και τα λισγάρια απ’ τα θηρία
  για να ανοίξουμε περάσματα μέσα απ’ του κόσμου τα χαλάσματα…
  Θ’ ανοίξουμε με τα νύχια μας τρύπες, να φανεί ο ήλιος…

 50. greenlion said,

  Αναρωτιέμαι μερικές φορές, για την κλεμμένη αξία του Αλέξανδρου….
  και για το ποιός θα είναι ο κοινός τόπος συνάντησης….Ισλάμ…Χριστιανισμού…Ελλήνων…..Όταν ο Αλέξανδρος στην συνείδηση του Ισλάμ είναι προφήτης ισάξιος του Μωάμεθ….στην συνείδηση των Ελλήνων ο Μέγας στρατηλάτης γιός Διός….

 51. elzin said,

  Αντί να αναρωτιέσαι και να ξαναρωτιέσαι
  …. ατάκτως ερριμένα,
  αγαπητή greenlion
  επειδή …αναρωτούμαστε πολύ
  …πολλοί ημείς και …υμείς
  γιατί δεν τοποθετείσαι ευθέως και καθαρά
  πάνω στα βασικά θέματα που απασχολούν τους Έλληνες ,
  τα παλικάρια τους , τους ήρωες τους ,τον Ελληνισμό
  και τα τρέχοντα προβλήματα,
  σύμφωνα με τις απόψεις και τις σταθερές θέσεις σου και προτάσεις ,
  αν υπάρχουν ,
  ή δυνατόν σε σχολιασμό άνω των 10 σειρών
  ξεκάθαρα απλά και λογικά διατυπωμένες ;
  Πολύ θα μας διαφώτιζες επ΄ αυτού.

 52. greenlion said,

  Καθαρή τοποθέτηση λοιπόν, ατάκτως ερριμένη, η εύλογος ανησυχία, μήπως ο τρόπος που έχει επιβληθεί στον λαό μας να εκφράζει το θρησκευτικό του συναίσθημα, αυτός ο αλλότριος τρόπος, εάν δεν ξεριζωθεί, μήπως οδηγήσει σε μια αντίληψη περί ηρώων και ελευθερίας ίδια με αυτήν που επέτρεψε την φυλάκιση του Ήρωα Κολοκοτρώνη εκείνου που θαυμάζω την φράση στα απομνημονεύματα του αν και τόσα χρόνια που την διάβασα ίσως να μην την διατυπώσω κατά λέξιν γιαυτό και θα αποφύγω τα εισαγωγικά, δεν έχει η γη κρικέλλα να πάρεις επάνω σου την ευθύνη της…φράση χαστούκι στους ουρανόθεν σωτήρες. Ίσως να είναι λάθος μου που εκφράζομαι συχνά με ερωτήσεις και αναρωτήσεις μα είναι που θέλω την τροφή μου να μην την έχουν μασήσει πρώτα άλλοι……

 53. elzin said,

  Σε κάθε λόγο υπάρχει και ένας αντίλογος.
  Είναι έτσι η δομή του,
  εκτός από κλέφτης και ψεύτης να γίνεται και δυνάστης …κατά Γοργία. Προσωπικά δεν είμαι κακοπροαίρετος,
  τρελαίνομαι και για το πνεύμα συμφωνίας και για το πνεύμα αντιλογίας
  και το απολαμβάνω γιατί οξύνει την αντίληψη.
  Το πρώτο μπορεί να ξεκινάει από μια καλή διάθεση αβροφροσύνης ειλικρινή ταύτιση απόψεων
  και να φθάνει σε μια κολακεία ιδιοτελούς σκοπιμότητας και συμφέροντος. Ο χρόνος, μέγας κριτής, αποδεικνύει
  τι από όλα αυτά ισχύει
  γιαυτό και πρέπει να δίνεται πάντα καθώς και η ευκαιρία να ξετυλίξει κάποιος τον εαυτό του
  να τον εκφράσει μαζί με τις πραγματικές προθέσεις του.
  Δεν βιάζομαι, όπως και στον έρωτα που ερωτά
  με όλα τα προκαταρτικά μέχρι να φθάσει στην κυρίως πράξη.
  Έχουν την χάρη τους και θέλουν τον χρόνο τους.
  Το δεύτερο, η έντονη διαφωνία και συνεχής
  αρχίζει από ανθρώπους συνήθως συμπαγείς.
  στερεότυπων πεποιθήσεων και εμμονών κυριαρχικούς τύπους
  που θέλουν να περάσουν την γραμμή τους.
  Αρκετές φορές όπως είναι μια απλή μορφή γκρίνιας
  από κάποιον που τρώγεται συνεχώς με τα ρούχα του,
  αλύτρωτος με το αβάσταχτο αίσθημα του ανικανοποίητου
  και καταλήγει ένα είδος βαμπιρισμού
  ξοδεύοντας τον χρόνο του άλλου
  την ενέργεια αποπροσανατολίζοντας το κυρίως θέμα
  διασπώντας την προσοχή
  και επιδιώκοντας και μονοπωλώντας το ενδιαφέρον.
  Όλοι έχουν την γνώμη τους διαμορφωμένη
  από αυτά που τους έχουν επηρεάσει
  και την εκφράζουν πάντα
  ακόμη και με σιωπηλή διαμαρτυρία.
  Είναι δύσκολο να ισχυρισθεί κανείς ότι είναι παρθένος στην σκέψη
  και δεν έχει γονιμοποιηθεί από άλλες ιδέες.
  Αν είναι του Δία ακόμη καλύτερα.
  Εδώ ακριβώς βρίσκεται η ειδοποιός διαφορά και προϋποθέτει την αναφορά και την σύνδεση με πηγή.
  Ποιες είναι αυτές , πως εξελιχθεί και αφομοιωθεί η άποψη του συνομιλητή. Και σε ένα κόσμο που μαίνεται η αρχή της προπαγάνδας με τα κύρια μέσα ενημέρωσης να καπελώνουν τους πάντες
  είναι απαραίτητη θεωρώ και η αναφορά σε πράγματα
  που δεν είναι ευρέως γνωστά πέρα από την δική μας θέση.
  Εν πάσει περιπτώσει ,
  το θέμα της εισήγησης είναι ο Αλέξάνδρος
  και όχι ο Κολοκοτρώνης που μπορεί να συνδεθεί έμμεσα και μόνο.
  Η άποψη σου για τον Αλέξανδρο συνταυτίζεται με τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς ή κάποιους ανθέλληνες που τον θεωρούν σφαγέα και άλλα…κοσμητικά;
  Η δική μου είναι ξεκάθαρα αναρτημένη και τοποθετημένη. ευθύς εξ΄αρχής. Τον θεωρώ το μεγαλύτερο πνεύμα που πέρασε ποτέ στη γη
  στην τέχνη και την στρατηγική του πολέμου και δεν ηττήθηκε ποτέ.
  Είμαι άνθρωπος της ειρήνης και θέλω να εξαντλούνται όλα τα όρια για την υπεράσπιση της αλλά,
  … θέλω αν χρειαστεί, να ξέρω και να μπορώ να πολεμώ.
  Δειλός άνδρας και φυγόμαχος ….δεν είναι άνδρας και δεν συμφωνώ με αυτούς που αφαιρούν έμμεσα ή άμεσα
  το πολεμικό στοιχείο και τον Άρη από ένα άνδρα
  φτιάχνοντας ευνουχισμένα ανδρείκελα υποταγών.

 54. greenlion said,

  Η άποψη μου δεν διαφέρει από την δική σου δεν άλλαξε τίποτα από τότε που αρκετά από όσα εκφράζεις τα συζητήσαμε στην δική μου σελίδα συμφωνώντας. Δεν είμαι όμως και το τέλειο όν και πολλές οσμές κινδύνου αναστατώνουν τις μνήμες….μακάρι να ήμουν τέλεια….μα ποιός μπορεί να το ισχυριστεί αυτό;

 55. elzin said,

  Γιατί ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι … είναι τέλειος;
  Και δεν είναι και το ζητούμενο.
  Είναι αρκετό όμως να προσπαθήσει κανείς για την αυτοβελτίωση του
  μαζί με την βελτίωση της ζωής γύρω του με τον τρόπο,
  τις γνώσεις, τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει
  και να μην σταματήσει …να μην παραιτηθεί από αυτό τον σκοπό.
  Για αυτό το κάνω θέμα και ζητώ διευκρινήσεις περί αυτού
  επειδή εξέφραζες τις ίδιες απόψεις
  και αν τις αναθεώρησες…. δικαίωμα σου φυσικά
  θα ήθελα να το γνωρίζω….επιθυμία μου.
  Ο λόγος του πολεμιστή οφείλει να είναι άμεσος
  και απόλυτα ειλικρινής κάποια στιγμή
  πέρα από τα παιγνίδια και τα λογοπαίγνια …τα ανιχνευτικά.
  Για ένα πράγμα να είσαι σίγουρη … τιμώ και εκτιμώ
  και τους συντρόφους μου…αυτούς που ίστανται δίπλα μου
  και τους αντιπάλους μου
  … αυτούς που στέκονται απέναντι μου,
  ειδικά τους άξιους,
  άσχετα ….αν δεν θα τους χαριστώ.

 56. greenlion said,

  Θέλω να σε διαβεβαιώσω πως αν ποτέ αναθεωρήσω απόψεις, θα σταθώ απέναντι σου και ευθαρσώς θα σου του δηλώσω, πριν ακόμη το υποπτευθείς…είναι ένας καρπός αυτός της προσπάθειας μου για αυτοβελτίωση…

 57. elzin said,

  Χαίρομαι για αυτή σου την διαβεβαίωση
  ανηρτημένη εδώ
  και … συνεχίζω επισημαίνοντας πως
  στην «νέα βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας » συμπεριλαμβάνονται
  όλες οι απόψεις καθώς και οι σκέψεις των μεγάλων πολεμιστών του πνεύματος, ανεξαρτήτου εθνικότητας
  και τα ίχνη που άφησαν στο πέρασμα τους στη γη
  προς συζήτηση, συμπλήρωση, άρνηση ή αποδοχή
  με ορισμένη και ξεκάθαρη
  την άποψη και την θέση του διαχειριστή
  και την σύνδεση των θεματικών επιλογών,
  πάντα με την πρωταρχική πηγή της προτίμησης του.
  Είμαι πολεμικός …ως πολεμιστής αλλά
  όχι πολεμοχαρής … σαν ευρυμαχικός αντινοϊστής.
  Έτσι δεν μπορεί να επικαλεστεί κάποιος αγνοία
  και δεν μπορεί να υπάρξει μομφή για έλλειψη
  και εμπόδιση δημοκρατικού και διαλεκτικού διαλόγου.
  Κανένα σχόλιο δεν έχει αποεγκριθεί,
  εκτός από τα διαφημιστικά και τα πορνογραφικά.

 58. greenlion said,

  Αυτή η διαβεβαίωση εδώ έπρεπε να αναρτηθεί.
  Δοκίμαζα την ικανότητα αυτοσυγκράτησης σου αν είναι αρκετή ώστε να καλύψει την αχίλλειο πτέρνα της ασπίδας – μήνιν άοιδε…- λύση γόρδειου δεσμού – και γιαυτό χρειάστηκε ν αυξάνω συνεχώς την δική μου αυτοσυγκράτηση και γω δοκιμάστηκα δοκιμάζοντας σε. Την δε δική σου επιβεβαίωση που…επιθυμούσα την είχα από καιρό, αν δεν την είχα δεν θα είχα διανοηθεί να μας περάσω από οιανδήποτε δοκιμασία.

 59. elzin said,

  Γυαλιά καρφιά τα κάνω
  … ενίοτε τραγουδώντας και μόνο
  ψέλνοντας
  ….εκτονώνοντας και εξορκίζοντας την μήνιν
  μία αγανάκτηση και ένα θυμό …τραγουδιστικώς.
  Ουδέποτε διανοήθηκα να αρχίσω να βροντοχτυπώ τις χάντρες
  …σαν τους ανοήτους τζάμπα μάγκες,
  πράγμα που το θεωρώ ποταπό και … απεχθές.
  Είμαι υπέρ του αποφθέγματος:
  «Η δουλειά κάνει τους άνδρες, …όχι ….η δουλεία
  το έργον … η εργασία»

 60. greenlion said,

  Εκείνον που θα κόψει τον Γόρ δειο ( Γορ τυς = 1073 = Άβυσσος ) δεσμό, τίποτα δεν πρέπει να τον σταματήσει μετά
  Και ναι δεν μας πτοούν ότι κι αν λένε, να θυμάσαι αυτό που είπες αλλού και για άλλον λόγο….καθαροί ουρανοί αστραπές δεν φοβούνται……ένας ακόμη λόγος που έπρεπε να αναρτήσω στα σχόλια όσα θυμόμουν από εκείνα που λένε για τον Αλέξανδρο…

 61. elzin said,

  Ο Άρης να μένει και να παραμένει
  στο 1/6 της αρσενικής αρχής και έκφρασης
  και ουδέποτε να απενεργοποιούνται τα ποσά της τεστοστερόνης
  και να καταργούνται ή,
  να βρίσκονται σε έλλειψη και υπερβολή.
  Να μπορεί δε… να λύνει και να δένει κόμπους και σχοινιά
  και να κόβει τον Γόρδιο δεσμό,
  αν χρειαστεί με της Ελευθερίας το σπαθί.
  Τα επινεφρίδια της αδρεναλίνης είναι κοντά με τα νεφρά της τρυφηλότητας
  και ο Άρης του Κριού αγκαλιά με την Αφροδίτη του Ζυγού,
  παράνομοι εραστές και οι δυό του ωραίου και του δυνατού
  σε ένα κόσμο που κυριαρχεί η βαρβαρότητα του αντιαισθητικού.
  Και φυσικά … ένας Άρης και ένας άνδρας
  δεν πρέπει να καταδεχτεί να χτυπήσει και να σπάσει τους πάγκους και τις βιτρίνες μικρομάγαζων και μικροπωλητών
  κάνοντας επίδειξη
  …σαν νονός της νύχτας που πουλάει προστασία
  μπαίνοντας σε ένα ναό με το μαστίγιο
  και όταν δικάζεται μπροστά σε ένα Πιλάτο να καταπίνει την γλώσσα του και και να σιωπά στην «δίκη των δικαστών »
  …υποτίθεται «δικαστής» και ο ίδιος.
  Χρειάζεται και να ερωτά και εύγλωττα να απαντά
  και να πολεμά …δυνατός στο σώμα και στο μυαλό
  και όχι καχεκτικός οσιομάρτυρας στο σταυρό
  …σε ένα σύστημα τελείως παρανοϊκό.

 62. ΚΛΕΙΩ said,

  Ο Μέγας Αλέξανδρος ξανά στο προσκήνιο, κατακτά την Ολλανδία και ενδεχομένως όλη την Ευρώπη. Τυχαίο;;;;; Δεν νομίζω .
  Άνοιξαν τις πύλες τους εκθέσεις για τον Μέγα Αλέξανδρο στα μουσεία Amsterdam Hermitage και Allard Pierson Museum της Ολλανδίας. Εγκαινιάστηκαν , 16 Σεπτεμβρίου.
  Η έκθεση στο Μουσείο Hermitage Amsterdam έχει θέμα «Ο Αθάνατος Μέγας Αλέξανδρος» και η παράλληλη, που διοργανώνεται από το Μουσείο Allard Pierson σε συνεργασία και συμπληρωματικά με την αντίστοιχη έκθεση του Μουσείου Hermitage, έχει τίτλο: «Η Κληρονομιά του Αλεξάνδρου – Έλληνες στην Αίγυπτο».
  Η έκθεση στο Μουσείο Hermitage Amsterdam θα είναι ανοικτή για το κοινό έως τις 18 Μαρτίου 2011. Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 350 κορυφαία εκθέματα, μεταξύ των οποίων και το περίφημο Gonzaga Kameo από το Κρατικό Μουσείο Hermitage της Αγίας Πετρούπολης. Είναι η πρώτη φορά στην Ολλανδία που μια έκθεση αφιερώνεται στην ιστορική προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ταξίδι του προς την Ανατολή και στην επίδραση του Ελληνισμού στον υπόλοιπο κόσμο.

  Η παράλληλη έκθεση στο Μουσείο Allard Pierson, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 20 Μαρτίου 2011, αναδεικνύει την επίδραση που άσκησε ο Μέγας Αλέξανδρος στην Αίγυπτο, φέρνοντας στοιχεία του δυτικού πολιτισμού στην Ανατολή. Η κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου αναφέρεται σε αυτές τις αμοιβαίες επιδράσεις, καθώς και στον πολιτιστικό συγκερασμό των λαών.

  πηγή : http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_a…09/2010_355797

  ΒΙΝΣΕΝΤ ΜΠΟΥΛΕ. «Είναι ένας τρόπος να επιστρέψουμε κάτι στην Ελλάδα. Θα ήταν σπουδαίο αν η Ελλάδα είχε σήμερα έναν ηγέτη σαν τον Αλέξανδρο, που θα μπορούσε να την απαλλάξει απο όλα της τα προβλήματα.

 63. elzin said,

  Ο Αλέξανδρος δεν είχε παγιδευτή στην νοοτροπία του θύτη,
  ούτε φυσικά και του θύματος. Για αυτό και συμπεριφερόταν με ευγένεια ακόμη και στους αντίπαλους του. Στο Πώρο που ζήτησε βασιλική μεταχείριση δεν του την αρνήθηκε και τιμώρησε το δολοφόνο του Δαρείου. Στην μητέρα του και στην γυναίκα του συμπεριφέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο και αυτή τον αγαπούσε σαν παιδί της.
  Είναι μια υγιής στάση ζωής που δύσκολα συναντούμε σε ένα κόσμο άκρατης νοσηρότητας που διακατέχεται από αυτά τα σύνδρομα του σαδομαζοχισμού θύτη και θύματος σε φαύλο κύκλο γόρδιων
  δεσμών -λώρων που έκοψε με το σπαθί του.
  Αν, λοιπόν, οι φιλόσοφοι καυχώνται ότι εξευγενίζουν και κάνουν προσαρμόσιμα τα σκληρά και απαίδευτα στοιχεία του ανθρώπινου χαρακτήρα, εφόσον ο Αλέξανδρος κατάφερε ν’ αλλάξει τη θηριώδη φύση πάρα πολλών φυλών, εύλογα θα μπορούσε να θεωρηθεί φιλόσοφος.
  Ο στρατηγός των Ελλήνων!
  http://starlions.wordpress.com/2009/12/13/%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD/
  και η επιστολή του!
  http://starlions.wordpress.com/2009/05/28/%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D/

  Μελισηγενής


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: