13 Ιανουαρίου, 2011

Γράμμα στον Τηλέμαχο

Posted in τραγούδια, ταινίες, Ασκήσεις, Αφορισμοί, Ιστορία, Μάχες, Ομηρικά Έπη, Παραμύθια στις 11:54 ΠΜ από elzin


Γράμμα στον νεαρό πρίγκιπα της Ιθάκης

…που περνά την Πύλη στου Νέστορα την Πόλη με το άρμα

υψηλού  Πνεύματος και  του Ολυμπίου Νου!

Από τα βουνά της Ιθάκης και του Αίνου…

Αγαπημένο μου μονάκριβο παιδί,

από πού  περνάει ο δρόμος  για την γνώση, την αυτοσυνείδηση και την κατανόηση;

Από  μία κάθοδο που επιστρέφω.

Ξεκίνησα αυτό το ταξίδι με μία  αδήριτη αναγκαιότητα. Με ένα πόλεμο που με ανάγκασε να λείψω από κοντά σου. Οι εργασιακές και οικονομικές συνθήκες χωρίζουν οικογένειες , γυναίκες ,πατεράδες και παιδιά. Ήταν πρώτος στόχος να κατακτήσω την ύλη το Ίλιον και κάποιες βασικές συνθήκες  για να ζεις με αξιοπρέπεια εκπληρώνοντας τις βασικές ανάγκες της ζωής για να μπορέσω στην συνέχεια να ασχοληθώ και να ερευνήσω τα προβλήματα της ύπαρξης.

Είδα στα τείχη της Τροίας μπορεί να πέφτουν νεκροί και πολλά παιδιά ορφανά και από τις δυο πλευρές των Τρώων και των Αχαιών παλεύοντας για ένα κομμάτι ψωμί και μια θέση στον ήλιο. Παίρνοντας την Τροία, κερδίζοντας χρόνο καλύτερες συνθήκες εργασίας ενέργεια και γνώση μπόρεσα να ξεκινήσω το ταξίδι επιστροφής  να αναρωτηθώ για το ποιος είμαι και που  πρέπει να φθάσω. Ξεκίνησα αυτό το ταξίδι για να γνωρίσω τον κόσμο να τον εξερευνήσω να τον εξηγήσω να το κατανοήσω.

Πως όμως να χωρέσει όλος αυτός ο  υπέροχος κόσμος σε ένα ανθρώπινο μυαλό;

Είναι σαν να προσπαθείς να ανέβεις ένα γιάλινο βουνό και κάτω να χάσκει η άβυσσος! ¨Όμως πως να περάσει και μια ανθρώπινη ζωή χωρίς να έχεις προσπαθήσεις για αυτό;

Το πνεύμα της περιπετειας που αγαπούσα πάντα δεν με άφηνε να ησυχασω και να αράξω πουθενά. Στην αρχή ήταν όλα θολά μέσα μου. Η ομίχλη  οι  παγιωμένες πεποιθήσεις μου και οι ψευδαισθήσεις μου με τύλιγαν  παραπλανητικά  και είναι πάντα το μεγαλύτερο εμπόδιο στον Νου.

Τα βράδια και κάποια ηλιοβασιλέματα χρωματιστά φαινόταν κάτι να αναδύεται από βαθιά, μια ανάμνηση γλυκιά και το πρωί ξεθώριαζε μαζί με αυτό το συναίσθημα που αγωνιζόμουν να κρατήσω ζωντανό να μη χαθεί και αποχαυνωθώ στα προβλήματα της καθημερινότητας να το κρατήσω ζωντανό Να θυμηθώ.

Σε κράτησα στο χέρια μου μόλις γεννήθηκες ένα λαμπερό πανέμορφο μωρό και ήσουν όλο φως και εγώ τότε πολύ δυνατός αλλά  τόσο  όχι  σοφός. Μετά έφυγα. Απουσιάζα συνεχώς. Σε άφησα μόνο σου μαζί με την μητέρα σου αλλά ποτέ δεν σας ξέχασα.

Είσασταν πάντα μαζί μου. Κυλούσατε στο αίμα μου.Έπρεπε να βρω τρόπο να επιβιώσω να μείνω ζωντανός να βρεθώ κοντά σας.Έβλεπα τον κόσμο με τα δικά σου μάτια Τηλέμαχε. Σε κουβαλούσα μέσα μου σε μια μικρή τσέπη στο χώρο της καρδιάς να παίζεις μαζί μου και να μου τραγουδάς.

‘Ήθελα να σου δείξω το βασίλειο σου, Τηλέμαχε, την κληρονομιά σου, την πατρίδα σου, την ιστορία σου, τους αφηρημένους πυρήνες της, τους ήρωες της, τους αγώνες τους, το παλάτι σου, το νησί σου, τον κόσμο ολόκληρο.

Να γνωρίζεις που βρίσκεσαι κάθε στιγμή, ποιους συναντάς,  να σκιαγραφείς τον χαρακτήρα τους, να προβλέπεις τις αντιδράσεις τους. Να αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεων σου. Πως να ενεργείς να δρας την κατάλληλη στιγμή, για την σωστή αιτία με το ανάλογο πρόσωπο για τον ορθό λόγο.  Πώς να “μην δρας” και να συγκεντρώνεις δύναμη και γνώση. Πότε να λες όχι, πότε ναι και πότε ούτε ναι ούτε όχι.

‘Ήθελα να τον αγαπήσεις αυτόν τον κόσμο, να τον κατανοήσεις να τον διακρίνεις να τον χωρίσεις και να τον ξαναενώσεις στον νου σου.‘Ήθελα να σου πως τι σκέφτηκα, πως τον περπάτησα, ποιος  ήταν ο αγώνας μου, ποιες ήταν οι νίκες, οι ήττες τα λάθη μου,και πιο πολύ  ήθελα να σου  πω πόσο μου έλειπε το βλέμμα σου. Πόσο το αναζητούσα.

Αυτό το βλέμμα το καθάριο, αυτή η λάμψη της αθωότητας που αναζητούσα παντού σε κάθε άνθρωπο σε κάθε πλάσμα ζωντανό.Πόσο λαχταρούσα να σε πάρω στην αγκαλιά μου. Να κρατήσω το μικρό χέρι σου, να αισθανθείς περήφανος κοντά μου ασφαλής προστατευμένος και ελεύθερος.

Να κανείς τα  πρώτα σου βήματα με θάρρος και αυτοπεποίθεση.

Πόσο νοστάλγησα το γέλιο σου, το γάργαρο το παιγνίδι για το παιγνίδι,, την ηχώ του την απορία σου, τον θαυμασμό σου, την περιέργεια τον αυθορμητισμό της νεανικής καρδιάς, την αφοπλιστική ειλικρίνεια της νεότητας.

Και ήταν αυτή η προσδοκία ότι με περίμενες, ρωτούσες για μένα, με έψαχνες, που με έκανε να αντέχω να συνεχίζω, να μη τα παρατήσω να μη ξεχαστώ πουθενά. Ήταν αυτή η υπόσχεση που έπρεπε να κρατήσω να κάνω τα πάντα για να επιστρέψω και να σε βρω.

Ο κόσμος χωρίς εσένα, Τηλέμαχε, είναι έρημος γιατί είναι γερασμένος νεκρός, ένας περιπατών νεκρός.  Περπατούσα στους δρόμους και σε έβλεπα στα φανάρια να ζητιανεύεις σπρωγμένος από την εκμετάλλευση των μνηστήρων και η καρδιά μου ράγιζε ανήμπορος να σε βοηθήσω πραγματικά ξεχασμένος και εγώ σε Λωτοφάγους και παλεύοντας με τον Κύκλωπα, την Κίρκη και την Καλυψώ.

Σε έβλεπα στις καφετέριες, άδειες ημέρες  να σπαταλάς τον χρόνο σου στην ραθυμία  και στην τεμπελιά μιμούμενος συμπεριφορές ανόητων και χάρτινων ειδώλων και προτύπων σε ανούσιες συζητήσεις και ρηχές.

Στους διαδρόμους σχολείων θρανίων πανεπιστήμιων να παγιδεύεσαι σε λαβύρινθους γνώσης ασύνδετης και να περιφέρεσαι εδώ και εκεί άσκοπα και μάταια κατακερματισμένος.

Ήθελα να σου δείξω τον Λαβύρινθο, να τον χαρτογραφήσω, πώς να βγεις, πώς να μη ξεμείνεις σε κάποιο δωμάτιο του ψευτοδιανονούμενος, πώς να συνδέσεις τα δωμάτια και τους δαιδαλώδεις διαδρόμους.Πώς να τον βλέπεις πάντα  από ψηλά σαν αετός, και από το κέντρο του κύκλου, ρυθμίζοντας την ακτίνα συμπεριεκτικότητας και διευρύνοντας την ανελικτικά. Να μπαίνεις, να παίρνεις αυτό που θέλεις, να ξέρεις ποια είναιη η αξία του, πως θα το τοποθετήσεις, πως θα το συνδέσεις και που θα ψάξεις να το βρεις.

Να διακρίνεις, να ξεχωρίζεις  στον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου ποια πλευρά του μιλάει και ποιο στοιχείο του. Σε έβλεπα στις πορείες χωρίς ουσιαστικό όραμα να άγεσαι και να φέρεσαι από κομματικές ποδηγεσίες και παρανοικές βίαιες αντιδράσεις ανισόρροπων  στοιχείων.

Ένα πρέπει να είναι το κόμμα:

Οι Έλληνες για μια Ελλάδα με αντίληψη και λογική  καινούργια ουσιαστική.

Μη παγιδεύεσαι σε παράγοντες που σε χρησιμοποιούν για εκτόνωση και να δημιουργούν φασαρίες  χωρίς νόημα. Μην ανοίγεις πολλά μέτωπα συρράξεων και  παράθυρα εντυπώσεων παίζοντας το παιγνίδι του σφετεριστή πολιτικάντη Ευρύμαχου. Μη πιέσεις την μητέρα σου να τους παντρευτεί τους δύο αρχιμνηστήρες τους ελεεινούς. Μην υποκύψεις στην ισοπέδωση της παγκοσμιοπόιησης και κταλήξεις ένα ομογενοποιημένος παπαγάλος να αναρωτιέσαι ποια είναι η πατρίδα,ασπαζόμενος την λογική ισοπέδωσης,” όλα είναι ένα”, και να άγεσαι και να φέρεσαι από εδώ και εκεί σαν φτερό στον άνεμο.

Εδώ στον κόσμο της ύλης δεν είναι, ‘Ολα ένα ,και δεν πρέπει να είναι γιατί οδηγούμαστε σε θερμοδυναμικό θάνατο.

Η πατρίδα είναι ένα σημείο αναφοράς που δικαιούται  ο κάθε άνθρωπος να φέρει να ξέρει και να αναγνωρίζει και όχι να το χρησιμοποιεί με καπηλεία  υπεθνικιστής, ούτε να τα παραβλέπει τελείως  “χαμένος στην μετάφραση”. Ο κάθε άνθρωπος δικαιούται την πατρίαδα του , να την γνωρίζει να την αγαπά,να την προστατεύει, δικαιούται το σπιτι τους την κουλτούρα του και δεν πρέπει να ξεριζώνεται σαν ένα δέντρο να κόβεται και να αποκόπτεται από τις ρίζες του ένα χαρτινος πολτός. Μην αναζητάς τον παράδεισο και την φυγή από την πραγματικότητα στην αυτοκαταστροφή των παραισθησιογόνων ουσιών.

Στα γήπεδα μη καταδεχτείς να ουρλιάζεις για μια ομάδα δεν είναι ο αθλητισμός αυτός και ούτε ο πρωταθλητισμός του ντοπαρίσματος είναι αθλητισμός. Μόνο για το κλαδί ελαίας αξίζει κανείς να προσπαθήσει.

Στις εκκλησίες να μη  γονατίζεις, να μη σκύβεις το κεφάλι σου  και να προσκυνάς κανένα «αληθινό θεό». Κανένας αληθινός  ο θεός  δεν καταβαίνει στην γη με αυτόν τον τρόπο παραβιάζοντας νόμους που έχει θεσπίσει ο ίδιος.

Οι θεοί είναι ενέργειες, ιδιότητες εν δυνάμει μέσα μας συμβολισμοί, που περιμένουν να τους ενεργοποιησουμε και να τους εναρμονίσουμε.’Δεν είναι “πρόσωπο” και δεν πρέπει να προσωποποιούνται ποτέ γιατί καταστρέφουν τον Νου σπρώχντας τον σε μια αντινόηση και φτιάχνοντας τον πρώτο μεγάλο μνηστήρα  με τον θεοκρατικό ρόλο των θρησκειών , τον Αντίνοο, ένα φανατισμένο ληστή  και αρπακτικό. Και μην επιτρέψεις σε κανένα άνθρωπο να σε προσκυνήσει σαν θεό. Η έννοια του θεού και ο θεός απαιτεί την ασφαλή απόσταση μαζί του. Όύτε πολύ κοντά μιλώντας συνέχεια και συνέχεια για αυτόν γιατί καιγομαστε, όυτε πολύ μακριά επειδή ξεπαγιάζουμε  Φαεθοντικά.

Ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να φοβάται και να λατρεύει κανένα θεό για να είναι πραγματικά καλός. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίσει τον Εαυτό του και να τον αγαπήσει ζώντας αρμονικά μαζί του και ολοκληρωμένα  με τους συνανθρώπους του στο πλαίσιο μιας ευφυούς συνεργασίας.

Ενηλικίωνεσαι πλέον. Τα πρώτα γένια εμφανίζονται στο πρόσωπο σου και η ταραγμένη εφηβεία μιας ανέξοδης νιότης παραχωρεί την θέση της στην ωριμότητα και την υπευθυνότητα.

Όταν θα διαβάσεις αυτό το γράμμα θα καταλάβεις ποιος είμαι, θα ξέρεις ποιος είμαι και ξέρεις πως θα με βρεις. Που θα συναντηθούμε.

Έφτιαξα ένα δένδρο για σένα με όλα τα κλαδιά που σου υποσχέθηκα, τραγούδησα όλα τα τραγούδια που θα σου άρεσαν, θυμήθηκα και τα πολύ παιδικά αυτά που θα σε νανούριζαν   τα βράδια με καταιγίδες  και κεραυνούς που θα φοβόσουν. Έμαθα όλα τα παραμύθια που θα ήθελες να ακούσεις τα βράδια γύρω από το τζάκι σε μια φωτιά. Και είμαι εδώ και είμαι πάντα κοντά σου. Γιατί είχα ένα λόγο να μείνω και να παραμείνω  ζωντανός για σένα.

Ήθελα να μπορώ να σου απαντήσω σε οτιδήποτε με ρωτούσες.Ήθελα να γνωρίζω. Ήθελα να μπορώ να σου το εξηγήσω. Ήθελα να σχεδιάσουμε τον κόσμο ξανά ,Τηλέμαχε, να τον ζωγραφίσουμε να τον ονειρευτούμε με καινούργια χρώματα ήχου και λογικές μουσικές.

Καταλαβαίνω την οργή σου, τον θυμό που νιώθεις ,αλλά είσαι χωρίς στόχο και όραμα. Είναι και δική μου η οργή αυτή, αλλά, δεν θα την χαραμίσουμε χωρίς αυτογνωστική βάση που απαιτείται να κυριαρχεί και να να έχει τα ηνία της άμαξας του Εαυτού. Μη καταδεχτείς μια οργισμένη εκτόνωση εφηβείας και αρχίζεις να σπας βιτρίνες και τζάμια και μη χαραμίσεις ποτέ τον εαυτό σου στο ευτελές.

Ξεκίνησε από τους εχθρούς μέσα σου,

σημασία έχει να προσπαθήσεις,

να χρησιμοποιήσεις το Τόξο  με μέτρο και σύνεση

και να γίνεσαι καλύτερος.

Είσαι ο μικρός πρίγκιπας της Ιθάκης και εγώ μια πονηρή αλεπού που προσπαθούσα να σε εξημερώσω κάθε μέρα εδώ και δύο χρόνια σταθερά  κοντά σου στο ίδιο ραντεβού.

Λίο Λεόν

21 αιών

και οι πολεμιστές της  Ελλάδος

στο καλύβι του Ευμαίου μαζί… με ένα σοφό  «Κουϊνι»  της Αθηνάς,

σε βλέπουν να περνάς  την Πύλη του Νου

στην χαραυγή ενός Χρόνου  Επίγνωσης Καθαρού!

Ο δυσσέας και Τηλέμαχος μαζί στο παλάτι της Ιθάκης με ένα νου

και μια καρδιά αυτογνωστική και ένα τριγωνικό καπέλο  και μαγικό …σκουφί  γυρίζουν τον τροχό της Ιστορίας σε βάση αρμονική

24 Σχόλια »

  1. elzin said,

    Γράμμα του Τηλέμαχου
    Το γράμμα της ενηλικίωσης, βγάζοντας ένας νεαρός έφηβος
    τα πρώτα του γένια ……

    Προς τον πολυταξιδεμένο, ανυποχώρητο καθηγητή φιλοσοφίας
    του ορθού λόγου και του ήχου της πλάγιας σιωπής

    Απολυτήριες εξετάσεις « Χόγκουαρτς»
    Αποκωδικοποίηση της διδασκαλίας
    7 χρόνια …12 δώρα
    Το δένδρο: Είναι το δένδρο της γνώσης από το οποίο ο άνθρωπος με αιτία την περιέργεια του (Ιδεαλισμός) ή την ανάγκη (Υλισμός) ξεκίνησε το ταξίδι της αναζήτησης με σκοπό την ενοποίηση των τμημάτων της γνώσης κάτω από τον έλεγχο της λογικής. Από το σημείο αυτό ξεκινάει ένα άλλο ταξίδι….
    Είναι όμως και το δένδρο που συμβολίζει των άνθρωπο κατά την βιολογική του και πνευματική εξέλιξη του. Όταν είναι νέος έχει λίγες ρίζες και ευαίσθητο κορμό. Χρέος του είναι και με την βοήθεια των δικών του να θεμελιώσει τις βάσεις του ένα τρόπο ζωής ανάλογο του Οδυσσέα. Πάνω σε αυτές τις αξίες και τα ιδανικά.
    Το δακτυλίδι:
    Είναι το γνωστό δακτυλίδι της εξουσίας για το οποίο αφηγείται ο Πλάτων και ο Τόλκιν. Αποτελείται από εγγενή χαρακτηριστικά . Η καταστροφή του καθώς και η άδικη εξουσία είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή να ανατραπεί. «Το κράτος βίας είναι εφήμερο». Χρέος των ανθρώπου πολεμιστή είναι τουλάχιστον να προσπαθήσει να διορθώσει αυτή την έλλειψη δικαιοσύνης σύμφωνα με τις δυνατότητες του καθ όλη την διάρκεια της ζωής του. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και αν συνολικά δεν αλλάζει το καθεστώς η κατάθεση και το παράδειγμα υπόδειγμα έχουν δοθεί. Και αυτή είναι η σημασία της προσπάθειας την οποία αν όλοι κατέβαλλαν ο κόσμος όντως θα ήταν καλύτερος αφού κάθε άτομο κύτταρο του θα γινόταν διαρκώς καλύτερο.
    Τα σπαθιά:
    Είναι η διπλή άμυνα του ανθρώπου. Πρώτα από όλα για να ξεκινήσει να αντιμετωπίζει κανείς τους εξωτερικούς εχθρούς θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσεις με τους εσωτερικούς, τακτική που εφήρμοσε ο Αλέξανδρος. Μόνο κάποιος που είναι σε θέση να ελέγχει τα προσωπικά του πάθη καθίσταται ικανός να νικήσει και τα προβλήματα που προκύπτουν από το περιβάλλον. Από αυτό το σημείο και ύστερα δύναται να ξεκινήσει η μάχη της ζωής με τις εξωγενείς επιθέσεις και τους πολέμους της καθημερινότητας χρησιμοποιώντας ανάλογα με την περίσταση το κατάλληλο όπλο.
    Το ραβδί:
    Είναι ο λόγος η λογική που χορηγείται στον άνθρωπο. Η εξωτερική εμφάνιση του κειμένου και δίδει την μορφολογία του λόγου. Επομένως έτσι είναι ο ορθός λόγος, απλός, σφαιρικός, σύντομος ,περιεκτικός .εύκαμπτος και όχι απόλυτος για να μη γίνεται δυνάστης. Ο άνθρωπος καλείται να το χρησιμοποιήσει με μέτρο και σύνεση . Να είναι ρήτορας με τους εχθρούς αποσκοπώντας στην πειθώ για την εκπλήρωση του στόχου επιστρατεύοντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, να είναι όμως και διαλεκτικός , διαλλακτικός με τους φίλους στοχεύοντας πλέον στην αλήθεια και υιοθετώντας αγαθές μεθόδους.
    Η γάτα, η ψιψίνα:
    Είναι το έτερον ήμισυ του ανθρώπου και η παρέα ,τα οποία οφείλει να έχει για ολοκληρωθεί ατομικά κι κοινωνικά. Είναι πιθανόν λανθασμένο το πρότυπο του ασκητή ανθρώπου, αποκομμένου από την πραγματικότητα ολοκληρωτικά ταγμένου σε μια ιδέα άσχετα από το περιεχόμενο της. Είναι καιρός που ο άνθρωπος χρειάζεται την ξεκούραση του από την τύρβη του καθημερινού βίου και έχει την ανάγκη να συνδιαλέγεται με τους ομοίους τους ειρηνικά.
    Τα περιστέρια:
    Είναι το τελικό έτερον ήμισυ ,η πραγματική αγάπη. Σε αυτό το σημείο ο άνθρωπος καλείται να πραγματευθεί το θέμα της αλληλεπίδρασης με το πρόσωπο της ζωής. Η αγάπη χρειάζεται να διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά για να μην καταλήξει η οικογένεια που θεσπίστηκε σε μια τραγωδία. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η προώθηση της απελευθέρωσης και όχι της δέσμευσης. Ο άνθρωπος που αγαπά θα πρέπει με την ενέργεια του , να ελευθερώνει τον, την αγαπημένο του και όχι να τον σκλαβώνει . Να του συμπεριφέρεται υπεύθυνα και όχι να τον αφήνει στα δύσκολα διατηρώντας την αρχική αθωότητα και να μην την νοθεύσει. Τέλος να δημιουργεί απογόνους μέσα σε αν περιβάλλον που δεν θα είναι φυλακισμένοι διότι αλλιώς θα αποκτήσουν την νοοτροπία του δούλου που δύσκολα θα απωλέσουν στο μέλλον.

    Τα Ομηρικά Έπη:
    Είναι η περίληψη το σενάριο όλης της διδασκαλίας. Αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα υπόδειγμα ζωής. Διδασκόμενο από αυτό το αρχέτυπο του δίδεται ένας χάρτης για να μπορεί να αντεπεξέλθει σ όλες τις δύσκολες καταστάσεις που θα αντιμετωπίσει. Εξ άλλου τα στάδια της ζωής του Οδυσσέα, οι σταθμοί, είναι λίγο πολύ η συμβολική αναπαράσταση του ίδιου του ανθρώπου και της ιστορίας της ανθρωπότητας.
    Αυτά και άλλα πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν ωστόσο τα προαναφερθέντα είναι τα κυριότερα. Η ερμηνεία βασίστηκε στην μέθοδο της αναλογίας με αρκετά στοιχεία που υποδεικνύουν την ισχυρή σχέση στα αναλογούντα μέρη καθιστώντας έτσι μια αξιόπιστη μέθοδο.
    Η εκπαίδευση ξεκίνησε με την πρωτοβουλία του μαθητού .
    Ήρθε η ώρα να παραδοθεί επίσημα το απολυτήριο της σχολής,
    η ώρα των καθαρών εξηγήσεων
    και να συναντηθεί ο Τηλέμαχος με τον Οδυσσέα.

    Ο αιτών
    Νέος «Χάρι Πότερ» ……αλλά Ελληνικά

    Αφήτωρ
    Θεσσαλονίκη
    18 Φεβρουαρίου 2010
    ώρα 23.54

  2. elzin said,

    Είχα πάντα και εξακολουθώ να έχω…ένα σοβαρό λόγο να πεθάνω και ένα ….αδιαπραγμάτευτο για να ζήσω…. να παραμείνω ζωντανός
    για χάρη σου,
    νεαρέ σκεπτικιστή Λεοντιδεύ.
    Το χαμόγελο σου !!!
    και θέλησα έτσι να ζωγραφίσουμε τον κόσμο μαζί
    με τόξα βέλη …..χρώματα , ακτίνες και άλλα πολλά
    …πούπουλα και φτερά μιας ποικιλόχρωμης πολιτείας …. στην πόλη του Βορρά.
    Το «άριστα» …βαθμός αποφοίτησης της φιλοσοφικής σχολής
    ‘»Χόγκουαρτς «…..με διαγωγή «κοσμιωτάτη »
    είναι μια καλή αρχή νομίζω …. για το κυρίως μεταπτυχιακό της ζωής.
    Η ώρα των εξηγήσεων .. .να έρχονται πάντα ….στην ΩΡΑ τους φυσικά 😉

    Λίο ο … ανυποχώρητος «ντάντυ»
    Θεσσαλονίκη … τώρα

  3. elzin said,

    Α. Σκόρπια ζωή ή… το υφαντό της Πηνελόπης;
    Α ργαλειός της Πηνελόπης:
    Ράβε… ξήλωνε…

    Αν κάποιος κοιτάξει την ζωή που ζουν σήμερα ο μέσος άντρας και γυναίκα θα μείνει αποσβολωμένος από τι πόσο τυραννικά πληκτική και μονότονη έχει γίνει η ύπαρξη του.
    Ο μέσος άνθρωπος γεννιέται πηγαίνει στο σχολείο, ίσως και στο πανεπιστήμιο,
    βρίσκει μια δουλειά, μια σύζυγο, κάνει οικογένεια.
    Αποταμιεύει χρήματα για να αγοράσει αυτοκίνητο, σπίτι έπιπλα,
    πηγαίνει διακοπές γερνάει και πεθαίνει.

    Τουλάχιστον μερικοί άνθρωποι κάποια στιγμή στην ζωή του θέτουν το ερώτημα;
    ’Όλη και όλη αυτή είναι… η ζωή;

    http://e-lions.blogspot.com/2008/08/blog-post_08.html#comments

    EL.ZIN είπε…

    Αυτή η ανάρτηση,
    είναι αφιερωμένη
    σε ένα αγόρι που σε λίγο
    θα γίνει 18 χρονών…
    Σε ένα αυριανό άντρα και πολεμιστή που θα σταθεί στο πλευρό του πατέρα του να πολεμήσει
    οτιδήποτε κρατάει
    ένα άθρωπο ‘όμηρο’
    στην φτώχεια, στην σκλαβιά,
    στην δουλεία…

    Στον σημερινό Τηλέμαχο,
    το πριγκηπόπουλο της Ιθάκης
    και,
    σε… όλους τους Τηλέμαχους του κόσμου
    που είναι το μέλλον και το όραμα αυτού του κόσμου το… Αυριανό!

    Με περισσή αγάπη και φροντίδα και κατάθεση ψυχής από… την Λάϊον.

    Λήδα

    8/8/08 10:55 πμ

    • iparea said,

      Η παρέα παρακολουθεί τον υπέροχο διάλογο ενός πατέρα με τον γυιό του. Ο Βασιλιάς των Λιονταριών συζητά με το Βασιλόπουλο ενός Νησιού για όλα τα θέματα που απασχολούν ένα Ανθρωπο στέλνει τα φιλιά της ένα για τον καθένα ξεχωριστά με ένα τραγούδι για τους Τηλέμαχους που ονειρεύονται , θέλουν και δικαιούνται έναν καλύτερο και δίκαιο κόσμο!

      From the day we arrive on the planet
      And blinking, step into the sun
      There’s more to be seen than can ever be seen
      More to do than can ever be done

      Some say eat or be eaten
      Some say live and let live
      But all are agreed as they join the stampede
      You should never take more than you give

      In the Circle of Life
      It’s the wheel of fortune
      It’s the leap of faith
      It’s the band of hope
      Till we find our place
      On the path unwinding
      In the Circle, the Circle of Life

      Some of us fall by the wayside
      And some of us soar to the stars
      And some of us sail through our troubles
      And some have to live with the scars

      There’s far too much to take in here
      More to find than can ever be found
      But the sun rolling high
      Through the sapphire sky
      Keeps the great and small on the endless round

      On the path unwinding
      In the Circle, the Circle of Life.

      Από την ημέρα που φθάνουμε στον πλανήτη
      Και αναβοσβήνοντας, στα βήματα μας προς τον ήλιο
      Υπάρχουν περισσότερα για να δει κανείς απ ό, τι μπορεί ποτέ να ειδωθεί
      Περισσότερα για να κάνουμε απ΄ ό, τι μπορεί ποτέ να γίνει

      Μερικοί λένε να φας ή να φαγωθείς
      Μερικοί λένε ζείσε και άσε τους άλλους να ζήσουν
      Αλλά όλοι συμφωνούμε ότι ενωνόμαστε στην άτακτη φυγή
      Δεν πρέπει ποτέ να πάρουμε περισσότερο από ό, τι δίνουμε

      Στον Κύκλο της Ζωής
      Είναι ο τροχός της τύχης
      Είναι το άλμα της πίστης
      Είναι το σκαλοπάτι της ελπίδας
      Μέχρι να βρούμε τη θέση μας
      Στο δρόμο χαλαρώνοντας
      Στον Κύκλο, τον Κύκλος της Ζωής

      Μερικοί από μας πέφτουν από το κράσπεδο
      Και μερικοί από μας πετούν στα ύψη με τα άστρα
      Και κάποιοι από εμάς περνούν μέσα από τα προβλήματά μας
      Και κάποιοι πρέπει να ζήσουμε με τις ουλές

      Υπάρχουν πάρα πολλά να αναλάβει κανείς προς το εδώ
      Περισσότερο για να βρεί απ΄ό, τι μπορεί ποτέ να βρεθεί
      Αλλά ο ήλιος γυρνά ψηλά
      Μέσα από το ζαφειρένιο ουρανό
      Κρατά το μεγάλο και μικρό μεσα στο απέραντο γύρο

      Στο δρόμο να χαλαρώσετε
      Στον Κύκλο, τον Κύκλο της Ζωής.

      • elzin said,

        …. ;-)))

        Λίο

  4. elzin said,

    Ποια είναι η γερή αρματωσιά της Αγάπης;

    Αφήτωρ

    Είναι η προτίμηση του πολεμιστή …η αγάπη του, το ταλέντο του.
    Αυτό που καταλαβαίνει περισσότερο….που τα καταφέρνει καλύτερα.
    Θέατρο, φιλοσοφία, μαθηματικά ,χορός ,τραγούδι, ζωγραφική, πολιτική ποίηση,.. …το οποίο τοποθετεί στο κέντρο του προσωπικού του νησιού
    ως σημείο αναφοράς .
    Ξαναγυρίζει πάντα σε αυτό
    όταν διευρύνει την ακτίνα της συνείδησης του συμπεριεκτικά.
    Το συνδέει με όλες τις έννοιες και την λογική τους
    ..με τα υπόλοιπα δωμάτια της γνώσης,
    ώστε να μην παραμείνει εγκλωβισμένος σε μια εμμονή μιας κάμαρης,
    αλλά …και να μη χαθεί φτερό…πηγαίνοντας όπου φυσά ο άνεμος…. σκόρπιος.
    Έίτε βρίσκεται στον κόσμο του ναγουάλ …σαν ονειρευτής
    είτε βρίσκεται στο νησί του τονάλ… σαν κυνηγός
    έχει ορίσει το σημείο αναφοράς και το σύστημα αξιών του
    … επιστρέφοντας πάντα εκεί και ..στον τόπο της δύναμης του.

    Στην προκειμένη περίπτωση μας
    σε αυτό το δώρο
    …των γενεθλίων της ενηλικίωσης σου,
    έχω τοποθετήσει στο κέντρο της προτίμησης
    τα Ομηρικά Έπη και όλη την φιλοσοφία τους.
    Γύρω από αυτά… έχω πλέξει και συνδέσει …όλες τις υπόλοιπες γνώσεις
    του κόσμου με σημείο αναφοράς … την Διαχρονική Ελλάδα
    και σύστημα αξιών… το Αθάνατο Ελληνικό Πνεύμα .

    Λίο

  5. elzin said,

    Ποιο είναι το τόξο;

    Αφήτωρ

    Το τόξο
    είναι το βλέμμα του Οδυσσέα …γιατί το βλέμμα ενός ανθρώπου καθρεφτίζει την ψυχή του, το πνεύμα του, τους φόβους του, την οξύνοια του ,.. την νωθρότητα του, την απληστία του ,την αρπακτικότητα του,
    την χυδαιότητα του ίσως…
    την γνώση του ,..την άνοια του, την ανοησία, την δύναμη, τις αδυναμίες του, την δειλία του,.. το θάρρος , την γαλήνη, την ανισορροπία του ,
    καθαρό, λαμπερό στην λάμψη του υμένα, διαυγές ή…. θολό.
    Το φως και το σκοτάδι του,
    …γιατί είναι η σύνδεση με τον Σκοπό, την Ηλιακή Πηγή και το Επίπεδο της
    Απολλώνειας Συνείδησης του.
    Η πρώτη αναμέτρηση με το γνωστό και άγνωστο …ξεκινάει
    με την αναμέτρηση των βλεμμάτων αλλά…. και η ήττα από εκεί αρχίζει.
    Γι ΄αυτό οτιδήποτε σου φράξει τον δρόμο
    …. κοίταξε το αδυσώπητα ..αμείλικτα
    είτε είναι άνθρωπος, είτε ..άλλον όν ή …κάποια σκεπτομορφή.
    Μη χαμηλώσεις το βλέμμα σου … τα κεφάλι σου και θα παραμερίσει
    ή θα διαλυθεί…. όπως η ομίχλη από τον ήλιο.
    Έτσι πάντα να προχωράς,… αγαπημένο μου παιδί
    και να συνεχίζεις να βαδίζεις όρθιος… σε αυτή ην γαλαζοπράσινη μικρούλα Γη ….στο ταξίδι της ύπαρξης σου σε αυτό τον όμορφο, μεγάλο
    και δύσκολο τόσο … κόσμο.

    Λίο

  6. elzin said,

    Γιατί ο Αλέξανδρος θεωρεί απαραίτητο να στείλει αυτή του, την επιστολή στο Δαρείο εκφράζοντας ξεκάθαρα τα κίνητρα του,τις προθέσεις του αλλά και την δύναμη του;

    Αφήτωρ

    Διότι, η δύναμη ορίζει αλλά …και ο κώδιξ τιμής του πολεμιστή
    να ανακοινώνει ξεκάθαρα από την αρχή …τους σκοπούς ,
    τις προθέσεις του … την κατεύθυνση του και την προτίμηση του,
    κυρίως προς το Πνεύμα ….στο οποίο τις καταθέτει .
    Λειτουργεί …ως φορέας του. ..ενεργοποιώντας τον Σκοπό
    … και τον συλλογικο επιλογέα.
    Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται όχι… μόνο έντιμος αλλά
    … και αξιόπιστος .
    Ηθοποιός, ποιών το ήθος….στο κοσμικό θέατρο της Διονυσιακής ερμηνείας.

    Λίο

  7. elzin said,

    Ο Αλέξανδρος , μια πολυτάραχη προσωπικότητα έχει πολλούς υποστηρικτές αλλά και διστακτικούς θαυμαστές ή ίσως κομπλεξικούς αντιθέτους.
    Που βρίσκεται η δίκαιη κρίση;

    Αφήτωρ

    Ο Αλέξανδρος, είναι ένας μεγάλος πολεμιστής της δύναμης
    όχι ….τέλειος, αλλά καθ΄ όλα άψογος
    …παρ όλο τον νεαρόν της ηλικίας του …συμπυκνώνοντας τον χρόνο και την ενέργεια σε πυρηνική μεταστοιχείωση.
    Μπορεί να κριθεί με βάση την ιστορική αξιολογική ουδερότητα ,
    μόνο ….από πολεμιστές.
    Γνωρίζεις πως οι εχθροί της γνώσης ενός πολεμιστή
    …είναι ο φόβος, η διαύγεια ,η δύναμη και τα γηρατειά.
    Είναι φυσικό οι άνθρωποι …που δεν έχουν αντιμετωπίσει και δεν έχουν νικήσει αυτούς τους εχθρούς… να μη κατανοούν μια προσωπικότητα υψηλής ενεργειακής στάθμης και μεγαλοφυούς αντίληψης
    … όπως ο Αλέξανδρος.
    Ο πόλεμος έχει την δική του ηθική και μερικές φορές… η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα.
    Η στρατηγική και η μεγαλοφυΐα του Αλεξάνδρου.. αποτελεί αξεπέραστο παράδειγμα και πρότυπο …της τέχνης του πολέμου
    που ένας άνδρας οφείλει να κατέχει επαρκώς καλά.

    Λίο

  8. elzin said,

    Ποια είναι η σχέση και η συσχέτιση του Αλέξανδρου με τον Αχιλλέα;

    Αφήτωρ

    Μεγάλη!
    Ο Αλέξανδρος είναι το «αντίγραφο»…. του Αχιλλέα επί της Γης.
    Στο προσκέφαλο του είχε την Ιλιάδα και ήταν το πρότυπο του.
    Όταν τον έβγαζε….. ως το «διπλό» του
    … γινόταν εκτυφλωτικός στην λάμψη του.
    Η δύναμη των συμβόλων και των προτύπων είναι ισχυρή
    .. διότι ενεργοποιούν με έμμεσο τρόπο τις άγνωστες δυνάμεις του υποσυνειδήτου.
    Δια αυτόν τον λόγο η χειραγώγηση του πλήθους …ξεκινάει από τα χάρτινα πρότυπο και ψεύτικα είδωλα …που καθιερώνει.
    Φυσικά τα γράμματα και οι αριθμοί… είναι τα πρώτα αρχετυπικά σύμβολα
    και το πέρασμα , η γέφυρα από την σιωπηλή γνώση … στην λογική.
    Ο Όμηρος με την απαράμιλλη δεξιοτεχνία ενός μεγάλου πολεμιστή …τα συνδυάζει,.. τα πλέκει …τα υφαίνει,
    τα αναδιατάσσει και δημιουργεί τους χαρακτήρες του
    σε όλες τις καταστάσεις της ανθρώπινης ζωής
    σφραγίζοντας ένα πεπρωμένο ανθρώπων
    και μιας της γνώσης…. διαδρομής.

    Λίο

  9. elzin said,

    Τι είναι το αντίγραφο το διπλό; Όλοι οι άνθρωποι το έχουν;

    Αφήτωρ

    Το αντίγραφο είναι το ονειρικό σώμα .
    Είναι … και κινείται καθαρή ενέργεια.
    Το φυσικό σώμα είναι η «ενδυμασία » του…τα ρούχα , η φορεσιά του.
    Ο Όμηρος μιλάει γι αυτήν περιγραφικά.
    Όλοι οι άνθρωποι έχουν και τα δύο και γεννιούνται με αυτά.
    Το φυσικό και το ενεργειακό …που
    αμέσως μετά την γέννηση αρχίζουν να διαχωρίζονται.
    Όμως η καλή ή κακή κατάσταση τους ….δεν είναι η ίδια σε κάθε άνθρωπο.
    Μερικοί καταλήγουν «άδεια κελύφη» και έτσι περιφέρονται άσκοπα χαμένοι σε Λαβύρινθους και σκοτεινές θαλασσες … άγριου ωκεανού.

    Ο διαχωρισμός, οι καταχρήσεις,… οι υπερβολές και οι ελλείψεις
    είναι οι πηγή όλων των ψυχικών και σωματικών ασθενειών.
    Στα Ασκληπεία …οι ασθενείς θεραπευόταν μέσω της ονειρικής διαδικασίας. Αν ο Οδυσσέας …είναι το φυσικό σώμα του ανθρώπου ….η Πηνελόπη είναι το ενεργειακό.
    Η συνάντηση τους και η ένωση δημιουργεί
    τον Τηλέμαχο …ένα νέο λαμπερό άνθρωπο και φωτεινό ον.

    Λίο

  10. elzin said,

    Αυτό το αντίγραφο συνδέεται με τα φτερά του ανθρώπου; Ποια είναι τα φτερά του ανθρώπου;

    Αφήτωρ

    Αυτό το αντίγραφο συνδέεται με τα φτερά του ανθρώπου και είναι φτερά του…. διότι του δίνει την ικανότητα να πετά!
    Σαν καθαρή ενέργεια δεν υπόκειται στους νόμους και τις δεσμεύσεις … της ύλης .
    Είναι καθαρή συνείδηση και αυτοσυνείδηση.
    Σφυρηλατείται με αυστηρή πειθαρχία και άγρυπνον επίγνωση ….25 ώρες το εικοσιτετράωρο.
    Ο πολεμιστής ποτέ δεν χάνει την επαγρύπνηση του και την επίγνωσή του.
    Με αυτό τον τρόπο γίνεται πολύ σκληρός για να πεθάνει και φαγωθεί και να καταβροχθισθεί
    …από τις στυμφαλίδες όρνιθες
    …που προτιμούν μαλακά φρούτα και κύτταρα του εγκεφάλου.
    «Φρούτα» … που περιδιαβαίνουν τους διαδρόμους πολυσύχναστης κυκλοφορίας του ευτελούς
    και βουλιάζουν σε ελώδη ύδατα ..ωραιοπάθειας, ναρκισσισμού , κτητικότητας, ,σοβαροφάνειας , αυταρέσκειας,… φιληδονίας… απληστίας …αρπακτικότητας , κακεντρέχειας, ανώνυμης αργοσχολίας, ανοησίας,
    άσκοπης φλυαρίας,συνένοχης σιωπής… φωτογραφικού άλμπουμ ασυμμάζευτης πόζας επίδειξης,…. επώνυμης γελοιότητας ενός μικρούς βεληνεκούς «εγώ » και της ανύπαρκτης συνείδησης του όντος.
    ….. Το «εγώ»…εν τη απουσία της.
    Αβάσταχτον κενόν της ελαφρότητος …του τίποτα….αντί της πληρότητος του όντος.

    Λίο

  11. elzin said,

    Ποιοι είναι οι Έλληνες; Θα ρωτούσε κάποιος αναρωτούμενος για την ταυτότητα του ,τις ρίζες του , την καταγωγή του και την θέση του στον κόσμο , πατριώτης ή άπατρις; Εθνικιστής ή διεθνιστής;

    Αφήτωρ

    Σχεδόν κοντά στην ηλικία σου …βρέθηκα νεαρός σε μια ξένη χώρα που είχα πάει για δουλειά.
    Περαστικός και μπαίνοντας μέσα σε ένα καφέμπαρ
    που συναθροιζόταν άνθρωποι απ όλα τα μέρη του κόσμου , φώναξα αναρωτούμενος φωναχτά:
    -Υπάρχει κανείς ……Έλληνας εδώ μέσα;
    Ανασηκώθηκαν δύο… από ένα γωνιακό τραπέζι και ταυτόχρονα απαντούν:
    -Εμείς είμαστε …..έλα.
    Πήγα κοντά τους και μου δώσαν …ένα κάθισμα και ένα ποτήρι.
    -Κάθισε, μου είπαν ,καλόπαιδο .
    Από πού έρχεσαι; Ποιο είναι το όνομα σου;
    Τους είπα πως ερχόμουν από την Ελλάδα νεοαφιχθείς.
    Τα μάτια τους υγράνθηκαν.
    -Από ποιο μέρος της Ελλάδας είσαι ; Πες μας για την πατρίδα.
    Ήταν απλοί άνθρωποι μεροκαματιάρηδες
    …όμως γνώριζαν ποιοι ήταν.
    Δεν είχαν αμφιβολία.
    Γίναμε τρεις. Αυτά που μας ένωναν ήταν περισσότερα από αυτά που μας χώριζαν.
    Δεν χρειάζεται να αναλίσκεται κανείς σε στείρες…. διανοουμενίστικες αναλύσεις και συζητήσεις…. για τα θέματα της καρδιάς
    …διυλίζοντας τον κώνωπα…. ασκόπως
    Ρωτάει την καρδιά του και αυτή του απαντά
    αν είναι Έλληνας… ανθέλληνας,
    ή φιλέλληνας και ένα πατριώτης κοσμοπολίτης….χωρίς εθνικιστικές κορώνες σαφώς αλλά
    … και χωρίς ισοπεδωτικές διεθνιστικές απάτριδες αντιλήψεις….πλην όμως ρητώς.
    Αποφεύγοντας τας ανοήτους συζητήσεις και συναναστροφάς…..Τόσο απλά και με λίγες σπαθάτες λέξεις …. πρέπει να λύνονται τα πολύπλοκα θέματα και οι γόρδιοι κόμποι και δεσμοί …κοφτερώς.
    Με Αλεξάς γραφάς!

    Λίο

  12. elzin said,

    Αφού οι Έλληνες υπήρξαν μετανάστες και υπάρχουν ακόμη και σήμερα ποια θα ήταν η δίκαιη τοποθέτηση της Ελλάδας στο σύγχρονο πρόβλημα των μεταναστών;

    Αφήτωρ

    Η δίκαιη τοποθέτηση της Ελλάδας στο μεταναστευτικό…. είναι να εξετάσει την εννοιολογική ορθή θέση του στην βάση της λογικής του
    προβλήματος.
    Υφίσταται λογικά ή … είναι μια παράλογη διαστρέβλωση της δίκαιης δεοντολογίας;
    Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τον σπαρακτικό αδελφοκτόνο εμφύλιο ….οι Έλληνες έφυγαν από την χώρα σε κύμα μετανάστευσης…. αναζητώντας την τύχη τους και ένα κομμάτι ψωμί αλλού.
    Η πατρίδα ερήμωσε από το καλύτερο δυναμικό της και τα παιδιά της δούλευαν…. σκλάβοι στις φάμπρικες της Γερμανίας και έπλεναν πιάτα στα εστιατόρια της Αμερικής.
    Τα καλύτερα μυαλά της τροφοδότησαν την ελίτ της τεχνογνωσίας και μερικοί …έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους.
    Σήμερα καταφθάνουν στην Ελλάδα …..άνθρωποι από άλλες χώρες συνεχίζοντας…. το σύγχρονο απάνθρωπο αυτό δουλεμπόριο .
    Δεν χρειάζεται να έχει κανείς μεταπτυχιακό από το Χάρβαντ για την
    σωστή ερώτηση και ταυτόχρονα λογική απάντηση … που είναι:
    Δεν μπορούσε η Ελλάδα να θρέψει τους Έλληνες….μόλις πριν από μόλις 60 χρόνια με και τώρα ….μπορεί να στηρίξει αυτούς τους μετανάστες σε βάρος τους;
    Ποιοι ξεριζώνουν τους λαούς έτσι….. από την πατρίδα τους και τους κόβουν σε ένα πολτό χαρτιού …..πολτοποιώντας τους σε άμορφη μάζα;
    Πόσο «πονόψυχοι» είναι αυτοί οι φιλάνθρωποι «αντιραστιστές «που εθελοτυφλούν στη ουσιαστική ρίζα του προβλήματος;
    Αν η κάθε χώρα έχει την σωστή κυβέρνηση ….σαφώς μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες της και έχει χρεός της να τους συντηρήσει.
    Παραπλεύρως σε αυτό το θέμα συνδέονται
    …οι έννοιες του τουρίστα, του επισκέπτη ,του αποικιοκράτη και του εμπόρου ….. στο πλαίσιο συναλλαγής και συνεργασίας των λαών που θα εξετάσουμε περαιτέρω….καθώς και του έμμεσου και άμεσου εισβολέα στο σχέδιο της εύκολης υποταγής των λαών.

    Λίο

  13. elzin said,

    Ας ξεκινήσουμε με την έννοια του τουρίστα , στο περαιτέρω. Ποια είναι;

    Αφήτωρ

    Αρχής γενομένης…. η έννοια του τουρίστα είναι τελείως αντίθετη και δεν συνάδει επ ΄ουδενί με την έννοια του πολεμιστή…… σε καμιά λογική του.
    Ο πολεμιστής δεν είναι …..δεν νιώθει,…. δεν συμπεριφέρεται ποτέ σαν τουρίστας.
    Δεν έχει την νοοτροπία τουρίστα ….την οποία απεχθάνεται.
    Δεν ταξιδεύει για να βλέπει …..ζωολογικά πάρκα και να βγάζει φωτογραφίες….. που θα συσσωρεύει σε άλμπουμ αναμνήσεων… που δεν κρατά ποτέ.
    Δεν χάνει τον χρόνο….. που δεν έχει περιδιαβαίνοντας σε τουριστικά λεωφορεία.
    Δεν παίρνει …σβάρνα τα ιστολόγια γνωστών και αγνώστων να σχολιάζει εκτός θέματος και ουσίας….γυρολόγος και περιφερόμενος …..σε ασύνδετα σχήματα ανοησίας.
    Δεν είναι ένας απλός συλλέκτης γνώσεων…. γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταλήξει ρακοσυλλέκτης σκουπιδιών
    ….χωρίς στόχο, σημείο αναφοράς και προορισμό.
    Είναι εξερευνητής της γνώσης και πάντοτε υπεύθυνα σε μια αποστολή της …..βρίσκεται.
    Συνεπώς μια χώρα δεν έχει λόγο να επιθυμεί την εισροή φλεγματικών τουριστών που έρχονται ….να ξεδώσουν στα νότια παράλια της Κρήτης και δεν σέβονται ότι ….τους φιλοξενεί.
    Δεν ενδιαφέρεται για την έλευση …. ασυγκράτητων μανιακών τουριστριών που αλωνίζουν άγνωστα και γνωστά νησιά της Μεσογείου … προς εύρεση μεσογειακών εραστών.
    Και δεν ανέχεται …. χωρίς να είναι πουριτανός και ηθικολόγος …..τους «χωρίς προκαταλήψεις τάχα» ευνουχισμένους ανθρώπους … να καταλαμβάνουν ξεδιάνδροπα της Μυκόνου τα στενά.
    Εν κατακλείδι … ο τουρίστας είναι ένας «γελοίος Ίρος» …που ζει και περιφέρεται από τα ψίχουλα που συλλέγει …καρικατούρα του εαυτού του.
    Η έννοια και η λογική του πολεμιστή ….απέχει τελείως από αυτό το σχήμα και την απουσία της αισθητικής του.

    Λίο

  14. elzin said,

    Επισκέπτης;

    Αφήτωρ

    Ο πολεμιστής … μπορεί να είναι επισκέπτης.
    Να αρνηθεί ή να αποδεχθεί την πρόσκληση κάποιου για επίσκεψη και ακόμη να ενεργήσει αυτοβούλως
    …. λαμβάνοντας την πρωτοβουλία της επίσκεψης και της δράσης του.
    Ως ευγενής επισκέπτης ….τηρεί όλους τους κανόνες της δεοντολογίας….. όπου και αν βρεθεί , χαιρετώντας και αποχαιρετώντας τον οικοδεσπότη,… την οικοδέσποινα του οίκου, της χώρας, του τόπου και του ιστότοπου που θα βρεθεί .
    Και ανταποδίδοντας την χάρη….. εφ όσον χρειαστεί.
    Δεν θεωρεί απαραίτητο να εκφέρει αμέσως και βιαστικά την γνώμη του και όχι πως δεν έχει τοιαύτη…..διακριτικά σεμνός αλλά …πλήρους αυτοπεποίθεσης.
    Ίσως να μη την θεωρεί και τόσο σημαντική ….. μια απλή γνώμη είναι δα…Όπως και τον εαυτό του.
    Δεν τον θεωρεί τόσο σημαντικό μαζί με το επιδεικτικό «εγώ.»
    Τον προστατεύει αλλά …..δεν τον υπερασπίζει.
    Ο πολεμιστής είναι ευγενής, οφείλει να είναι, αλλά ….δεν είναι αυλικός, αυλοκόλακας , οσφυοκάμπης, ούτε μανδαρίνος….. ούτε μαϊντανός να πάει με όλα και παντού.
    Και εφ όσον κριθεί αναγκαίο …..θα καταθέσει την άποψη του διαχωρίζοντας την θέση του καθώς και την επιλογή του .
    Οι λόγοι του είναι απλοί ….ξεκάθαροι και ειλικρινείς παίρνοντας το καπελάκι του και αναχωρώντας
    … πάραυτα ασκαρδαμητί.
    Μπορεί να δώσει πολλές ευκαιρίες σε κάποιον να αποδείξει τον χειρότερο ή τον καλύτερο εαυτό του…. να σκεφτεί να επανεξετάσει …να αφουγκραστεί παραφυλάγοντας και ο ίδιος τον ίδιο του τον εαυτό.
    Όμως στην τελική αναμέτρηση μια απόφαση πρέπει να παρθεί.
    Περνώντας τα όρια της συμπάθειας δεν επιστρέφει ποτέ
    γιατί έχουν εξαντληθεί τα όρια της διεύρυνσης ανεπιστρεπτί.

    Κανείς δεν μπορεί να εγκλωβίσει σε ένα Λαβύρινθο ένα πολεμιστή …..
    Έχει τον Μίτο και θα βγει στην στιγμή.
    Κανείς δεν μπορεί να φυλακίσει σε μια κυκλώπεια σπηλιά ή στο νησί της μια θεά… ένα,… του απείρου ταξιδευτή.
    Φορά…. της αγάπης την αρματωσιά την προστατευτική!

    Λίο

  15. elzin said,

    Έμπορος;

    Αφήτωρ

    Ο πολεμιστής… δεν δύναται να είναι έμπορος ναρκωτικών, όπλων, έμπορος πληροφοριών, χαφιές καταδότης, έμπορος παιδιών και βρεφών, μαστροπός λευκής ή μαύρης σαρκός, οργάνων του ανθρωπίνου σώματος πορνογραφικού υλικού, έμπορος διακινήσεως ευτελών φυλλάδων, έμπορος σπέρματος, ηλίθιου χουλιγκανικού ποδοσφαίρου, ντόμπικγκ, έμπορος μαυραγορίτης σε κατεχόμενη πατρίδα, έμπορος της πολιτικής και της έκπτωσης του πολικού βίου, και έμπορος σωτηρίας ανθρώπων και λαών.
    Απαγορεύεται ρητώς από το κοσμικό δίκαιο και …τον κώδικα τιμής του πολεμιστή.
    Μπορεί να έχει κάνει τα όποια λάθη του αλλά…. αυτά τα λάθη δεν είναι τοιαύτης πώλησης και ξεπεσμού της συνείδησης του
    …. για να μετανιώνει μετά με την ησυχία του σε κροκοδείλια δάκρυα
    εν πολλαίς περιπεσούσης σε αμαρτίας γυνή….πόρνη με κάλπικους κλαυθούς.
    Το ήθος ανήκει …στην πάστα του πολεμιστή και είναι κάτι που το έχει και το κουβαλά από την αρχή…. για να έχει το δικαίωμα να ομιλεί….ως το τέλος.
    Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να είναι ….έμπορος ταμειακών μηχανών ή ακόμη και βοτάνων, χαλιών μπορεί και
    ….μερικών μαγικών ιπτάμενων 😉
    Αποφεύγοντας ανομίας και αισχροκέρδειες…. και αυτό να αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης του στην ελεγχόμενη τρέλα.
    Ο πολεμιστής δεν είναι «έμπορος » για να διαπραγματεύεται την ελευθερία του, τις αξίες του, την αξιοπρέπεια του ,την συνειδήση του , την πατρίδα του,να την αγοράζει και να την
    ξεδιάντροπα ….να την πουλά.
    Η χώρα και ο άνθρωπος που δεν παίρνει τα μέτρα του από τέτοιου είδους «εμπόριο και εμπόρους των εθνών»…. πολυεθνικές των κρατών,
    καταλήγει στα χέρια των ληστών του Γολγοθά σε κρανίου τόπον ….οίτινες λυμαίνονται τα πάντα γύρω τους
    …. διαφημίζοντας τις αισχροκερδείς πωλήσεις τους …. τις ανίερες σωτηρίες τους, τα νούμερα τους, οπαδούς.. τους αγοραστές και τα ποσοστά τους στην άνοδο της αντινόησης του χαμερπούς και την «ευτυχία» των δούλων καταναλωτών του ευτελούς.

    Λίο

  16. elzin said,

    Να μιλήσουμε για το φλέγον θέμα που απασχολεί ένα έφηβο. Τον φυσικό έρωτα και το σεξ. Ποια είναι η θέση του πολεμιστή πάνω σε αυτό;

    Αφήτωρ

    Είναι ένα θέμα που απασχολεί , όχι μόνο τους εφήβους αλλά… και τους ενήλικες, φλέγον πάντα ….με λάθος ή σωστό τρόπο…με έλλειψη ή με υπερβολή.
    Σαν μορφή ενέργειας, η σεξουαλική μπορεί να χρησιμοποιηθεί με χρήση ή κατάχρηση, να μετατραπεί ή να μετουσιωθεί….όπως και η κάθε μορφή ενέργειας.
    Σαν πολύ ισχυρή ,είναι δύσκολο να τιθασευτεί, όπως ο κεραυνός , ηλεκτρικός σπινθήρας και οργασμός του Διός.
    Γι΄αυτό η Σεμέλη, ανοήτως επέμενε για την παρουσίαση του στην πρωτογενή του αρχική του μορφή….καιόμενη από την εσωτερική φλόγα
    … φωτιά του Αστεροπητή.
    Ευτυχώς ….γεννήθηκε ο Διόνυσος ύστερα από αυτή την επαφή.
    Το επόμενο δύσκολο άθλο, τον ανέλαβε ο άλλος του γιος ο Ηρακλής και έσυρε τον τρικέφαλο Κέρβερο από τον Άδη
    στο φως να ημερέψει και να φωτισθεί.
    Οπωσδήποτε ο πολεμιστής αγαπά την ζωή , δεν θα αρνηθεί αφύσικα τον έρωτα για να μονάσει σε κανένα ασκητικό κελί
    αλλά ….απαραίτητα θα αποφύγει σε ένα γουρούνι να μεταμορφωθεί από της Κίρκης το ραβδί.
    Τα παιδιά και οι έφηβοι να προστατεύονται και να ενημερώρονται σωστά για τα θέματα αυτά
    το σώμα τους και τις ορμονικές μεταβολές
    που ακολουθούν το τέλος της παιδικής ηλικίας και το πέρασμα στην εφηβεία. Καλό είναι να προφυλάσσονται όχι μόνο
    από σεξουαλικές επαφές αλλά και από εικόνες τέτοιας βάρβαρης πληροφόρησης,
    Γιατί πληγώνονται και δεν μπορούν να κυριαρχούν στο σώμα τους, στα συναισθήματα τους …. επειδή δεν τα γνωρίζουν ακόμη καλά.
    Ως ενήλιξ ο πολεμιστής … σεβόμενος τον εαυτό του και τον ναό της ψυχής του το σώμα του θα ζήσει και θα γνωρίσει τον έρωτα
    σαφώς δεν θα τον στερηθεί, με τις όσο το δυνατό κατάλληλες επιλογές
    μη αποφεύγοντας και τα λάθη της εμπειρίας – απειρίας του.
    Αποφεύγων όμως λάθη ουσίας … δεν θα συχνάζει θαμών σε οίκους ανοχής, διότι δεν μπορεί να πληρώνει για τον έρωτα αλλά… και ούτε να καταλήξει να πληρώνεται σαν ζιγκολό γι αυτόν.
    Δεν του το επιτρέπει η υπερηφάνεια του … η αισθητική του.
    Κοντολογίς ο πολεμιστής στο θέμα του έρωτα … είναι ανοιχτόμυαλος αρκετά. αλλά έχει και κάποια όρια «ταμπού» …. όπως θα λέγανε οι πολύ απελευθερωμένοι …..που δεν τα ξεπερνά.

    Λίο

  17. elzin said,

    Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση προσωπική. Τι σου αρέσει σε μια γυναίκα και τι νομίζεις πως έχουν στο μυαλό τους οι γυναίκες;

    Αφήτωρ

    Για το τελευταίο ….νομίζω πως θα πρέπει να ρωτήσουμε τις γυναίκες αλλά είναι αμφίβολο, αν μας πουν την αλήθεια … ελάχιστες την ομολογούν στο βαθμό ίσως που την αγνοούν.
    Για το πρώτο θα απαντήσω ….επί προσωπικού μόνο,
    αν ….και αποφεύγω να παίρνω τα πράγματα και τα γούστα των ανθρώπων σαν να με αφορούν…. πολύ προσωπικά
    ακόμη και τα δικά μου που ίσως να μην είναι δα τόσο σημαντικά 😉

    Ξεκινώντας από αυτά που μ ΄αρέσουν…..
    Μου αρέσουν
    …..οι γυναίκες, το παιγνίδι, τα νάζια, τα καμώματα τους, το φλερτ μαζί τους οξύνει την αντίληψη και σε κρατά σε μια φόρμα κυνηγού ιδίως….. αν συναντάς ευφυείς εκπροσώπους του φύλου τους. Είναι και μια καλή διάθεση ευδοκίας και ευδιαθεσίας ενός απλού πειράγματος, …..εφ όσον δε άπτεται τα όρια της σεξουαλικής παρενόχλησης και της εμμονής…. ενός εν ενδεία αρσενικού «ολκής».
    Μου αρέσουν οι γυναίκες που κρατούν τη θηλυκότητα …χωρίς να την διατυμπανίζουν, σε μία συστολή, έχουν ένα «κράτημα» , ένα ενδοιασμό….μια δυναμική τρυφερότητα. Ένα καλυμμένο, διακριτικό ερωτισμό και καθόλου οι θεούσες. ..ερωτευμένες με το θεό και οι πολύ σεμνότυφες.
    Μου αρέσουν οι δυνατές δυναμικές γυναίκες που έχουν όρια και τα γνωρίζουν, αποφεύγουν ….αμετροέπειες, υστερικές εκδηλώσεις και δηλώσεις.
    Συνεχίζοντας με αυτά που δεν μ αρέσουν θα άρχιζα ….από τις πολύ απελευθερωμένες φεμινίστριες.
    Δεν μου αρέσουν οι γυναίκες….. που καπνίζουν δημόσια πούρα και τσιγάρα, μιλούν την αργκό, συμπεριφέρονται χωρίς αναστολές
    ….βγάζουν τις φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο σε διάφορες πόζες φιλαυτίας, ασυγκράτητες …..που την πέφτουν στον καλύτερο φίλο του συντρόφου τους και στον άνδρα της φίλης τους.
    Κάνουν τα πάντα για σύρουν ένα άνδρα από την μύτη σε καπρίτσια τους για να μην τον εκτιμούν καθόλου μετά…. για αυτόν ακριβώς τον λόγο.
    Δεν μου αρέσουν οι γυναίκες …. χωρίς αξίες, ιδανικά, χωρίς αιδώ, χωρίς διάκριση επιλογής ερωτικού συντρόφου, σε μια συνεχή κυκλοθυμική ανισορροπία ανικανοποίητης γρίνιας και ισοπέδωσης.
    Δεν μου αρέσουν οι γυναίκες της εξάρτησης ….που δεν είσαι ελεύθερος να φύγεις …αν το θελήσεις σκλάβος της αγάπης τους ή του έρωτα τους.
    Δύο είναι τα crus test για να δεις …. να διαπιστώσεις τον χαρακτήρα μιας γυναίκας και τον βαθμό που μπορείς να την εμπιστευθείς σε οτιδήποτε.
    Πως θα δρα στο κυνήγι , στο παιγνίδι του φλερτ και πως ….θα αντιδράσει στην απουσία σου … τι θα κάνει πίσω από την πλάτη σου…που θα την παρατηρείς …. «μεταμφιεσμένος σε ζητιάνο.»
    Γνωρίζει ο Όμηρος βαθια την γυνακεία φύση ….την έχει μελετήσει!!!
    Σε τελική ανάλυση ….. ο πολεμιστής, κατανοών την ανθρώπινη φύση και τις αδυναμίες της ….. δεν παίρνει στα σοβαρά τις ενέργειες και τις παρενέργειες μιας ανεξέλεγκτης κουνταλίνης που υποφέρει περιφερόμενη από αυταρέσκεια
    και όταν εκφράζει τη ευαρέσκεια του ή την δυσαρέσκεια του
    ….το κάνει μόνο και μόνο για το παιγνίδι της ελεγχόμενης τρέλας του.

    Λίο

  18. elzin said,

    Συνεχίζοντας επί προσωπικού θα ρωτούσα, αν θα εμπιστευόσουν περισσότερο ένα άνδρα από μια γυναίκα σε μια σχέση συνεργασίας και για ποιο λόγο;

    Αφήτωρ

    Ο άνδρας είναι δύσκαμπτος, σταθερός ακόμη και στην ανοησία του,… είναι στερεότυπος στις πεποιθήσεις του , ευθύς, σκληρός ,….σπάει αλλά
    …. δεν αλλάζει εύκολα, Το Βέλος.
    Η γυναίκα είναι εύκαμπτη, μεταβλητή, καμπύλη ασταθής ακόμη και στην ευφυΐα της , οι αντιλήψεις κυμαίνονται ανάλογα με την διάθεση της
    … που ποικίλει. Λυγίζει αλλά …..δεν σπάει. Το Τόξο.
    Γι΄ αυτό και δύσκολα δαμάζεται.
    Είναι άγρια θάλασσα…. λιμνοθάλασσα. Όμως ο ποταμός
    αν και ξεκινάει από ψηλές χιονισμένες κορυφές…. ορμητικός και ,στενός ….καταλήγει να εκβάλει στην θάλασσα και στην αγκαλιά μιας γυναίκας ….. Μαίανδρος στην εύφορη πεδιάδα για να εισέλθει ήρεμος, πλατύς….σχηματίζοντας το Δ στις εκβολές.
    Γι αυτό το Δ μιλάει ο Αριστοφάνης στην Λυσιστράτη στ.151 και λέει: «ει γαρ καθήμεθ ΄ ένδον εντετριμμέναι καν τοις Αμοργίονις, γυμναί παρίοιμεν ΔΕΛΤΑ παρατελτιμέναι..»
    Όπου με λίγα λόγια οι γυναίκες περίμεναν τους άνδρες, τους πολεμιστές μετά την μάχη, με τα ΔΕΛΤΑ τους….. περιποιημένα και έτοιμα.
    Αυτό το ΔΕΛΤΑ και η Δύναμη του…. κοσμεί και σημαίνει σημεία εισόδου και θυρών, αετώματα
    και την εν Μυκήναις ….. Πύλη των Λεόντων 😉

    Λίο

  19. elzin said,

    Οι άνδρες; Ποια είναι η κατάσταση και το επίπεδο των ανδρών;

    Αφήτωρ
    Δυστυχώς οι άνδρες είναι …ένα είδος προς εξαφάνιση.
    Σε λίγο αυτό το είδος θα υπάρχει μόνο στα μουσεία και σε καρτ ποστάλ σαν …την καρέτα καρέτα ….μονάχους μονάχους.

    Ο τρόπος πλέον της ζωής στις πόλεις, η διατροφή -διαστροφή με θηλυκές ορμόνες και συντηρητικά, οι καθημερινές απασχολίες . ..οδηγούν το αρσενικό σε μια άνιση μάχη για της επιβίωση του.
    Το ποσοστό αντρικής ομοφυλοφιλίας είναι πλέον πολύ μεγάλο και η εκθηλυκοποίηση των ανδρών το κάνει ακόμη μεγαλύτερο
    … μαζί την έλλειψη υγιών προτύπων . …επισπεύδοντας τον θάνατο από εντροπία ομογενοποίησης….σε γιουνισεξ φύλα.
    Όσοι δυστυχείς του είδους απομένουν ….παραπαίουν μεταξύ της άγριας αρσενικής επίδειξης μιας αντιδεοντολογικής βαρβαρότητας και της ανούσιας υποχωρητικής μαλθακότητας
    …..εύπεπτων νεωτερισμών…..της ασημαντότητας.
    Η κατάντια των σημερινών ανδρών συμπορεύεται ….προηγείται ή έπεται αρκετά με το χαμηλό επίπεδο της συνείδησης των γυναικών
    που τους γενούν και τους ανατρέφουν λάθος. .. .είτε σαν μητέρες, είτε σαν σύζυγοι. είτε σαν σύντροφοι. ..στο εκ του συστάδην κοινού βίου, συμπορευτές.
    Οι γέφυρες μεταξύ τους γκρεμίζονται και απομένουν και οι δυο μονάχοι. …σε ένα δρόμο της ζωής ανηφορικό…υπάρξεις μοναχικές.
    Θα εμπιστευόμουν… την διαίσθηση σε μια γυναίκα και την λογική σε ένα άνδρα …όπως και όταν την συναντώ
    και δεν απουσιάζουν, μαζί με την θηλυκότητα και την αρσενικότητα στην αρμονική, καθαρή , ξεχωριστή … θαυμαστή μορφή της συν ειδήσεως τους…αμφοτέρων!

    Λίο

  20. elzin said,

    Τι σ΄ αρέσει περισσότερο και τι σε ενοχλεί σε ένα άνθρωπο;

    Αφήτωρ

    Μου αρέσει….. η αθωότητα! Αφάνταστα με συγκινεί!
    Με αφοπλίζει ,με ξαρματώνει και η είναι η μόνη που μπορεί να μου το κάνει αυτό γιατί …δύσκολα τα «όπλα» μου παρατώ.
    Την καθαρότητα ενός ανθρώπου ….πάντα εκτιμώ και αποδίδω φόρο τιμής Την σέβομαι … λόγω τιμής.
    Η διακριτική τρυφερότητα με ξεκουράζει …σε ανάπαυλα από την μάχη …εσωτερικής ποίησης και στιγμές σιωπή μου χαρίζει.
    Η ευφυΐα με εκστασιάζει και με ώρες μπορώ…. να την παρακολουθώ.
    Η δημιουργική φαντασία με φτιάχνει σε ένα οραματισμό …δυναμικό και η έλλειψη της με στεγνώνει αρκετά. ..σε κυνικό υλισμό.
    Το χιούρορ και ο αυτοσαρκασμός ,η αυτοειρωνία με απεγκλωβίζει από τις εμμονές …..περί σπουδαιότητας του ασυμμάζευτου εγωκεντρικού εαυτού.
    Με την ανοησία όταν έχω πολλά κέφια … γελώ συμπεριλαμβανόμενης και της ημετέρας δικής μου…. εν εαυτώ.
    Την βλακεία δεν την αντέχω ….αποφεύγω σαν δανεικό ρούχο να την φορώ.
    Η βρωμιά….. αφάνταστο αίσθημα εμετικής ναυτίας μου προκαλεί και η ανηθικότητα , αδίστακτη αρπακτικότητα «χοντρού φλοιού» πορωμένων «μοντέρνων απελευθερωμένων» ανθρώπων σε δήθεν άλλοθι και ψεύτικες δικαιολογίες απληστίας…. πολύ με χαλά.
    Η υποκριτική ηθικολογία αφάνταστη θλίψη …. μου δημιουργεί και η κοινοτυπία….. μεγάλη πλήξη στην στιγμή.
    Ίσως η φιλοσοφία είναι η αυτοθέλητη ελεύθερη ζωή …..ανάμεσα στους πάγους και τα ψηλά βουνά και το φιλοσοφείν είναι το ασυνήθιστο ερωτάν περί των ασυνηθίστων.
    Αν και προσπαθώ να είμαι εύκολος άνθρωπος, προσιτός συγκαταβατικός,…. οι ασυνήθιστες ερωτήσεις που έχω στείλει « επιστολή» στο σύμπαν και οι απαντήσεις που γυρεύω…. πολύ φοβούμαι πως δεν μου το επιτρέπουν αυτό.
    Αλλά ας είναι!
    « Δεν υπάρχει μοίρα που να μην νικιέται με την περιφρόνηση» …συνειδητοποιεί βαθυστόχαστα ο υπαρξιακός φιλόσοφος Καμύ
    που εκτιμώ…. σύννοος μαζί του πολύ.

    Λίο

  21. elzin said,

    Ομοφυλοφιλία ;
    Αφήτωρ

    Η ομοφυλοφιλία είναι ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο μπορεί να υφίσταται εκ γενετής αλλά ….μπορεί να δημιουργηθεί και μετά , εξ επαφής. ….δια τους λόγους που δεν θα αναλύσουμε σε αυτή την παράγραφο. …και που δεν ευθύνονται κάποιες φορές και οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι…..πέφτοντας θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε νεαρή ηλικία….ενός βρυκόλακα ενήλικα.
    Και όπως το κάθε πρόβλημα είναι ενεργειακής μορφής και της ανισόρροπης κατανομής της.
    Τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων σταματούν και πρέπει να σταματούν εκεί που αρχίζουν…… τα δικαιώματα των μη ομοφυλοφίλων.
    Είναι δύσκολο να μεγαλώνει κάποιος ένα παιδί και μάλιστα ένα αγόρι …..μελλοντικό άνδρα και να βρίσκεται μαζί με τα άλλα τα παιδιά στο έλεος της διαφήμισης και της προπαγάνδας μια «αλεπούς με κομμένη την ουρά» που προσπαθεί να πείσει τις άλλες πως είναι χωρίς αυτή «την φουντωτή» είναι …. μια χαρά και περιττά την κουβαλά.
    Η μεγάλη τρύπα στο αιθερικό σώμα των ομοφυλοφίλων , μεγαλύτερη ίσως…. και από την τρύπα του όζοντος
    ….τους οδηγεί σε αναζήτηση και αναπλήρωση της ενέργειας που απορροφούν από το περιβάλλον , αδίστακτα τις περισσότερες φορές ….θρασύτατα με ύπουλες μεθόδους ….φορείς ενός άδειου κελύφους.
    Εξ ου και η ομώνυμη λέξη που τους χαρακτηρίζει…σαν συμπεριφορά διόλου τυχαία.
    Οδηγεί στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου, του σώματος, της φωνής των κινήσεων και στην έλλειψη εμπιστοσύνης
    γιατί καραδοκεί η έκπτωση μιας ελαστικής εύκολης συνείδησης έρμαιο των παθών της και της αδυναμίας της.
    Η κουλτούρα και η ευαισθησία τους που τυχόν διαθέτουν δεν προσφέρει αρκετή κάλυψη…ικανή και αναγκαία συνθήκη. ..ενός κοινωνικού άλλοθι.
    Η σύναψη σεξουαλικών σχέσεων δεν μπορεί να τους δώσει την γαλήνη που χρειάζονται και …..επιδεινώνει το πρόβλημα.
    Οι πλατωνικές σχέσεις αγάπης και κατανόησης θα μπορούσαν να το βελτιώσουν… το βαθμό που το αναγνωρίζουν και δεν εθελοτυφλούν κρυβόμενοι πίσω από δάκτυλο τους μαζί και με τον σεβασμό που χρειάζονται και έχουν … τόσο ανάγκη . μα τόσο ανάγκη….. και το επιδιώκουν με λάθος ….τόσο λάθος τρόπο.

    Λίο

  22. elzin said,

    Δικαιοσύνη; Πότε; Πως; Που;

    Αφήτωρ

    Πότε:
    Εν αρχή ην και συμφώνως με τας Δημιουργικάς Αρχάς,
    ην, ο Λόγος της Δικαιοσύνης, ο νοητός!
    Χωρίς την εγγύηση και την άρρηκτη διαβεβαίωση της…..ο κόσμος
    διάκοσμος δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης.
    Δεν πληρεί τις προδιαγραφές ενός εγκόσμιου έργου, κόσμημα με Ήθος.
    Η αδικία είναι εξοργιστική από όπου και αν προέρχεται,
    είτε από θεό …είτε από άνθρωπο και δεν μπορώ να την ανεχθώ και να την αποδεχθώ. Αντιβαίνει με τον ορθό νου.
    Αδίστακτα τον εξοντώνει, τον κατακρεουργεί.
    Φθάνει πια με αυτή την άδικη ….παράλογη απουσία της ορθοφροσύνης.

    Πως:
    Εν αρχή αποφαίνεται …..ο Ηράκλειος Λόγος …ασχολούμενος με την εντεταλμένη δικαιοδοσία του, σε αξύνετους υπνοβάτες:
    «Αλλά ενώ ο Λόγος παραμένει ο ίδιος, οι άνθρωποι παραμένουν ασυλλόγιστα αξύνετοι τόσο πριν τον ακούσουν όσο και μετά. Διότι όλα γίνονται κατά αυτόν το λόγο τόνδε σύμφωνα με αυτόν το λόγον αλλά και δια τούτο,..»
    Η έννοια τη Δικαιοσύνης, ο Ήλιος της, είναι η κάθετη δύναμη που ανυψώνει τον άνθρωπο σε ορεσίβιες υψηλές του Ολύμπου κορυφές … στο ζενίθ της ακτινοβολίας του. Προχωρών μετά τον Ζυγό, την Ζυγαριά και την Κρίση του, σε δύσβατα μονοπάτια πυριφλεγούς συνείδησης ….αυτόφωτης.
    Μεταφέρων την ύλη των εύφορων πεδιάδων σε μετουσιώσεις της συντελεσμένης πραγματικότητας …. Ως χαρμόσυμο μήνυμα ευδοκίας.
    Αυτό … της εμπειρίας του Πνεύματος της Περιπέτειας του και της Επιστροφής του… Νόμιμο κτήμα ,απόκτημα της οντολογικής περιουσίας του ανθρώπου. Δικαιωματικά πλέον του ανήκει!

    Που:
    ΕΔΩ!
    Δέον,
    Αν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη, η Γη να μη ξαναβγάλει χορτάρι,
    Ο άνεμος να κοπάσει να λιγοστέψει,
    Τα νερά να πάψουν να τρέχουν,
    Ο Ήλιος να μην ανατείλει ξανά,
    Τα αστέρια να σβήσουν,
    Η Σελήνη …να αποχωρήσει.
    Όλος ο κόσμος ,
    Σε μια ηφαιστειακή έκρηξη …πυροτέχνημα αλουργίδας
    ξυπόλητος κόσμιος πρίγκιπας
    της αμπώτιδος,
    στα κοσμικά ρεύματα να βυθισθεί ξανά.

    Αυτή είναι η Ετυμηγορία των Πολεμιστών
    Στην Δίκη των Αστεριών!
    Φτάνει πια με αυτή την αδικία…του αντινού
    και με το παράλογο της αδικίας ενός παρασιτικού ιού.

    Λίο


Σχολιάστε